Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Δελτίο Απαλλοτριώσεων supermarket

(Πατρα)Πέμπτη 20 Οκτωβρίου

Μοίρασαν τρόφιμα στη λαϊκή

“Ομάδα νεαρών απέσπασε τρόφιμα από ένα σούπερ μάρκετ της Πάτρας και τα μοίρασε στη λαϊκή αγορά της Αγίας Σοφίας.
Συγκεκριμένα, 40 άτομα, φορώντας κουκούλες, εισέβαλαν σήμερα το πρωί στο κατάστημα, αφαίρεσαν από τα ράφια ό, τι τρόφιμα βρήκαν μπροστά τους και στη συνέχεια, αφού πήγαν στη λαϊκή που γινόταν κοντά στο σούπερ μάρκετ, τα μοίρασαν στους πολίτες.
Η αστυνομία δεν πρόλαβε να αντιδράσει.”


(Βόλος)Σάββατο 22 Οκτωβρίου

Σούπερ μάρκετ στο στόχαστρο διαδηλωτών στο Βόλο

“Τρία σούπερ μάρκετ γνωστών αλυσίδων βρέθηκαν στο στόχαστρο διαδηλωτών στο Βόλο που νωρίτερα είχαν πραγματοποιήσει απεργιακή συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας.
Η πορεία τους ξεκίνησε σε κεντρικούς δρόμους της πόλης και μετά από στάση έξω από τα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, όπου ακούστηκαν συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής, συνέχισαν την πορεία τους. Τα τρία σούπερ μάρκετ, το Γαλαξίας, ο Μαρινόπουλος και στο ΑΒ Βασιλόπουλος, ήταν οι επόμενοι σταθμοί, όπου ομάδα διαδηλωτών εισήλθε και ζήτησε από πελάτες και προσωπικό να αποχωρήσουν λόγω της 48ωρης απεργίας.
Στο τελευταίο σούπερ μάρκετ, το ΑΒ Βασιλόπουλος, εκτός από την εκκένωση οι διαδηλωτές επέλεξαν να αδειάσουν και αρκετά ράφια με διάφορα προϊόντα, τα οποία στη συνέχεια μοιράστηκαν μεταξύ τους. Και στις τρεις περιπτώσεις οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ κατέβασαν ρολά προκειμένου να μη δημιουργηθούν άλλα προβλήματα, ενώ διακριτική ήταν η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων.”

Αθήνα – Ζωγράφου, Πέμπτη 3 Νοεμβρίου

“Σήμερα το μεσημέρι συντρόφισσες και σύντροφοι πραγματοπίησαν απαλλοτρίωση σε Σουπερ Μαρκετ στου Ζωγράφου και μοίρασαν τα προιόντα σε παρακείμενη λαική
Tο κείμενο που μοιραζόταν είναι το εξής:”
Ας μη γελιόμαστε.Πίσω από την ευκολοχώνευτη ρητορική για τα λαμόγια και τα golden boys , για τους κακούς Γερμανούς και τις άσπλαχνες αγορές γενικά και αόριστα, κρύβεται η διαχρονική εκμετάλλευσή μας και η καταλήστευση του παραγόμενου πλόυτου από την κλίκα των αφεντικών. Και είναι ξεκάθαρο ότι όσο κυριαρχούν τις ζωές μας , τόσο θα μας υποτιμούν και θα μας εξοντώνουν ώστε να διαιωνίσουν την κερδοφορία τους. Και οι απανωτές σφαλιάρες που τρώμε, όσο ξεκομμένα κι αν παρουσιάζονται, εξυπηρετούν τα δικά τους, ενιαία ταξικά συμφέροντα. Ταυτόχρονα, σπέρνουν το φόβο για να περιφρουρήσουν την εξουσία τους: εντεινόμενη αστυνομοκρατία, κυνήγι μεταναστών, κατάργηση του ασύλου, υποδαύλιση του ρατσισμού και του πατριωτισμού.

Αδράνεια τέλος. Να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας.

Η προοπτική της τάξης των καταπιεσμένων δεν είναι ούτε το κυνήγι της επιβίωσης, ούτε το στρίμωγμα στην παραίτηση και την εξαθλίωση. Συντίθεται στο εδώ και στο τώρα από τις μικρές και μεγάλες στιγμές  των αρνήσεων και των αγώνων μας. Στις καθημερινές κόντρες με τα αφεντικά και τις γενικές απεργίες, στις διαδηλώσεις, τις λαϊκές συνελεύσεις, και τις δομές αλληλοβοήθειας, στις καταλήψεις δημοσίων κτιρίων, σχολείων και σχολών, στην οργή ενάντια στους μπάτσους και στην αλληλεγγύη ενάντια στην καταστολή, στις επιθετικές δράσεις κατά καπιταλιστικών-κρατικών στόχων, στις κινήσεις άρνησης πληρωμών από τη ΔΕΗ και τα εισιτήρια ως τα διόδια, στις συλλογικές απαλλοτροιώσεις προϊόντων από τα σούπερ μάρκετ και το δημόσιο μοίρασμά τους.

Ας αντιληφθούμε τη συλλογική μας δύναμη.
Να εξυφάνουμε το σχέδιο για την κοινωνική και ατομική απελευθέρωση.
Πόλεμο στον πόλεμο των αφεντικών.

Όλοι και όλες στις γενικές απεργίες!

 

Αθήνα – Άνω Πετράλωνα, Παρασκεύη 4 Νοεμβρίου

“Σήμερα γύρω στις 1.30 το μεσημέρι καμιά 20αρα άτομα μπήκανε σε super market champion marinopoulos στα άνω Πετράλωνα και πήρανε διάφορα ειδη πρώτης ανάγκης όπως λάδια, απορρυπαντικά, οδοντόκρεμες, σαπούνια , τρόφιμα κ.α τα οποία στη συνέχεια τα μοίρασαν στη λαϊκή στην Καλλισθένους. Οι άνθρωποι στη λαϊκή ήταν θετικοί και έπαιρναν τα πράγματα. Κάτι που μου έκανε εντύπωση είναι ότι ο κόσμος μάζευε τα τρικάκια που είχαν πεταχτεί κ τα διάβαζε. Τα οποία εγραφαν πόλεμο στον πόλεμο των αφεντικών. Μπράβο σε αυτούς που το έκαναν αυτή την περίοδο θεωρώ οτι τέτοιες κινήσεις είναι πολύ ουσιαστικές και ο κόσμος φαίνεται να τις επικροτεί.”

Αθήνα – Εξάρχεια, Σάββατο 5 Νοεμβρίου

“Το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011 ομάδα συντρόφων-ισσών απαλλοτριώσαμε super market της αλυσίδας bazaar (fresh express) στα Εξάρχεια.
Απαλλοτριώθηκαν προϊόντα βασικής ανάγκης και τρόφιμα, τα οποία μοιράστηκαν στη λαϊκή της Καλλιδρομίου.
Πλήθος κόσμου δέχτηκε με ενθουσιασμό τα γεμάτα καλάθια και έπαιρνε χωρίς ενδοιασμό προϊόντα, ευχαριστούσε και χαιρετούσε τη δράση.”

ΤΑ ΠΛΟΥΤΗ ΤΟΥΣ ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΑΣ
ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΠΑΝΤΟΥ
Συντρόφισσες-σύντροφοι

http://parallhlografos.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου