Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Ξεσηκώθηκαν Εβραίοι στη Γερμανία και το Γαλλικό Σοσιαλιστικό κόμμα για τη συμμετοχή του ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση

- Bild: Το ΛΑΟΣ είναι γνωστό για τα ξενοφοβικά του συνθήματα
- ''Ο νέος υπουργός υποδομών και δικτύων Μάκης Βορίδης προέρχεται από την οργάνωση νεολαίας της στρατιωτικής δικτατορίας''
- ''Ο Αδωνις Γεωργιάδης είναι εκδότης, μεταξύ άλλων, αντισημιτικού φυλλαδίου''
- Το μεγαλύτερο κόμμα της γαλλικής αντιπολίτευσης αρνείται να συγχαρεί την κυβέρνηση Παπαδήμου
-  Διαβάστε την ανακοίνωση του Γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος

Και εκεί που ήταν όλα ρόδινα για την κυβέρνηση Παπαδήμου, και ο νέος Πρωθυπουργός έπαιρνε τα καλύτερα σχόλια από τα ξένα ΜΜΕ, τώρα μπαίνει στο στόχαστρο.

Πρωτοφανείς είναι οι αντιδράσεις από Εβραίους στη Γερμανία για το κυβερνητικό ''μπάσιμο'' του ΛΑΟΣ, όπως και οι τίτλοι γερμανικών ΜΜΕ.





Η Bild έχει τίτλο : ''Στην Ελλάδα μετέχουν τώρα στην κυβέρνηση και οι αντισημίτες του ΛΑΟΣ'' και παρακάτω αναφέρει :''Είναι η πρώτη φορά από την πτώση της Χούντας το 1974 που μετέχει στην κυβέρνηση ένα ακροδεξιό κόμμα. Ο νέος υπουργός υποδομών και δικτύων Μάκης Βορίδης προέρχεται από την οργάνωση νεολαίας της στρατιωτικής δικτατορίας και ανήκε για πολλά χρόνια στο ακροδεξιό Λαϊκό Μέτωπο του Ζαν Μαρί λε Πεν στη Γαλλία''.

Το δημοσίευμα χτυπάει και τον Άδωνι Γεωργιάδη:''Ο φίλος του Βορίδη στο ΛΑΟΣ Αδωνις Γεωργιάδης, εκδότης μεταξύ άλλων, αντισημιτικού φυλλαδίου, αναλαμβάνει υφυπουργός στο Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης''.



Από τους χαρακτηρισμούς της Bild δεν ξεφεύγει ο Γ.Καρατζαφέρης :''Το ΛΑΟΣ είναι γνωστό για τα ξενοφοβικά του συνθήματα. Ο Καρατζαφέρης είχε δηλώσει κατά την ίδρυση του κόμματος του το 2000 ότι ''είμαστε οι μόνοι γνήσιοι Ελληνες. Δεν έχουμε να κάνουμε τίποτε με Εβραίους, ομοφυλόφιλους και κομμουνιστές''.

Στο δημοσίευμα ο πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου των Εβραίων της Γερμανίας Ντίτερ Γκράουμαν, φέρεται να εκφράζει τη λύπη του ενώ προβλέπει δυσκολίες συνεργασίας της ελληνικής με την γερμανική κυβέρνηση :''Είναι πολύ λυπηρό το γεγονός ότι μετέχουν στο ελληνικό υπουργικό συμβούλιο υπουργοί αυτού του κόμματος. Πιστεύω ότι θα είναι δύσκολο για κάθε γερμανική κυβέρνηση να διαπραγματεύεται με την ελληνική κυβέρνηση''.

Σοκαρισμένοι δηλώνουν οι Γάλλοι Σοσιαλιστές



Η είσοδος της άκρας δεξιάς στη νέα ελληνική κυβέρνηση συνασπισμού, για πρώτη φορά μετά την επιστροφή της δημοκρατίας στην Ελλάδα το 1974, προκάλεσε "σοκ" στο γαλλικό Σοσιαλιστικό Κόμμα (PS), όπως αναφέρεται σε σημερινή του δήλωση.

"Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί συνεχάρη την κυβέρνηση του κ. Λουκά Παπαδήμου, οι Γάλλοι σοσιαλιστές αρνούνται να το κάνουν", τονίζει το κυριότερο κόμμα της γαλλικής αντιπολίτευσης.

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης, ηγέτης του κόμματος της ακροδεξιάς ΛΑΟΣ, "πρώην επικεφαλής ενός κινήματος νεολαίας που στήριζε τους συνταγματάρχες που επέβαλαν τη δικτατορία στη χώρα αυτή, δεν μπορεί καθόλου να βοηθήσει τον ελληνικό λαό να βγει από την κρίση", εκτιμά το PS.

"Να που οδηγεί η Ευρώπη όταν γυρίζει την πλάτη της στους λαούς, με την επιβολή σκληρής και τυφλής λιτότητας, χωρίς να δίνει τη δυνατότητα και τον χρόνο για την ανόρθωση (των οικονομιών τους) και παρεμβαίνοντας στη δημοκρατική λειτουργία των κρατών μελών", σημειώνει το PS. "Στην οικονομική και κοινωνική κρίση προστίθεται μια κρίση πολιτική και δημοκρατική", προσθέτει.


http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου