Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

O φιλαράκος του Γιωργάκη, πρόεδρος του ΟΑΕΔ, Κικίλιας

O κύριος Ηλίας Κικίλιας, είναι Διοικητής του Ο.Α.Ε.Δ.
Του Οργανισμού που συστάθηκε για να βοηθάει τους Έλληνες ανέργους να βρουν απασχόληση.
Σύμφωνα με το βιογραφικό του κατέχει διάφορες διοικητικές θέσεις σε θυγατρικές του Ο.Α.Ε.Δ. από το 1999 και εντεύθεν.
Είναι προσωπικός φίλος και σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου αποτελώντας μαζί με τον..
 πρόεδρο του ΙΣΤΑΜΕ και βουλευτή Επικρατείας Η. Μόσιαλο τη νέα φουρνιά «των συνομιλητών του Γιώργου».
Ο κ.Κικίλιας έχει μια σύζυγο: την Αναστασία Χάραρη του Ιωάννη.
Η σύζυγός του έχει μια αδερφή: την Βασιλική Χάραρη του Ιωάννη.
Με το ΦΕΚ Γ' 460/7-6-2010, διορίζεται η κουνιάδα του, ως Γραμματέας του:



Η κουνιάδα λοιπόν τακτοποιήθηκε, ως Γραμματέας του γαμπρού της Διοικητή του ΟΑΕΔ.

Πάμε στη σύζυγο Αναστασία τώρα.
Η κυρία Αναστασία Χάραρη, υπηρετούσε με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, στη θυγατρική του ΟΑΕΔ "Παρατηρητήριο Απασχόλησης Ερευνητική Α.Ε. (ΠΑΕΠΑ.Ε.).
Με το ΦΕΚ Γ' 1303/31-12-2010 (την τελευταία ημέρα του χρόνου, ανάμεσα στις γιορτές), η σύζυγος του Διοικητή, μετατάχθηκε στον ΟΑΕΔ, σε θέση "μόνιμου προσωπικού κλάδου ΠΕ Διοικητικού-Οικονομικού"


Γιατί όμως έγινε η μετάταξη στον ΟΑΕΔ, από το "Παρατητηρήριο Α.Ε.";
Μα, γιατί απλούστατα το "παρατηρητήριο" είναι ανάμεσα στους 151 φορείς, οι οποίοι θα βγάλουν το προσωπικό τους σε εργασιακή εφεδρεία ! Και προηγούνται οι εργαζόμενοι με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου στην απόλυση !
Ιδού η εγκύκλιος της εργασιακής εφεδρείας (http://www.tovima.gr/files/1/2011/09/12/efedreia12.pdf):

Η σύζυγος λοιπόν του Διοικητή του ΟΑΕΔ, μετατάχθηκε από τον φορέα που θα θέσει σε εφεδρεία, υπαλλήλους του, ώστε να μην έχει ...το άγχος.

Όμως η υπόθεση δεν σταματάει εκεί!

Με το ΦΕΚ Γ΄297/2-5-2011, η κ.Χάραρη μετατάσσεται στο Ελεγκτικό Συνέδριο, όπου οι αμοιβές είναι σημαντικά μεγαλύτερες από κάθε άλλη υπηρεσία του δημοσίου.


Νομίζετε ότι οι "αλλαγές σαν τα πουκάμισα", που με χαρακτηριστικά ευκολία πετυχαίνουν φίλοι της οικογένειας Παπανδρέου, τελείωσαν, γελιέστε !
Με νεώτερη απόφαση του Γ.Κουτρουμάνη κι αφού οι αλλαγές εκνεύρισαν την Υπουργό Λούκα Κατσέλη, βγαίνει το ΦΕΚ Γ' 571/17-8-2011, που ακυρώνει τη μετάταξη, της μετάταξης, ω μετάταξη


Όμορφος κόσμος ηθικός, Πασοκικά πλασμένος.
Τσιφλίκι ολίγων το δημόσιο, οι οποίοι ολίγοι κατηγορούν μέρα-νύχτα τους δημοσίους υπαλλήλους, ως άχρηστους, πλεονάζοντες, αντιπαραγωγικούς, αιτία του υπέρογκου χρέους, αλλά όλοι,
τις γυνάικες, κουνιάδες, κουμπάρες και κόρες, στην αγκαλιά του δημοσίου τις βολεύουν.

Γιατί άραγε οι υπέρμαχοι του "μικρού και όχι σπάταλου κράτους" βολεύουν τους συγγενείς τους στο δημόσιο;

Γιατί δεν τους αφήνουν να παλέψουν, όπως όλοι μας στον ιδιωτικό τομέα;
Γιατί κάποιοι που υπηρετούν δεκαετίες σε παραμεθόρια ή μακρινά από το σπίτι τους μέρη, δεν καταφέρνουν να πάρουν μια απόσπαση ή μετάταξη και την ίδια ώρα οι εκλεκτοί της νομενκλατούρας που κατσικώθηκε στο σβέρκο των Ελλήνων (με ευθύνη τους!), διαλέγουν υπηρεσίες και αλλάζουν όποτε γουστάρουν φορείς και εργασιακή σχέση;

Γιατί; Γιατί; Γιατί;

indymedia

1 σχόλιο:

  1. ΜΕ ΤΟΝ ΟΑΕΔ έχει αποφασίσει να ασχοληθεί η ΝΔ με αιχμή τον βουλευτή Αχαΐας Νίκο Νικολόπουλο. Στο φόντο ο διοικητής του Οργανισμού την πενταετία 2004-2009 Γιώργος Βερναρδάκης. Αποτυχών βουλευτής στη Β' Αθηνών το 2009, ο Βερναρδάκης - παλιά μου τέχνη κόσκινο - είναι αναπληρωτής τομεάρχης Εργασίας. Αρχιτομεάρχης - το βρήκατε - είναι ο Νικολόπουλος που κάνει και τις ερωτήσεις στη Βουλή.
    ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ του διδύμου Νικολόπουλου - Βερναρδάκη για τον ΟΑΕΔ είναι παράδοξο. Συνήθως ο δράστης δεν επιστρέφει στον χώρο του εγκλήματος. Ας πούμε, στις αρχές του 2009 μονιμοποιήθηκαν περί τα 800 άτομα. Μεταξύ αυτών τρία ανίψια του τότε διοικητή Βερναρδάκη και της συζύγου του, η ιδιαιτέρα του και ο αδελφός της, σύζυγοι άμεσων συνεργατών του, πέντε μετακλητοί υπάλληλοι της γραμματείας του, ο γιος του προέδρου των εκπαιδευτικών (ΔΑΚΕ), σύζυγοι, αδέλφια, ανίψια και παιδιά συνδικαλιστικών στελεχών της ΔΑΚΕ-ΟΑΕΔ σε όλη την Ελλάδα, ο γιος του προέδρου των συνταξιούχων της ΝΔ και άλλοι.
    «ΑΝΘΗΡΑ» είναι και τα οικονομικά στοιχεία. Το 2009 το έλλειμμα χρήσης του ΟΑΕΔ έφθασε τα 600 εκατομμύρια ευρώ για πρώτη φορά έπειτα από 55 χρόνια λειτουργίας. Παρ' όλα αυτά, στις 10 Σεπτεμβρίου του 2009, είκοσι μέρες πριν από τις εκλογές, υπεγράφη σύμβαση 2,5 εκατομμυρίων ευρώ με διαφημιστική εταιρεία για την προβολή του έργου του ΟΑΕΔ. Είναι οι εκλογές στις οποίες πολιτεύθηκε ο Βερναρδάκης. Αυτά όμως είναι ψιλά γράμματα μπρος σε αυτό που είχε γίνει το 2006. Τον Αύγουστο εκείνης της χρονιάς ρευστοποιήθηκαν 7.200.000 μετοχές της Εμπορικής Τράπεζας που κατείχε ο ΟΑΕΔ. Το τίμημα ήταν πολύ χαμηλότερο από την τιμή - στόχο που είχαν θέσει οι σύμβουλοι της κυβέρνησης Καραμανλή - δηλαδή η Citibank και η J.P. Morgan. Επισημαίνονται οι οξύτατες αντιδράσεις των κοινωνικών εταίρων, μεταξύ των οποίων ήταν και ο Κώστας Πουπάκης της ΔΑΚΕ.
    ΑΥΤΑ στο παρελθόν. Στο παρόν εκτυλίσσονται ενώπιον δικαστικών και πειθαρχικών οργάνων τέσσερις υποθέσεις που αφορούν στελέχη της ΝΔ και το γαλάζιο καθεστώς του ΟΑΕΔ. Ο Γιώργος Σπηλιόπουλος, υψηλόβαθμο στέλεχος της ΝΔ στη Μαγνησία, βρέθηκε να είναι παράλληλα υπάλληλος του ΟΑΕΔ και πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Μαγνησίας. Ο Σπυρίδων Πλέστης, υψηλόβαθμο στέλεχος της ΔΑΚΕ στον ΟΑΕΔ, κατηγορείται - κι έχει παραπεμφθεί στον εισαγγελέα - ότι ως πρόεδρος της Επιτροπής Πρόσληψης Ωρομίσθιων Εκπαιδευτικών στον ΟΑΕΔ πλαστογράφησε το πτυχίο της κόρης του για να διευκολύνει την πρόσληψή της. Διπλοθεσίτης σε ΟΑΕΔ και ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ ήταν ο Χρήστος Μητροσύλης, υψηλόβαθμο στέλεχος της ΔΑΚΕ. Πέρα από τον πειθαρχικό έλεγχο, έχει παραπεμφθεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο και στον εισαγγελέα. Τέλος, με τη ΝΔ εμφανίζεται να συνδέεται και ο προφυλακισμένος ήδη για υπεξαίρεση 1,7 εκατομμυρίων ευρώ από τα προγράμματα ΟΑΕΔ-ΛΑΕΚ Βασίλειος Σίμος. Υπέβαλε διπλά δικαιολογητικά στις τράπεζες.
    ΟΛΑ ΑΥΤΑ - κι άλλα πολλά - δεν είναι άσχετα με τη γαλάζια επιθετικότητα του κατά του διοικητή του ΟΑΕΔ Ηλία Κικίλια.

    TA NEA - Επιστροφή στον τόπο του εγκλήματος (ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Σάββατο 01 Οκτωβρίου 2011)

    ΑπάντησηΔιαγραφή