Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Προκήρυξη του Μαθητικού Ξεκινήματος-Μαθητές - Στο δρόμο του αγώνα βαδίζουμε ξανά!

Προκήρυξη του Μαθητικού Ξεκινήματος


Καταλήψεις, διαδηλώσεις, διαμαρτυρίες! Αυτή πρέπει να είναι η απάντησή μας στην Υπουργό Παιδείας από εδώ και πέρα.

- Όχι μόνο γιατί μας φλόμωσε στα ψέματα με το «Νέο Λύκειο», το «ψηφιακό Σχολείο» και τους «διαδραστικούς πίνακες» που ούτε στον ύπνο μας δεν τους είδαμε…

- Όχι μόνο για τις συγχωνεύσεις και τις καταργήσεις σχολείων το προηγούμενο διάστημα που θα οδηγήσουν σε σχολεία – μαμούθ και τάξεις με πάνω από 30 μαθητές…



- Όχι μόνο για την κατάργηση της ενισχυτικής διδασκαλίας που μας υποχρεώνει να πάμε στα φροντιστήρια για να τα βγάλουμε πέρα…

- Όχι μόνο για τα κτήρια και τις εγκαταστάσεις που έχουν αφεθεί στη μοίρα τους με αποτέλεσμα σε πολλά σχολεία να κρέμονται σοφάδες από τους τοίχους, να μην υπάρχει επαρκής θέρμανση ή ακόμα και να γίνονται μαθήματα σε κοντέινερ…

Αλλά και επειδή  το Υπουργείο και η κυβέρνηση έχουν βάλει, ξεκάθαρα, στόχο να διαλύσουν ότι υπάρχει από το δημόσιο σχολείο και τη δημόσια παιδεία! 


Η νέα σχολική χρονιά ξεκινάει και όλα δείχνουν ότι θα είναι η χειρότερη που ζήσαμε ποτέ, μια και:

- Βιβλία δεν υπάρχουν και κανείς δεν ξέρει αν και πότε θα εκδοθούν! Αντί για αυτά θα μας δίνουν ένα CD (!) και θα πρέπει εμείς να πληρώνουμε για φωτοτυπίες (τη στιγμή  που ένα βιβλίο κοστίζει μόνο 80 λεπτά)!

- Καθηγητές δεν θα έχουμε μια και υπάρχουν 20,000 κενές θέσεις! Και  φυσικά το υπουργείο  δεν  είναι διατεθειμένο να κάνει προσλήψεις για να τις καλύψει…

- Τα λεφτά που δίνει το κράτος στην Παιδεία το 2011 είναι στο 2,75% του ΑΕΠ, το πιο χαμηλό τα τελευταία 30 χρόνια, όταν ο μέσος όρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι στο 5%.
Μαζί με όλα αυτά η κυβέρνηση έχει προδιαγράψει το μέλλον μας αμέσως μετά το σχολείο:

Δουλειές των 300 και 400 ευρώ, μαύρη εργασία, για τους πιο τυχερούς, ανεργία για την πλειοψηφία – το 38% των νέων μέχρι 24 χρόνων είναι άνεργο σύμφωνα με τα επίσημα (φανταστείτε τι είναι με τα πραγματικά) στοιχεία.
Και αυτοί που θα μπουν στο πανεπιστήμιο;

Η κυβέρνηση και η Υπουργός Παιδείας ξεδίπλωσαν μέσα στον Αύγουστο – σαν τον κλέφτη μεσ’ τη νύχτα –όλο το «όραμά» τουςγια την παιδεία χτυπώντας το Δημόσιο Πανεπιστήμιο.
Όλοι μαζί οι κλέφτες του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Δημοκρατίας, του ΛΑΟΣ και της Μπακογιάννη ψήφισαν  ένα έκτρωμα για τα πανεπιστήμια.
Η εφαρμογή του θα σημαίνει το οριστικό ξεπούλημα του Πανεπιστημίου στις ιδιωτικές εταιρίες, στο μεγάλο κεφάλαιο.
Δίδακτρα, φοιτητικά δάνεια, εντατικές σπουδές, βιβλία και συγγράμματα που θα πληρώνονται από τους ίδιους τους φοιτητές θα κάνουν τη φοίτηση στο πανεπιστήμιο εφικτή μόνο για αυτούς που έχουν λεφτά.

Καλώς ήλθατε στην παιδεία για τους πλούσιους και μόνο για τους πλούσιους!
Για τους υπόλοιπους 300-400 € και μαστίγιο! 

Τι να κάνουμε;

Οι φοιτητές ήδη μας δείχνουν το δρόμο του αγώνα! 
Πάνω από 200 σχολές είναι υπό κατάληψη και τις επόμενες εβδομάδες θα γίνουν ακόμα περισσότερες. Δεν έχουμε άλλο δρόμο από το να τους ακολουθήσουμε και να αγωνιστούμε όλοι μαζί: μαθητές και μαθήτριες, φοιτητές και φοιτήτριες, καθηγητές και καθηγήτριες, μαζί με τους γονείς μας. Να φτιάξουμε ένα κίνημα πανεκπαιδευτικό.

Ένα κίνημα που θα συνδυάζει μαζικές και ζωντανές καταλήψεις σε σχολεία, σε πανεπιστήμια και σε κυβερνητικά κτήρια, μαζί με απεργίες και στάσεις εργασίας από τους εκπαιδευτικούς και τους εργαζομένους στο χώρο της Παιδείας.

Ένα κίνημα που δε θα μείνει απομονωμένο από τα άλλα κινήματα, αλλά θα ενώσει τις δυνάμεις του με τα υπόλοιπα, όπως το «Δεν Πληρώνω» και τους «Αγανακτισμένους» καθώς και με τους εργαζόμενους που απεργούν και αγωνίζονται.  Για να μπορούμε να κάνουμε συντονισμένους αγώνες, όλοι μαζί,  για να ρίξουμε αυτή την κυβέρνηση και τις πολιτικές της, να διώξουμε το ΔΝΤ και την Τρόικα και να ανατρέψουμε αυτό το βάρβαρο σύστημα, που ονομάζεται καπιταλισμός.

Αρχίζουμε τη χρονιά δυναμικά:
  • Οργανώνουμε γενικές συνελεύσεις στα σχολεία μας για να συζητήσουμε τα προβλήματά μας.
  • Συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις που καλούν οι φοιτητές και συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα τους.
  • Βάζουμε στόχο ένα δυναμικό κίνημα καταλήψεων στα σχολεία και καλούμε τους καθηγητές μας να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις διαρκείας..
  • Συντονιζόμαστε με τα σχολεία της περιοχής μας για κοινές δράσεις, πορείες και διαδηλώσεις.
  • Καλούμε τους καθηγητές και τους γονείς να στηρίξουν έμπρακτα τον αγώνα μας.

Έχουν βάλει στόχο να κάνουν τη ζωή μας μίζερη, για να αυξάνουν τα κέρδη τους οι τραπεζίτες οι εργολάβοι και οι εφοπλιστές!
Έχουν στόχο να κάνουν εμάς να πληρώσουμε για τα εγκλήματα και τη διαφθορά που χαρακτηρίζει τους κλέφτες και τους ψεύτες που μας κυβερνούν!
Εμείς όμως έχουμε τα δικά μας όνειρα! Δεν συμβιβαζόμαστε! Έχουμε τους δικούς μας στόχους: να τους κάνουμε να πληρώσουν για όλα τα εγκλήματα σε βάρος μας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου