Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Η ΕΚΤΗ ΔΟΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΡΝΗΘΟΥΜΕ!

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ! 
 
Η τρόϊκα ασκεί με την 6η δόση των 8 δις ευρώ έναν από τους μεγαλύτερους, πιο ειδεχθείς και βρώμικους εκβιασμούς που έχει υποστεί ποτέ χώρα!
Η κυβέρνηση, αλλά και το αστικό κατεστημένο, αντί να αποκρούσει τον ωμό εκβιασμό, δυστυχώς, υποχωρεί, υποκύπτει και εκλιπαρεί!
Στο όνομα της 6ης δόσης η κυβέρνηση έχει επιβάλλει και προωθεί μια από τις μεγαλύτερες λεηλασίες που σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα με τόση αγριότητα και με τόσο πραξικοπηματικές διαδικασίες έχει δεχθεί ένας λαός.

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ 6η ΔΟΣΗ!
Η κυβέρνηση, αυτήν την ώρα, με δικαιολογία ή αφορμή την 6η δόση πετσοκόβει ξανά τους μισθούς και τις συντάξεις στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα από 30% έως πάνω από 50%, ενώ καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις και στοιχειώδη δικαιώματα ακόμα και στον ιδιωτικό τομέα, με συνέπεια την περαιτέρω κατάρρευση των ήδη μισθών πείνας!
Η κυβέρνηση για να καλύψει αυτή την αντισυνταγματική εκτροπή, τη λεηλασία και τη κατεδάφιση, που βρίσκεται ακόμα στην αρχή, ισχυρίζεται ό,τι αν δεν πάρει η χώρα την 6η δόση τότε δεν θα μπορούν να δοθούν καθόλου μισθοί και συντάξεις.
Το ψέμα είναι προκλητικό και πελώριο.
Η 6η δόση, όπως γενικότερα η χρηματοδότηση της τρόϊκας, δεν έχει την παραμικρή σχέση με την πληρωμή μισθών και συντάξεων ούτε των οποιονδήποτε άλλων κρατικών κοινωνικών ή λειτουργικών δαπανών.

ΟΙ ΔΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΚΟΥΣ ΚΑΙ ΧΡΕΟΛΥΣΙΑ , ΣΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ!
Η χρηματοδότηση της τρόϊκας πηγαίνει μόνο για να πληρώνονται τόκοι και χρεολύσια, με δυο λόγια για να ικανοποιούνται οι δανειστές της χώρας (το χρηματιστικό κεφάλαιο).
Μάλιστα, η χρηματοδότηση της τρόϊκας δεν φτάνει κάν για να πληρωθούν τόκοι και χρεολύσια.
Για παράδειγμα η χρηματοδότηση της τρόϊκας συμπεριλαμβανομένης και της 6ης δόσης εντός του 2011 θα φτάσει περίπου τα 40 δις €.
Την ίδια χρονιά το 2011 οι τόκοι του δημόσιου χρέους προβλέπεται να ξεπεράσουν τα 16 δις €, ενώ τα χρεολύσια θα κινηθούν γύρω στα 28 δις. Σύνολο, περίπου, 44 δις.
Επομένως, η χρηματοδότηση της τρόϊκας δεν φτάνει να καλύψει ούτε τους τόκους και τα χρεολύσια.

ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ!
Οι μισθοί, οι συντάξεις, οι όποιες κοινωνικές, λειτουργικές δαπάνες του προϋπολογισμού πληρώνονται αποκλειστικά από τους φόρους του ελληνικού λαού και σε ένα μικρό ποσοστό από το δανεισμό του ελληνικού δημοσίου με έντοκα γραμμάτια 3μηνης και 6μηνης διάρκειας.
Επομένως η 6η δόση όχι μόνο δεν είναι αναγκαία για τη χώρα, παρά μόνο για τους πιστωτές, αλλά αποτελεί και θηλιά στο λαιμό του ελληνικού λαού.
Ο Ε. Βενιζέλος ρώτησε στη Βουλή: αν υπάρχει κανείς σε αυτή τη χώρα που δεν θέλει να πάρουμε την 6η δόση.
Του απαντάμε ευθέως: ΕΜΕΙΣ!!!
Λέμε το εξής απλό στην τρόικα: πάρτε τις δόσεις σας και μπρος!
Και αυτό πρέπει να το βροντοφωνάζει σύσσωμος ο ελληνικός λαός ως τη μόνη υπεύθυνη και ρεαλιστική λύση για να αποκτήσει επιτέλους οντότητα και μέλλον αυτή η χώρα με μια νέα προοδευτική πορεία.
Σε αυτήν την περίπτωση, άρνησης της χρηματοδότησης της τρόικας και επομένως των μνημονίων και των όρων που τη συνοδεύουν, μας τρομοκρατούν, λέγοντας ότι η Ελλάδα θα πτωχεύσει και θα βγει από το ευρώ.

ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ!
Πράγματι, η Ελλάδα γυρίζοντας την πλάτη στη χρηματοδότηση της τρόικας, θα διακόψει την αποπληρωμή (στάση πληρωμών) του δημόσιου χρέους και κατά πάσα πιθανότητα θα βγει από το ευρώ, συγκροτώντας το δικό της εθνικό νόμισμα.
Αυτά, όμως, δεν συνιστούν, εδώ που έχουμε φτάσει, βλαπτικές και πολύ περισσότερο καταστροφικές επιλογές!
Αντίθετα, τόσο η διακοπή αποπληρωμής του χρέους (στάση πληρωμών), όσο και η έξοδος από το ευρώ είναι σήμερα όχι μόνο πράξεις τόλμης, αλλά, όπως έχει εξηγήσει πολλάκις η Ίσκρα, κυρίως πράξεις ευθύνης, ρεαλισμού, διάσωσης και προοπτικής!
Οι λαοί που φοβούνται το «τολμηρό» και το «καινούργιο», οι λαοί που εκβιάζονται και κυρίως οι λαοί που τρομοκρατούνται, δεν έχουν μέλλον!
Ο ελληνικός λαός έχει μάθει στις δύσκολες στιγμές να στέκεται όρθιος και να διεκδικεί την επιβίωσή του κόντρα στο «ρεύμα» και αντιπαλεύοντας ισχυρούς και ισχυρά συμφέροντα!
Θα τα καταφέρει ξανά, απομονώνοντας το σύγχρονο «ραγιαδισμό» και «δοσιλογισμό».
Η λαϊκή απάντηση και διέξοδος είναι, μάλλον, προφανής:
Δεν πληρώνουμε το χρέος τους.
Δραπετεύουμε από τη Γερμανική φυλακή του «ευρώ».
-   Εθνικοποιούμε τις τράπεζες
Διαμορφώνουμε τη νέα ανεξάρτητη, προοδευτική και σοσιαλιστική Ελλάδα στο πλαίσιο μιας άλλης Μεσογείου και μιας άλλης Ευρώπης ισότιμης συνεργασίας από τον Ατλαντικό ως τα Ουράλια!

http://www.iskra.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου