Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Δίκη Σίμου Σεϊσίδη – Αρη Σειρηνίδη - Σε κλοιό ένοπλων κουκουλοφόρων και δεκάδων ασφαλιτών

Δώδεκα κουκουλοφόροι ΕΚΑΜίτες με προτεταμένα τα αυτόματα, ντυμένοι σαν Νίντζα, οι οχτώ μέσα στη δικαστική αίθουσα, ακόμη και δίπλα στα έδρανα των δικαστών, και οι τέσσερις έξω από την πόρτα. Τουλάχιστον πενήντα ασφαλίτες, οι είκοσι κατσικωμένοι μέσα στην αίθουσα, ώστε να καταλαμβάνουν τις μισές θέσεις του ακροατήριου, και οι υπόλοιποι στον προθάλαμο και στο διάδρομο, με τους φραπέδες και τα σάντουϊτς στα χέρια. Προκλητικοί προς το ακροατήριο, ακόμα και προς τους συγγενείς των κατηγορούμενων.

Αυτή ήταν η εικόνα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, το πρωί της περασμένης Τετάρτης, όταν επαναλήφθηκε η δίκη των Σίμου Σεϊσίδη και Αρη Σειρηνίδη. Προς τι αυτή η κινητοποίηση; Μη τυχόν και δραπετεύσει ένας κρατούμενος, που το ένα πόδι του είναι τεχνητό και περπατάει στηριζόμενος σε πατερίτσες, ενώ η μεταγωγή του από τη φυλακή έγινε με ασθενοφόρο; Αστεία πράγματα. Απλά, πρέπει να δημιουργηθεί κλίμα, ότι εδώ δεν έχουμε μια συνήθη δίκη, αλλά μια δίκη επικίνδυνων «τρομοκρατών».
Κλίμα στη δημιουργία του οποίου συνέπραξαν ασμένως ο πρόεδρος και τα τακτικά μέλη του δικαστηρίου, τα οποία δίκασαν την προσφυγή των συνηγόρων υπεράσπισης, οι οποίοι ζήτησαν να φύγουν από την αίθουσα οι ένοπλοι κουκουλοφόροι. Απέρριψαν το αίτημα (δεν δέχτηκαν καν να βγάλουν τις κουκούλες!) και έτσι η δίκη άρχισε με τους κατηγορούμενους, τους συνηγόρους, το δικαστήριο και τους δημοσιογράφους να βρίσκονται σ’ ένα κλοιό ένοπλων κουκουλοφόρων, με τα αυτόματα στα χέρια.
http://www.eksegersi.gr/article.php?article_id=13533&pos=4&cat_id=48

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου