Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

O μόνος τρόπος για να κερδίσουμε τα πάντα είναι μέσα από τον αγώνα


(ή τι γυρεύουμε στο πρώην Νεανικό Σταυροδρόμι…)

Στις 27 Οκτώβρη η Ανοιχτή Συνέλευση Αγώνα Κατοίκων Τούμπας (πλατείας Αγ. Θεράποντα) κατέλαβε το εγκαταλελειμμένο Νεανικό Σταυροδρόμι, με σκοπό αυτό να μετατραπεί σε ένα ανοιχτό Κοινωνικό Κέντρο Αγώνα της γειτονιάς του Αγ. Θεράποντα και ευρύτερα της Τούμπας.

Μετά από 4 μήνες συνελεύσεων, δράσεων και εκδηλώσεων στην πλατεία Αγ. Θεράποντα, νιώσαμε την ανάγκη να κοινωνικοποιήσουμε το συγκεκριμένο χώρο, να βρούμε ένα έδαφος όπου θα υλοποιηθούν οι ιδέες και οι ανάγκες μας.  Πρώτιστη ανάγκη, φυσικά, μία στέγη για την ανοιχτή συνέλευση, η οποία πραγματοποιείται κάθε Πέμπτη στις 19:00. Κατ’ επέκταση, οι διάφορες προτάσεις που έχουν γίνει στη συνέλευση το προηγούμενο διάστημα, όπως η δημιουργία κοινωνικού παντοπωλείου, η ύπαρξη τμημάτων αυτοοργανωμένων μαθημάτων, το ανταλλακτικό παζάρι κλπ., μπορούνε σταδιακά να πάρουν σάρκα και οστά.


Η Ανοιχτή Συνέλευση Αγώνα Κατοίκων Τούμπας, και προφανώς το Κοινωνικό Κέντρο Αγώνα, είναι ανοιχτή στον καθένα και την καθεμία που νιώθει την ανάγκη μέσα στα ασφυκτικά πλαίσια ζωής που μας επιβάλλουν να αγωνιστεί. Να αγωνιστεί συλλογικά, χωρίς αντιπροσώπους ή κόμματα, στη βάση της αλληλεγγύης και της αυτοοργάνωσης που δε γνωρίζει διαχωρισμούς ανάμεσα στους ανθρώπους, αλλά αναζητά την ενότητα και τη σύμπραξη. Όλοι οι εργαζόμενοι/ες, άνεργοι/ες, φοιτητές/ιες ανεξαρτήτως ηλικίας και καταγωγής, ας πάρουμε επιτέλους τις ζωές μας στα χέρια μας.

Απέναντι στην κρίση κανένας και καμία μόνος και μόνη

Συνειδητοποιώντας ότι ο βασικός μισθός είναι ανεπαρκής για να καλύψει τις ανάγκες για τροφή, ενέργεια, στέγαση, εκπαίδευση, συγκοινωνίες, δημιουργούμε δίκτυα αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας, αναζητούμε συλλογικές λύσεις μέσα από συλλογικές δράσεις. Απέναντι στα χαράτσια απαντούμε με στάση πληρωμών, στην απειλή για κοψίματα του ρεύματος απαντούμε με άμεση επανασύνδεση, είμαστε αλληλέγγυοι στα νοικοκυριά που αδυνατούν να καταβάλλουν το λογαριασμό και παρεμβαίνουμε στη ΔΕΗ της γειτονιάς ζητώντας από τους εργαζόμενους/ες να πάρουν θέση. Ταυτόχρονα δημιουργήσαμε ένα δίκτυο τηλεφώνων καθώς και ένα τηλέφωνο άμεσης ανάγκης (6976906286), ώστε να είναι εφικτή η άμεση κινητοποίηση σε περίπτωση που κάποιος γείτονας μας απειλείται με διακοπή ρεύματος.

Αναγνωρίζοντας ότι η κρίση αποτελεί μία ευκαιρία για την κεντρική πολιτική και τα αφεντικά να επιτεθούν συνολικά στη ζωή μας, δεν καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια. Στις απολύσεις, στην αβεβαιότητα και το φόβο, στην ακρίβεια και στη δημιουργία φραγμών στην πρόσβαση στα μέσα επιβίωσης (υγεία, παιδεία, ενέργεια, νερό και μεταφορές) απαντάμε με δυναμικούς αγώνες σε κάθε γειτονιά, σε κάθε πόλη, σε κάθε κομμάτι γης αυτού του πλανήτη.
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥΜΠΑΣ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΚΑΘΕ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΙΣ 19:00 ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΩΝΑ(ΠΡΩΗΝ ΝΕΑΝΙΚΟ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ)


http://toumba.espivblogs.net/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου