Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

«Το κάνουν ορμητήριο της ΕΛ.ΑΣ.»...

Για τα σχέδια διάθεσης του χώρου του Νοσηλευτικού Ιδρύματος Εμπορικού Ναυτικού (ΝΙΕΝ) στην Ελληνική Αστυνομία μιλάει σε ανακοίνωσή της η δημοτική κίνηση ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΕΝΤΕΛΗΣ, σημειώνοντας ότι μετατρέπουν το Νοσοκομείο σε ορμητήριο της ΕΛ.ΑΣ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση σημειώνει:
«Την παράδοση των εγκαταστάσεων του Ναυτικού Νοσοκομείου Εμπορικού Ναυτικού (ΝΙΕΝ), που βρίσκεται στα Μελίσσια, στην Ελληνική Αστυνομία για την εκπαίδευση της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (ΕΚΑΜ),  μεθοδεύουν και προωθούν η διοίκηση του ΝΑΤ και η σχετική υπηρεσία του Ταμείου.

Οι τεράστιες εγκαταστάσεις του ΝΙΕΝ και ο εξοπλισμός τα οποία χτισθήκαν από τον ιδρώτα και το αίμα των ναυτεργατών, συνειδητά εσκεμμένα, εγκαταλείφτηκαν από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ με αποτέλεσμα να γίνουν εύκολη λεία λεηλασίας και βανδαλισμών.

Οι ναυτεργατικές Ενώσεις ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ και  Συνταξιούχων ΝΑΤ και η Επιτροπή Ανέργων Ναυτεργατών, καταγγέλλουν αυτήν τη μεθόδευση, την εντάσσουν στη συνολική αντιλαϊκή πρωτοφανή επίθεση που έχουν εξαπολύσει οι δυνάμεις του κεφαλαίοι σε συνεργασία με τη κυβέρνηση, ενάντια στα λαϊκά στρώματα. Φοβούνται το ξέσπασμα της λαϊκής οργής που προκαλούν τα μέτρα καταπέλτης, που καθημερινά ανακοινώνονται σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων και προετοιμάζονται κατάλληλα.

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΕΝΤΕΛΗΣ, όλα αυτά τα χρόνια στάθηκε σαν μόνιμος κυματοθραύστης στις προσπάθειες που έγιναν κατά καιρούς από τις διοικήσεις του πρώην Δήμου Μελισσίων να ‘‘αξιοποιήσουν’’ τις λεηλατημένες εγκαταστάσεις και το δάσος.

 Πάγια θέση μας ήταν το ΝΙΕΝ να αποτελέσει ένα δημόσιο νοσοκομείο, για την πρόληψη και αντιμετώπιση των επαγγελματικών ασθενειών των ναυτεργατών, των οικογενειών τους, συνολικά των εργαζομένων. Αντί αυτού τώρα, επιχειρούν να το παραχωρήσουν για την εκπαίδευση των δυνάμεων καταστολής των λαϊκών αγώνων και κινητοποιήσεων.
Η εισήγηση του Τμήματος Κατασκευής και Συντήρησης Ακίνητων του ΝΑΤ προς τη Διοίκηση του Ταμείου, του οποίου η πλειοψηφία ανήκει σε εκπροσώπους των εφοπλιστών και της κυβέρνησης, είναι σαφής: ‘‘Εισηγούμαστε τη διάθεση του χώρου στην Ελληνική Αστυνομία’’

Καλούμε τους εργαζόμενους του Δημου Πεντελης αλλά και των όμορων Δήμων να υπερασπίσουν  τις εγκαταστάσεις με την προοπτική να ξαναγίνει Δημόσιο Νοσοκομείο αλλά και τη δασική έκταση περίπου 80 στρεμμάτων που το περιβάλλει.

Δεν θα επιτρέψουμε σε εφοπλιστές και κράτος να μετατρέψουν τον ιδρώτα και το αίμα χιλιάδων ναυτεργατών σε ένα ορμητήριο κρατικής βίας και καταστολής του λαϊκού κινήματος».

  απο indymedia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου