Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

H "ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ" για το Πολυτεχνείο

Το Πολυτεχνείο πιο επίκαιρο από ποτέ!

Απρίλιος του 1967. Τα τανκς στους δρόμους. Δικτατορία. Η εξουσία περνάει στο στρατό και την αστυνομία. Βασιλεύει ο φόβος παντού. Τα πάντα απαγορεύονται. Οι πολίτες δεν έχουν πια δικαιώματα. Κάποιοι όμως αποφασίζουν να μη σκύψουν το κεφάλι. Αντιστέκονται, προσπαθούν να σπάσουν τον τρόμο με προκηρύξεις, συνθήματα στους τοίχους, ακόμα και με βόμβες. Το καθεστώς αντιδρά με φυλακίσεις, βασανιστήρια, εξορίες. Παρά τον τρόμο που κυριαρχεί, το ποτάμι δε γυρίζει πίσω.
Τη χούντα που υπήρχε τότε, τη ζούμε και σήμερα, ακόμα και αν γίνονται εκλογές και δεν υπάρχουν τανκς και στρατιωτικός νόμος.
Το σύνθημα "ΨΩΜΙ - ΠΑΙΔΕΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" του Πολυτεχνείου, είναι σήμερα πιο επίκαιρο από ποτέ!

ΨΩΜΙ: Όλο και λιγότερες είναι σήμερα οι θέσεις εργασίας, όλο και περισσότεροι οι άνθρωποι που, μην έχοντας δουλειά, δεν έχουν ούτε ένα κομμάτι ψωμί γι' αυτούς και τα παιδιά τους. Όλο και περισσότερα είναι τα κρούσματα παιδιών που λιποθυμούν από την πείνα. Όταν τα χαράτσια και οι αβάσταχτοι φόροι αυξάνονται και οι μισθοί μειώνονται δραματικά, ο κόσμος δεν μπορεί να εξασφαλίσει ούτε τα πολύ βασικά προς το ζην. Σε μία περίοδο που το ΔΝΤ, η ΕΕ, το Μνημόνιο και τα μέτρα του, καθιστούν ακόμα και τη στοιχειώδη σίτιση πολυτέλεια, η χούντα τους είναι εδώ!

ΠΑΙΔΕΙΑ: Με τις "ευλογίες" της υπουργού Παιδείας, τα σχολεία ξεκίνησαν φέτος άδεια από βιβλία, από καθηγητές και απαραίτητο εξοπλισμό, αλλά γεμάτα από περισσότερους μαθητές λόγω των συγχωνεύσεων. Με τα μέτρα Κυβέρνησης και Τρόικας, η επίθεση στη δημόσια και δωρεάν παιδεία, τη δημοκρατία στα σχολεία και τις ίσες ευκαιρίες γίνεται όλο και πιο έντονη. Στα σχολεία - "μαθητοδικεία", που προσφέρουν μόνο στείρες πληροφορίες και κατευθυνόμενη γνώση με βάση τις απαιτήσεις της αγοράς και βάζουν το μαθητή που δεν την αποδέχεται στο "εκτελεστικό απόσπασμα" , ο εκφοβισμός όποιου δεν υποταχθεί είναι πλέον εγκεκριμένος και με νόμο. Η χούντα τους είναι και πάλι εδώ! 
 
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ: Η ελευθερία για την οποία αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν οι φοιτητές του Πολυτεχνείου, δεν είναι, όπως φαίνεται, ούτε σήμερα δεδομένη. Όλος ο λαός βρίσκεται υπό την κυριαρχία του ΔΝΤ, της τρόικας, των τραπεζών, των εταιριών, της ΕΕ, μία κυριαρχία εδραιωμένη σε πολλούς τομείς της ζωής μας.

Όταν η ελεύθερη έκφραση και συζήτηση απουσιάζουν από τα σχολεία και τα πανεπιστήμια ως τους χώρους εργασίας, όταν κάμερες παρακολουθούν και ελέγχουν παντού κάθε κίνηση, όταν πολυεθνικές αλλά και διεθνείς οργανισμοί μας βάζουν σε αυστηρή εποπτεία, πόση ελευθερία έχουμε; 

Όταν τα νέα μέτρα ακυρώνουν δικαιώματα που έχουν κατακτηθεί με αγώνες χρόνων και τα ΜΜΕ πνίγουν κάθε αντίθετη φωνή και προπαγανδίζουν μόνο ό, τι συμφέρει το κατεστημένο, πόση ελευθερία έχουμε;
Όταν σε κάθε πορεία τα ΜΑΤ και η αστυνομία αντιμετωπίζουν με ωμή βία τους διαδηλωτές, πόση ελευθερία έχουμε;
ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ!!
Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!
Ως μαθητές, αλλά και μαζί με τους φοιτητές και τους εργαζόμενους γονείς μας, πρέπει να αγωνιστούμε συλλογικά για να ανατρέψουμε αυτή τη σύγχρονη χούντα. Για να χτίσουμε μια καλύτερη κοινωνία, όπου ο κοινωνικός πλούτος θα ανήκει σε όλο το λαό και όλοι θα έχουν πρόσβαση στην εργασία, σε καλύτερους μισθούς, σε ολοκληρωμένη μόρφωση και πραγματική ελευθερία.

ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΑΣ ΤΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου