Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Δίκη Σ. Σεϊσίδη-Α.Σειρηνίδη - «νοσηλεία με ευθύνη της Αντιτρομοκρατικής»

Απολάμβαναν τον ακρωτηριασμό!

Εικόνες φρίκης, που θα ταίριαζαν σε νοσοκομείο της ναζιστικής Γερμανίας, περιέγραψαν για τις συνθήκες νοσηλείας του Σίμου Σεϊσίδη οι μάρτυρες υπεράσπισής του, που κατέθεσαν σήμερα, δεύτερη μέρα της δίκης των Σεϊσίδη-Σειρηνίδη.

Η γιατρός Ιωάννα Πασπάτη, που ήταν παρούσα στη διάρκεια της νοσηλείας του Σεϊσίδη στο ΚΑΤ, ήταν κατηγορηματική ως προς την ιατροδικαστική πλευρά της υπόθεσης. Η σφαίρα είχε φορά από πίσω προς τα μπρος και από κάτω προς τα πάνω. Αυτό σημαίνει ότι ο Σεϊσίδης πυροβολήθηκε πισώπλατα και από άτομο που ήταν καλυμμένο (σκυμμένο). Σε ό,τι αφορά τις συνθήκες νοσηλείας, περιέγραψε ένα αστυνομοκρατούμενο νοσοκομείο, όπου κουμάντο έκαναν οι ασφαλίτες της Αντιτρομοκρατικής και οι κουκουλοφόροι των ΕΚΑΜ, οι οποίοι μπαινόβγαιναν στους θαλάμους, είχαν απαίτηση να έχουν ενημέρωση και γνώμη για τα πάντα και παρεμπόδιζαν το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στην άσκηση των καθηκόντων του, γεγονός που επιβάρυνε την κατάσταση του ασθενή.


Αυτά τα επιβεβαίωσε και η σύντροφος και σύζυγος του Σ. Σεϊσίδη, Μαρία Καλαϊτζίδη, η οποία περιέγραψε μια εικόνα βαρβαρότητας που θα μπορούσε να συνοψιστεί στις λέξεις «νοσηλεία με ευθύνη της Αντιτρομοκρατικής». Ακόμη και ο ακρωτηριασμός έγινε υπό το χαιρέκακο βλέμμα αξιωματικού της δύσοσμης αυτής υπηρεσίας. Στην πραγματικότητα, κάποια στιγμή τον παράτησαν τον Σίμο. Αναφέρθηκε, επίσης, στη στέρηση των δικαιωμάτων που έχει κάθε κρατούμενος. Είναι χαρακτηριστικό ότι επαφή με δικηγόρο επιτράπηκε μετά από 3-4 μέρες και οι ασφαλίτες ήταν παρόντες.

Ο σύντροφός του Κώστας Μηναΐδης αναφέρθηκε στην ιστορική διαδρομή του Σ. Σεϊσίδη, που οδήγησε στη στοχοποίησή του από την Ασφάλεια, ενώ η δημοσιογράφος Ρόζα Κοβάνη αναφέρθηκε στα τρομοσενάρια περί «ληστών με τα μαύρα», στην επικήρυξη και στο κλίμα που μεθοδικά δημιουργούνταν, για να επιτρέψει στον κάθε μπάτσο να πυροβολήσει πισώπλατα έναν άνθρωπο που απλά έτρεχε για να ξεφύγει.

Στο ίδιο κλίμα αναφέρθηκαν και οι υπόλοιποι μάρτυρες, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Τάσος Κουράκης, που κατέθεσε και με την ιδιότητα του γιατρού.

Η δίκη θα συνεχιστεί τη Δευτέρα 10 Οκτώβρη, με τους μάρτυρες υπεράσπισης του Αρη Σειρηνίδη.

http://www.eksegersi.gr

Η φωτο απο ΤΡΕΛΟ ΑΛΟΓΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου