Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Στο «σκαμνί» χωρίς στοιχεία ξανά ο Σεϊσίδης

Του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΠΟΥΓΑΝΗ

Τον πυροβόλησαν από πίσω στο πόδι, με αποτέλεσμα να υποστεί ακρωτηριασμό, τον δυσφήμησαν με τη συνεργασία συγκεκριμένων ΜΜΕ, τον κρατούν φυλακισμένο και στο τέλος τον κατηγορούν για απόπειρα ανθρωποκτονίας εις βάρος του αστυνομικού που πάτησε τη σκανδάλη.

Την ερχόμενη Παρασκευή ο αναρχικός Σίμος Σεϊσίδης δικάζεται στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών για μια υπόθεση που δείχνει τι μπορεί να πάθει κάποιος αν δεν σταματήσει για αστυνομικό έλεγχο.

Κι ο Σεϊσίδης είχε συγκεκριμένους λόγους που άρχισε να τρέχει στις 4 Μαΐου του 2010. Επί τέσσερα χρόνια ήταν καταζητούμενος για την υπόθεση των «ληστών με τα μαύρα», για την οποία όμως αθωώθηκε πανηγυρικά πριν από λίγο καιρό. Ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, τον είχε επικηρύξει για 600.000 ευρώ. Σήμερα ο ανάπηρος -πλέον- Σ. Σεϊσίδης αντιμετωπίζει κατηγορίες που προβληματίζουν ως προς τις αστυνομικές πρακτικές και το πώς αυτές «ξεπλένονται» και χρησιμοποιούνται πολιτικά για την παραγωγή τρομοϋστερίας.


Αλλά ας δούμε τα δεδομένα: Ο κατηγορούμενος βρισκόταν πεζός στην περιοχή των Πετραλώνων όταν του έκαναν σήμα δύο περιπολικά στο πλαίσιο ερευνών για μια ληστεία. Δεν σταμάτησε και ακολούθησε καταδίωξη. Ακολούθως πυροβολήθηκε πισώπλατα από τον αστυνομικό Παναγιώτη Μπώκο, όπως επιβεβαιώνει η επίσημη ιατροδικαστική έκθεση.

Επιπλέον, η χειρουργός ορθοπεδικός Ιωάννα Πασπάτη αναφέρει στη δική της ιατρική γνωμάτευση πως «το θύμα, όπως προκύπτει από την εικόνα και τη θέση των τραυμάτων που προκάλεσε η βολίδα κατά την είσοδο και έξοδο αυτής, πυροβολήθηκε από πίσω και με φορά από κάτω προς τα πάνω».
Ο αστυνομικός ήταν γονατιστός όταν έριξε τη σφαίρα. «Το στοιχείο αυτό αναιρεί πλήρως τον ισχυρισμό του Μπώκου ότι ο Σεϊσίδης είχε γυρίσει προς τα πίσω και τον σημάδευε με όπλο. Εξάλλου το πιστόλι, το οποίο βρέθηκε στο οδόστρωμα δίπλα στο σακίδιο του κατηγορουμένου, όχι μόνο δεν είχε χρησιμοποιηθεί αλλά ούτε καν έφερε τα δακτυλικά του αποτυπώματα» λέει ο συνήγορος Κώστας Παπαδάκης.

Συμπληρώνει πως «η μέχρι τώρα δικαστική διαχείριση της υπόθεσης παραβλέπει προκλητικά τα στοιχεία της δικογραφίας, με αποτέλεσμα την αντιστροφή των ρόλων του θύματος και του δράστη. Αποτελεί πρόκληση το γεγονός ότι δεν έχει ακόμα ασκηθεί ποινική δίωξη κατά του εν λόγω αστυνομικού για την παρ' ολιγον δολοφονία του Σ. Σεϊσίδη». Μετά τον τραυματισμό του, πάνοπλοι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής εισέβαλαν στο ΚΑΤ, τον παρενόχλησαν, τον έβρισαν και τον φωτογράφισαν.

Στην ίδια δίκη δικάζεται και ο Αρης Σειρηνίδης, φίλος και σύντροφος του φυλακισμένου αναρχικού. Συνελήφθη τυχαία στην ευρύτερη περιοχή σε διαφορετικό σημείο. Αντιμετωπίζει πλημμεληματικές κατηγορίες, ενώ η αστυνομία προσπάθησε να συνδέσει τους δυο τους με ληστεία σε πολυκατάστημα παρ' όλο που γνώριζε ότι δεν είχαν την παραμικρή σχέση. Στη συνέχεια ενέπλεξε τον Σειρηνίδη για επίθεση σε κλούβα των ΜΑΤ, με μοναδικό στοιχείο ένα δείγμα DNA. Ωστόσο, το κατηγορητήριο κατέρρευσε στη δίκη που έγινε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου