Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΣΟΥ ΜΙΛΑΕΙ Ο ΜΠΕΝΙ -ΜΕΤΑ ΤΟΝ ''ΨΕΥΤΟ-ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ'', ΑΤΑΚΤΗ ΚΑΙ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ!

Η ΤΡΟΪΚΑ ΖΗΤΗΣΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ,Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΑ ΕΔΩΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ! 

ΥΠ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ! 



ΣΟΪΜΠΛΕ: ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ, ΜΕΤΑ Η 6η ΔΟΣΗ! 


ΣΤΟ ΚΑΙ ΠΕΝΤΕ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ Η ΧΩΡΑ! ΑΝΑΓΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ!


Μετά την θεατρική δήθεν εμπλοκή των διαπραγματεύσεων τρόικας-κυβέρνησης την προηγούμενη βδομάδα, αμφότερες οι πλευρές προχωρούν, σε αγαστή συνεργασία, στη λεηλασία της χώρας.
Όπως επιβεβαίωσε και με δηλώσεις του από το Υπουργικό Συμβούλιο ο Ευαγγ. Βενιζέλος,  η κυβέρνηση, παρά τους επικοινωνιακούς ''ψευτοτσαμπουκάδες'' της,  θα παραδώσει  άνευ όρων τη χώρα και τους εργαζόμενους στις απαιτήσεις και τις ορέξεις της τρόικα, για την ικανοποίηση των πιστωτών της χώρας και των συμφερόντων του εγχώριου και διεθνούς κεφαλαίου. 

FAST TRACK ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!  


Κατόπιν αιτήματος των πιστωτών της Ελλάδας, κυβέρνηση και εγχώριο πολιτικοοικονομικό κατεστημένο προχωρούν σε διαδικασίες "fast track" προκειμένου μέχρι την επάνοδο των τροϊκανών στη χώρα, να έχουν γίνει αποφασιστικά βήματα στην κατεύθυνση ικανοποίησης των επιθυμιών τους και συγκεκριμένα: του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, της όξυνσης της λεηλασίας του εισοδήματος και των απολύσεων των δημοσίων υπαλλήλων, της απορύθμισης της δημόσιας διοίκησης όπως και των εργασιακών σχέσεων, της κατάργησης των κλαδικών και εν γένει των συλλογικών συμβάσεων, καθώς και της περαιτέρω κατεδάφισης σε ό,τι έχει απομείνει από το λεγόμενο κοινωνικό κράτος. 


Σε αυτή την κατεύθυνση κινήθηκαν, λοιπόν,  και οι αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου που συνεδρίασε σήμερα Πέμπτη, επιβεβαιώνοντας με τον πιο τραγικό τρόπο ότι η κυβέρνηση λειτουργεί ως "μεσιτικό γραφείο''  : 
«Οριστικές αποφάσεις» σε πολλά μέτωπα έλαβε το υπουργικό συμβούλιο, όπως ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.
Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση θα προωθήσει άμεσα το πρώτο κύμα των ιδιωτικοποιήσεων, το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης των φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα, την ενεργοποίηση και τη διεύρυνση του θεσμού της εργασιακής εφεδρείας, άμεσες αλλαγές στην αγορά εργασίας (επιχειρησιακές συμβάσεις, νέα λίστα Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων), ενιαίο μισθολόγιο, ενιαίο φορέα φόρων και εισφορών.


Πιο αναλυτικά, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε πως αύριο Τετάρτη η Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων θα μεταφέρει τα περιουσιακά στοιχεία συγκεκριμένων εταιρειών του Δημόσιου στο Ταμείο Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας, έτσι ώστε να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες για τις ιδιωτικοποιήσεις. Πρόσθεσε πως άμεσα προσχωρούν οι ιδιωτικοποιήσεις στον ΟΠΑΠ, στο αεροδρόμιο Ε Βενιζέλος, στη ΔΕΠΑ στα ΕΛΠΕ, καθώς επίσης και η πώληση μεγάλων κτιρίων που στεγάζονται υπηρεσίες του δημοσίου, κτίρια τα οποία θα νοικιασθούν στην συνεχεία από το δημόσιο.
Ακόμη, άμεσα προχωρά και το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης των φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα, με καταργήσεις και συνενώσεις φορέων.


Σε ό,τι αφορά τα εργασιακά στο Δημόσιο και συγκεκριμένα στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, ενεργοποιείται άμεσα και διευρύνεται ο θεσμός της εργασιακής εφεδρείας. Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, το πλεονάζον προσωπικό θα τεθεί σε εργασιακή εφεδρεία (επανεκπαίδευση, μετακίνηση σε άλλον τομέα, απασχόληση με σύμβαση ορισμένου χρόνου, μερική απασχόληση)
Για το στενό δημόσιο σημείωσε πως η κυβέρνηση προχωρά στον κρατικό υπάλληλο και όχι σε αυτόν συγκεκριμένου υπουργείου, και έτσι, όπως επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών, μπορεί να γίνει μεγάλη αναδιάταξη του προσωπικού.


Επιπλέον, θα γίνουν άμεσες αλλαγές στην αγορά εργασίας, ενώ η κυβέρνηση προχωρά και στον ενιαίο φορέα φόρων και εισφορών, στο πλαίσιο και της κατάρτισης του εθνικού φορολογικού συστήματος.


Επιπλέον, προωθείται το ενιαίο μισθολόγιο, το οποίο, όπως σημείωσε ο κ. Βενιζέλος, θα είναι πραγματικά ενιαίο, κάτι που σημαίνει, όπως είπε, ίση αμοιβή για ίδια εργασία στο δημόσιο. Πρόσθεσε όμως πως κάποιος που έχει θέση ευθύνης μπορεί να πετύχει ένα πριμ παραγωγικότητας, ενα μπονους.
Αναφορικά με τα κλειστά επαγγέλματα, γνωστοποίησε πως θα κλείσουν όλα τα κενά σε σχέση με το άνοιγμά τους.


Επίσης, έκανε γνωστό πως όποιος φορέας δεν δηλώνει τις δαπάνες του στο μητρώο ανάληψης υποχρεώσεων θα παύει να επιχορηγείται.

http://www.iskra.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου