Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Κοιταξτε κατι "κυρατσες" που συνεχιζουν να μας δουλευουν θελοντας να κερδισουν χρονο για να ολοκληρωσουν το... εργο τους....Διαβαστε την ειδηση

Παρακληση...Μην αρχισετε να γελατε με το διαβασμα του τιτλου!

Δάνεια σε ανέργους .

Kαι με επιδοτούμενα δάνεια θα ενισχύονται οι άνεργοι μέσω του Ταμείου Κοινωνικής Οικονομίας. 

 Η υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη προβλέπει "έκρηξη της ανεργίας κατά τους επόμενους μήνες" και σχεδιάζει νέες παρεμβάσεις για την απάλυνση ή μερική άρση των επιπτώσεων σε κάθε άτομο που χάνει την δουλειά του. Στόχος είναι μια παρέμβαση σε κάθε άνεργο το αργότερο τέσσερις μήνες μετά την απώλεια της απασχόλησής του.

Τα εν λόγω δάνεια θα χορηγούνται ανεξάρτητα από τις δράσεις τους ΟΑΕΔ (επιδότηση νέων ελεύθερων επαγγελματιών κ.α), ενώ στα κεφάλαια του ταμείου, εκτός από τους εθνικούς, κοινωνικούς και κοινοτικούς πόρους θα μετέχουν και ιδιώτες (τράπεζες) κατά το πρότυπο των ταμείων χρηματοδότησης των επιχειρήσεων που συγκροτήθηκαν στο υπουργείο Οικονομίας (Ανάπτυξης).
Το εν λόγω Ταμείο είτε θα ενισχύει απ΄ευθείας ανέργους είτε μη κυβερνητικές οργανώσεις που σχεδιάζουν δράσεις για την απασχόληση, γυναικών που επιθυμούν να ενταχθούν στην αγορά εργασίας κ.α.
Παράλληλα, θα συγκροτηθεί ένα Εθνικό Σχέδιο Κοινωνικής Ένταξης και Προστασίας, το πρόπλασμα του οποίου θα είναι έτοιμο τον επόμενο μήνα. Σε αυτό θα μεταβιβαστούν όλες οι δράσεις των εποπτευόμενων από το υπουργείο Εργασίας οργανισμών (Εργατική Κατοικία, Εστία κ.α.) καθώς και οι δράσεις των συναρμοδίων υπουργείων.

Ωστόσο, δεν θα είναι έτοιμο στην τελική μορφή πριν από τον επόμενο Απρίλιο!!!!!. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου