Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Τελικα...."Στην Ελλάδα είμαστε εκφραστικοί".....

Εικόνα ευμενούς υποδοχής και ανοχής στην πολιτική του Μνημονίου που εφαρμόζει η κυβέρνησή του παρουσιάζει ο πρωθυπουργός όπου βρεθεί κι όπου σταθεί στις ΗΠΑ.

Τα μέτρα είναι μεν "οδυνηρά", γίνονται και διαδηλώσεις "επειδή στην Ελλάδα είμαστε εκφραστικοί", αλλά οι πολίτες "είναι ικανοποιημένοι με τις αλλαγές" και αντιλαμβάνονται ότι "είναι το πατριωτικό χρέος τους, να αλλάξουμε ουσιαστικά τη χώρα μας", είπε χθες ο πρωθυπουργός μιλώντας στο CNBC.

Την ώρα που το Μνημόνιο αμφισβητείται ως προς το περιεχόμενο και την προοπτική και απαξιώνεται ως προς την αποτελεσματικότητα ακόμα και από τους εμπνευστές του, ο κ. Παπανδρέου το χρησιμοποιεί στο "roadshow" που κάνει στις ΗΠΑ ως διαβεβαίωση για τους υποψήφιους "επενδυτές" στους οποίους απευθύνεται για να αγοράσουν τη δημόσια περιουσία (αλλά και τις δημόσιες επιχειρήσεις, όπως διευκρίνισε ο ίδιος).

H απάντηση στην ψευδή εικόνα που παρουσιάζει ο κ. Παπανδρέου πρέπει να δοθεί άμεσα, στις ερχόμενες εκλογές.

Θα αναρωτηθεί ίσως κανείς αν είναι σωστό να διαψεύδουμε την όποια θετική εικόνα μπορεί να δημιουργείται στο εξωτερικό σχετικά με την εξέλιξη της κρίσης στην Ελλάδα.
Δεν είναι μόνον σωστό, αλλά και επιβεβλημένο.

Το προσεχές διάστημα είναι εξαιρετικά κρίσιμο.
Μπροστά στο οριστικό ναυάγιο του Μνημονίου και πριν από την επίσημη ομολογία του έχουν μπει μπροστά διαδικασίες που θα σημαδέψουν τη χώρα για δεκαετίες.

Ο συνδυασμός της "αξιοποίησης" δημόσιου πλούτου μέσω των διαδικασιών "μη ελέγχου", που θεσπίζονται με το fast track, θα αποστερήσει τη χώρα από τα πεδία και τα μέσα άσκησης αναπτυξιακής πολιτικής στο μέλλον, υπονομεύοντας μάλιστα και το περιβάλλον, καθώς αυτού του είδους τις ενοχλητικές "λεπτομέρειες" στοχεύει να παρακάμψει το fast track.

Όπως αποδεικνύεται μέρα με τη μέρα, η χώρα όχι μόνον δεν βρίσκεται μπροστά σε μονόδρομο αλλά ανοίγονται μπροστά της πολλοί δρόμοι.
Τα πρώτα βήματα θα γίνουν σύντομα και θα είναι καθοριστικά.
Ένα ηχηρό "όχι" είναι η αρχή.

απο την Αυγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου