Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Με μονο σκοπο να μπορεσει ο Σιμος να αντιμετωπισει ορθιος δεσμοφυλακες και δικαστες.

Η πορεια του ηταν προδιαγεγραμμενη.
Ειχε συλληφθει  μαθητης ηδη,ως υποπτος για εμπρηστικες επιθεσεις σε κρατικα αυτοκινητα
.Συνεληφθη ξανα το 2002 ως υποπτος για ληστεια,με μονη ενδειξη ενα δακτυλικο αποτυπωμα σε πλαστικη σακουλα που οι ληστες ειχαν ξεφορτωθει σε ενα καδο απορριματων.Αθωωθηκε φυσικα στη δικη αλλα εμεινε "προσεσημασμενος"κατα την αργκο της αστυνομιας,εχοντας πισω του σε καθε βημα τους ασφαλιτες.
Αυτοι ηταν που τον αναγνωρισαν σαν "ταραχοποιο"στη συναυλια των Rage Against the Machine αναμεσα στο πληθος που σκεπασμενο με μαντηλια συγκρουονταν με τα ΜΑΤ.
Και αυτοι ηταν που τον κατηγορησαν ως μελος των αποκαλουμενων απο την αστυνομια ληστων με τα μαυρα.Απο κει και περα φορτωθηκε "σωρεια κακουργηματικων πραξεων" οπως γραφουν τα δελτια της Κατεχακη.
Οταν τελικα ο Χρυσοχοιδης τον επικυρηξε για 600.000 ευρω μαζι με τον αδελφο του και ενα συντροφο τους,η καταληξη ηταν βεβαιη.

Ο Σιμος Σεισιδης πυροβοληθηκε πισωπλατα στο ποδι τον Μαιο,απο αστυνομικους που κατεδιωκαν τους υποπτους μιας ληστειας στο Ταυρο.
Ο Σιμος δεν ειχε σχεση με τη ληστεια.
Απλως βρεθηκε σε λαθος μερος τη λαθος στιγμη.


Η συνεχεια ηταν ακομα πιο εφιαλτικη.
Με σπασμενα τα πλευρα,οι αστυνομικοι τον κλωτσουσαν ενω βρισκοταν αιμοφυρτος στο δρομο.Και με μια σφαιρα καρφωμενη στο δεξι ποδι μεταφερθηκε στο ΚΑΤ.

Το ηδη σοβαρο τραυμα μολυνθηκε μεσα σε συνθηκες νοσηλειας που δεν θα εκαναν περηφανη καμμια αποκαλουμενη δημοκρατικη κοινωνια.
Ο ιδιος κατηγγειλε μεσω του δικηγορου του,τη συμπεριφορα των φρουρων που μπαινοβγαιναν στο θαλαμο οποτε τους καπνιζε,σε ενα απανθρωπο παιχνιδι ψυχολογικου πολεμου.
Οι καταγγελιες του φυσικα περασα στα τυφλα.
Οπως και το γεγονος οτι οι γιατροι αναγκασθηκαν τελικα να ακρωτηριασουν το ποδι του,και μεσα στο χειρουργειο υπηρχε παντα ενας φρουρος.

Μετα ο Σιμος μεταφερθηκε στη φυλακη με ακρωτηριασμενο ποδι.
Χωρις περιττες πολυτελειες,περα απο ενα ζευγαρι πατεριτσες.

Αυτη η ιστορια θα μπορουσε να αφορα τον καθενα.
Οι αστυνομικοι που τον καταδιωξαν δεν ζητησαν ταυτοτητα.
Απλως πυροβολησαν καποιον που ετρεχε για να φυγει.
Αφορα ομως εναν κυνηγημενο αναρχικο.

Και απεναντι στην εκδικητικη συμπεριφορα των κυριαρχων που τοσο επαιρονται για τη μεγαλοψυχια τους,υπαρχει και η απαντηση καποιων που θελουν να του δωσουν λιγο κουραγιο,μπροστα στις ατελειωτες δικες που θα ακολουθησουν.

Τη Κυριακη το βραδυ στο θεατρο Πετρας
μια χουφτα μπαντες δινουν μια συναυλια αλληλεγγυης και οικονομικης ενισχυσης στο Σιμο.
Συμμετεχουν φιλικα οι γνωστοι μουσικοι που δεν πολυκοσκινιζουν τα πραγματα οταν ειναι να δειξουν τη συμπαρασταση τους σε ενα φυλακισμενο.
Ο Μητσος ο Πουλικακος με τους Σισαχθεια,ο Τζιμης ο Πανουσης,οι Last drive,οι Deus x Machina,οι BMW Rockers 57,οι Raindogs και οι 9ΜΜ.

Η συναυλια ξεκιναει στις 8 το βραδυ.
Εισιτηριο δεν υπαρχει μονο ενα κουπονι ενισχυσης των 5 ευρω.
Με μονο σκοπο να μπορεσει ο Σιμος να αντιμετωπισει ορθιος δεσμοφυλακες και δικαστες.

του Δημητρη Αναστασοπουλου

1 σχόλιο:

  1. Ανυπομονώ. Πέρα από αυτούς που θα παίξουν (που ό,τι και να πεις είναι λίγο), ο λόγος είναι από μόνος του αρκετός για να πας να κατασκηνώσεις από τώρα έξω από το Πέτρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή