Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Οι ευθύνες της 4ης εξουσίας!!!

Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός

Πολλοί επώνυμοι και μη δημοσιογράφοι τώρα τελευταία το έχουν γυρίσει στον καρσιλαμά!!! Δηλαδή αρχίζουν και γράφουν ή στην ουσία να ασπάζονται αυτά που είπαν πριν λίγο καιρό πολλοί ξένοι δημοσιογράφοι δηλ. ότι δεν περίμεναν... ο Ελληνικός λαός να είναι τόσο απαθής, αδιάφορος και χωρίς σοβαρές αντιδράσεις σε όλα αυτά τα αντιλαϊκά μέτρα που πέρασε και εφαρμόζει η κυβέρνηση. Μάλιστα κάποιοι δικοί μας δημοσιογράφοι άρχισαν επιτέλους να κάνουν κριτική στο κ. Πρωθυπουργό και κατά κάποιο τρόπο να το παίζουν όψιμοι πατριώτες.

Θεωρώ ότι καταλαβαίνουν ότι πλησιάζει η ώρα της μεγάλης αντίστασης του κόσμου και θέλουν να περάσουν στο στρατόπεδο του.

Ο λαός μέχρι τώρα δεν έμεινε απαθής αλλά δεν είχε την υποστήριξη των μέσων μαζικής ενημέρωσης με αποτέλεσμα οι μέχρι τώρα αντιδράσεις του να είναι υποβαθμισμένες και χωρίς αυξανόμενη δυναμική. Θυμόμαστε όλοι τις μεγάλες απεργίες του Μαΐου στις οποίες η ένωση των δημοσιογράφων και γενικά όλα τα μέσα ενημέρωσης απεργούσαν (λες και δεν μπορούσαν να το κάνουν μία ή δύο μέρες νωρίτερα ή αργότερα) με αποτέλεσμα ο κόσμος να μη πληροφορείτε τι γίνεται τις κρίσιμες μέρες. Το σίγουρο είναι ότι αν μας έδειχναν τα κανάλια το πλήθος του κόσμου αλλά και την ηρεμία των προσυγκεντρώσεων πολλοί αναποφάσιστοι και ίσως λίγο φοβισμένοι θα έσπευδαν να συμμετέχουν, οπότε ο όγκος, το πάθος και η αγωνιστικότητα μιας απεργίας θα μεγάλωνε και σίγουρα τα αποτελέσματα θα ήταν πολύ διαφορετικά.

Αντιθέτως με την μη πληροφόρηση οι φοβούμενοι εξουσιαστές μας κυκλοφορούσαν εντέχνως διάφορες φήμες για επικείμενες δύσκολες καταστάσεις (συγκρούσεις, φωτιές, λεηλασίες) αποτρέποντας τους πολλούς να συμμετέχουν.

Κάποια κανάλια στέλνουν κάμερες πίσω από κάθε πορνοντίβα για να δούνε τι έφαγε με ποιον συναντήθηκε, με ποιον έκανε δεσμό κ.τ.λ. Δεν είδα όμως σε καμία απεργία (πέρα των ξένων καναλιών) καμία κάμερα να ακολουθεί μια πορεία έστω και από μακριά (ενώ τρέχουν στου διαόλου τη μάνα για να κάνουν ζουμ να μας δείξουν με ποιο χαριεντίζεται η κάθε σταρ.) Πλάνα σε απευθείας μετάδοση πιστεύω ότι θα ήταν αποτρεπτικά για τους γνωστούς άγνωστους οι οποίοι στην πλατεία Συντάγματος με τα σακίδια στην πλάτη περίμεναν κάποιο σύνθημα για να αρχίζουν να πετούν αντικείμενα στους αστυνομικούς που περίμεναν !!!! την αφορμή να ρίξουν δακρυγόνα σε όλους τους διαδηλωτές ανεξαιρέτως για να διαλύσουν την συγκέντρωση.

Φαντάζομαι βλέπατε στα τηλεπαράθυρα τους πληρωμένους αβανταδόρους της κυβέρνησης όπου όταν γινόταν μια σοβαρή απεργία μέλημα τους δεν ήταν τα αιτήματα των απεργών αλλά οι συνέπειες της απεργίας.

Πρόσφατο παράδειγμα σε παράθυρα του MEGA όπου για μέρες και μέχρι να πεισθεί η Ελληνική Κοινωνία για την καταστροφική για όλη την Ελλάδα απεργία γινόταν μαλλιά κουβάρια οι απεργοί φορτηγατζήδες με τους ξενοδόχους και τους αγρότες.

Το συμπέρασμα λοιπόν είναι ότι μέχρι τώρα η λεγόμενη 4η εξουσία με συγκαλύψεις αλλά και εκβιασμούς προς το πολιτικό σύστημα έχει μεγάλες ευθύνες για τα σημερινά μας χάλια. Ευχή όλων μας είναι από δω και πέρα αυτοί που την υπηρετούν να καταλάβουν επιτέλους ότι δεν είναι επάγγελμα αλλά είναι Λειτούργημα!!!


/staratalogia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου