Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Δολοφονική καταστολή στη φοιτητική πορεία

 H φοιτητική πορεία  χτυπήθηκε δολοφονικά, άγρια, αναίτια και βίαια από τις δυνάμεις καταστολής. Οι διμοιρίες των ΜΑΤ και η πολιτική ηγεσία του υπ. Προστασίας του πολίτη ήταν αποφασισμένοι να επιτεθούν στη φοιτητική  πορεία προκειμένου να εφαρμόσουν το δόγμα "όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος". Αφού δεν έπιασαν οι απειλές και οι εκβιασμοί του υπ. Παιδείας για την εξεταστική και το εξάμηνο των φοιτητών, η κυβέρνηση έριξε στο τραπέζι το χαρτί της καταστολής.

Το χρονικό
Στις 12 ήταν προγραμματισμένη η συγκέντρωση του Συντονιστικού Γενικών Συνελεύσεων και Καταλήψεων στο Πολυτεχνείο.

13.00: Κόσμος έχει αρχίσει να συγκεντρώνεται στο Πολυτεχνείο με βάση το κάλεσμα του Συντονιστικού Γενικών Συνελεύσεων και Καταλήψεων
13.30: Η πορεία θα ξεκινήσει σε λίγο και θα ενωθεί με όσα σχολεία παραμένουν στο δρόμο
13.45: Η πορεία ξεκίνησε πριν από λίγο κι έχει περίπου χίλια άτομα. Έστριψε από την Αγγελάκη κι έχει σταθεί έξω από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς. Έγινε παρέμβαση στον FM100.
14.00: Τα μπλοκ έχουν αποχωρήσει από τους σταθμούς και κατευθύνονται προς την Τσιμισκή.
14.41: Στην οδό Τσιμισκή με Ναυαρίνου βρίσκεται η πορεία αυτή τη στιγμή ενώ προκλητική είναι η στάση της αστυνομίας τη τελευταία ώρα αφού προσπαθεί συνεχώς να περικυκλώσει στο πλάι και πίσω το φοιτητικό μπλοκ. Οι φοιτητές μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν καταφέρει να εμποδίσουν τις δυνάμεις των ΜΑΤ να προσεγγίοσυν τη πορεία.
15.20: Η πορεία έχει σταματήσει στην οδό Τσιμισκή στο ύψος της Αριστοτέλους υπό τον ασφυκτικό κλοιό της αστυνομίας. Η προκλητική στάση και πίεση των αστυνομικών δυνάμεων συνοδεύεται κι από απειλές ότι η πορεία θα διαλυθεί με τη βία. Οι φοιτητές έχουν σχηματίσει αλυσίδες.
15.22: Οι δυνάμεις των ΜΑΤ πραγματοποιούν επίθεση με χημικά, κρότου λάμψης και βίαια χυπήματα των γκλοπς στην φοιτητική πορεία προκειμένου αυτή να διαλυθεί.
15.26: Συνεχίζονται οι επιθέσεις της αστυνομίας με κρότου λάμψης, δακρυγόνα και γκλόμπ. Μια γυναίκα μεγάλης ηλικίας  χτυπήθηκε σοβαρά στο κεφάλι από αστυνομικούς και τη παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Σημειώνεται ότι η επίθεση της αστυνομίαςήταν απολύτως αναίτια και άκρως βίαιη.
15.35: Η πορεία έχει ανασυγκροτηθεί στο ύψος της οδού Αγ. Σοφίας.
15.40: Η πορεία κατευθύνεται από την Αριστοτέλους προς την Εγνατία και το άγαλμα Βενιζέλου ενώ είναι πλαισιωμένη από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις δικύκλων των ομάδων "Ζ" και "Δ".
16.15: Η πορεία κατέληξε στο 'Αγαλμα του Βενιζέλου όπου και θα παραμείνουν τα φοιτητικά μπλοκ μέχρι τη συγκέντρωση των πρωτοβάθμιων σωματείων, των εργαζομένων και των συνελεύσεων γειτονιάς.
16.30: Πριν λίγη ώρα η αστυνομία προσήγαγε ένα φωτογράφο επειδή έπαιρνε πλάνα από τις διμοιρίες των ΜΑΤ στο τμήμα Λ. Πύργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου