Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Καθιστική διαμαρτυρία φαντάρων στο κέντρο εκπαίδευσης Αυλώνας

Πλέον το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το ΓΕΣ δε μπορούν να εξασφαλίσουν ούτε ένα πιάτο ανθρώπινο φαγητό στους ένστολους δούλους που ονομάζονται φαντάροι. Η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Η ποιότητα του φαγητού είναι άθλια ενώ η ποσότητα των μερίδων σε καμιά περίπτωση δεν αντιστοιχεί σε νέα, καταταλαιπωρημένα από την εκπαίδευση παιδιά.

Στο ΚΕΝ Αυλώνας που φιλοξενεί εκτός από τους νεοσύλλεκτους στα Τεθωρακισμένα,  τους συναδέλφους στις Διαβιβάσεις και στο Υγειονομικό, το τι παλιόφαγο δίνουν στους φαντάρους δεν λέγεται. Πρόσφατα, οι φαντάροι που έκαναν αγγαρεία στα μαγειρεία, αηδιασμένοι από την κατάσταση που επικρατούσε σε αυτή ενημέρωσαν τους συναδέλφους τους να κρατήσουν αποστάσεις ασφαλείας από το φαγητό και πιο συγκεκριμένα το μπριάμ, να μην φάνε γιατί κινδυνεύει η υγεία τους!


Σύμφωνα με τις καταγγελίες τους τα ταψιά ήταν βρώμικα και χρησιμοποιούνταν όπως ήταν, αμέσως μετά την προηγούμενη χρήση τους. Τα υλικά δε, ήταν κακής ποιότητος και λειψά, καθώς η διοίκηση της μονάδας κάνει οικονομία, ενώ υπάρχουν καταγγελίες φαντάρων ότι προϊόντα που έπρεπε να χρησιμοποιηθούν στα μαγειρεία για τη σίτιση των νεοσυλλέκτων ,καταλήγουν για πώληση στο ΚΨΜ! 

Όλα αυτά προκάλεσαν την οργή και αγανάκτηση των φαντάρων δύο λόχων – ενός των Διαβιβάσεων και ενός του Υγειονομικού – που αρνήθηκαν να μπουν στα εστιατόρια για να σιτιστούν και έκαναν καθιστική διαμαρτυρία έξω από αυτά, διαμαρτυρόμενοι για την απαράδεκτη και απάνθρωπη αντιμετώπιση τους από τη διοίκηση της μονάδας. Πρόκειται για μια σημαντική πράξη αντίστασης των φαντάρων που με μαζικό και αποφασιστικό τρόπο αμφισβήτησαν τις απαράδεκτες συνθήκες, την αυθαιρεσία της διοίκησης που θέτει σε κίνδυνο την υγεία τόσων νέων ανθρώπων.

Επιλοχίας που έτρεξε αγχωμένη να αντιμετωπίσει τη διαμαρτυρία των φαντάρων προσπάθησε με απειλές και βρισιές να τρομοκρατήσει τους φαντάρους. Το μόνο που κατάφερε ήταν να εισπράξει την περιφρόνηση τους, καθώς της γύρισαν μαζικά την πλάτη και απομακρύνθηκαν από τα εστιατόρια, χωρίς να φάει κανείς. Αργότερα οι συνάδελφοι βγήκαν μαζικά παραπονούμενοι στους επικεφαλής αξιωματικούς και απαίτησαν τον σεβασμό των δικαιωμάτων τους.

Από ότι φαίνεται οι νεοσύλλεκτοι στην Αυλώνα έχουν τις εξής επιλογές: ή να φάνε το απαράδεκτο φαγητό της μονάδας και να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία τους ή να μείνουν νηστικοί και να ξοδεύουν το οποίο χαρτζιλίκι τους στο ΚΨΜ, επιφέροντας κέρδος στη διοίκηση της μονάδας. Και είναι γνωστό τι «βούτες» γίνονται στα ΚΨΜ!!!

Στην Αυλώνα φαίνεται ότι το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να λιώνουν τους νεοσύλλεκτους στην παρέλαση. Το άγχος τους για το θεαθήναι και την προβολή τους ενόψει της ορκωμοσίας έχει δραματικά αποτελέσματα: τρεις (3) φαντάροι κατέρρευσαν την ίδια μέρα εξαιτίας των ατελείωτων δοκιμαστικών των παρελάσεων.

Εμείς καλούμε τους φαντάρους να συνεχίσουν να αγωνίζονται για τα δικαιώματα τους.

Ο καθημερινός συνδικαλιστικός αγώνας είναι ο μοναδικός δρόμος για τη συλλογική βελτίωση των συνθηκών και την αντιμετώπιση της αυθαιρεσίας αξιωματικών και διοικητών.

Επίσης, καλούμε τους γονείς να εκμεταλλευτούν τη μαζική τους παρουσία στην ορκωμοσία και να εκφράσουν τα παράπονα τους στη διοίκηση της μονάδας.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

  Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου