Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Η ΝΙΚΑΙΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΠΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ – ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ


Πλησίασαν τους 1000 οι διαδηλωτές της αντιφασιστικής πορείας που από τις 12 το μεσημέρι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Περιβολάκι της Νίκαιας και στη συνέχεια πορεύτηκαν στους δρόμους της περιοχής. Την Συγκέντρωση κάλεσαν Σωματεία Εργαζομένων, Δημοτικές Κινήσεις, Αντιρατσιστικές Οργανώσεις και Κοινότητες μεταναστών, αντιφασίστες και αντιφασίστριες της περιοχής. Ήταν μια εξαιρετικά μαζική απάντηση ντόπιων και μεταναστών εργαζόμενων και νέων της Κοκκινιάς, στην πρόκληση θλιβερών νεοναζί της Χρυσής Αυγής – οπλισμένων σαν αστακούς – που συγκεντρώθηκαν φρουρούμενοι από αστυνομικούς για να παρακολουθήσουν ομιλία ρατσιστικού μίσους του φύρερ της συμμορίας Μιχαλολιάκου, στην πλατεία Αγίου Νικολάου, λίγα μέτρα από το ιστορικό σημείο του μπλόκου της Κοκκινιάς!



Η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ με συγκολητική ουσία τους φασίστες με γραβάτα του ΛάΟΣ (που πλέον παριστάνουν τους υπουργούς & τους υφυπουργούς), έδωσε τα πρώτα δείγματα γραφής της. Δεκάδες διμοιρίες των ΜΑΤ επιχείρησαν αρχικά να εμποδίσουν την αντιφασιστική πορεία να ξεκινήσει και στη συνέχεια την μπλόκαραν στα στενά της Κοκκινιάς πολλές φορές, προστατεύοντας την περιοχή περιμετρικά από τη φασιστική συγκέντρωση σε ακτίνα πολλών εκατοντάδων μέτρων.
Δεν έλλειψαν απρόκλητες επιθέσεις με δαγρυγόνα και κλομπ στα πίσω τμήματα της αντιφασιστικής διαδήλωσης, που όχι μόνο δεν διαλύθηκε, αλλά φώναξε δυνατά για πολλές ώρες, πως οι φασίστες της Χρυσής Αυγής είναι ανεπιθύμητοι στη Νίκαια.

Οι διαδηλωτές επέστρεψαν στην πλατεία “Περιβολάκι” όπου και παρέμειναν για πολλή ώρα μέχρι να λήξει η φασιστική συγκέντρωση. Η υποδοχή των κατοίκων της περιοχής στην αντιφασιστική πορεία από πεζοδρόμια και μπαλκόνια ήταν εξαιρετικά θετική. Η απόπειρα των νεοναζί να ποτίσουν λαϊκές γειτονιές με ρατσιστικό δηλητήριο την ώρα που οι ομογάλακτοί τους θαυμαστές του Μεταξά και νοσταλγoί των συνταγματαρχών αναβαθμίστηκαν σε υπουργεία απέτυχε παταγωδώς.
Η συνέχεια θα δοθεί στους αγώνες των επόμενων ημερών και εβδομάδων απέναντι στα νέα μνημόνια βαρβαρότητας που ετοιμάζεται να υπογράψει ο τραπεζίτης Παπαδήμος με τους τραπεζίτες των Βρυξελλών.

Κίνηση”Απελάστε το Ρατσισμό”

Κυριακατικο Σχολειο Μεταναστων








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου