Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Πόλεμο στα αφεντικά και τα πάσης φύσης τσιράκια τους

Στο σταυροδρόμι της καθημερινότητας, εκεί που συναντάται η λογική της εξαθλίωσης και η επιλογή της ελευθερίας, οι άνθρωποι διαλέγουν προς τα που θα κινηθούν και με ποιούς θα διατρέξουν τον έτσι και αλλιώς δύσκολο δρόμο.

Ο
πόλεμος ενάντια στην κοινωνία έχει κηρυχτεί και μαίνεται αδυσώπητος. Εκατομμύρια άνθρωποι, σε όλο τον κόσμο, πετιούνται στους δρόμους χωρίς δουλειά και σπίτι. Εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά καταδικάζονται στον αναλφαβητισμό επειδή οι γονείς τους απλά δεν είναι πλούσιοι. Εκατομμύρια κινδυνεύουν να πεθάνουν επειδή η περίθαλψή τους δεν είναι «συμφέρουσα» για τους πολιτικούς και τους βιομήχανους.
- Ο αγώνας  για την καθημερινή επιβίωση συγκρούεται με την λαιμαργία του κέρδους.
- Η αλληλεγγύη μεταξύ των ανθρώπων συγκρούεται με τον φιλοτομαρισμό. 

- Η άρνηση της υποταγής συγκρούεται με την δουλικότητα.

Τα αφεντικά βασίζουν την κυριαρχία τους στη βία, το ψέμα.  Στηρίζονται, επίσης, και στην δουλικότητα ενός μέρους της κοινωνίας, που νομίζει ότι έχοντας το κεφάλι σκυμμένο θα μπορέσει να  ξεφύγει από την συνολική δυστυχία και κακομοιριά και ετοιμάζουν τους νέους στρατούς από απεργοσπάστες, όπως έκαναν και στο παρελθόν. Όταν όμως εκατοντάδες χιλιάδες καταδικάζονται να μετατραπούν σε σκλάβους και άλλοι τόσοι οδηγούνται σε αργό θάνατο δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Ο φόβος ή "το έχω παιδιά να μεγαλώσω και χρέη να ξεπληρώσω" δεν δικαιολογεί την προδοσία κανενός.

Στις νέες μάχες του παρόντος και του μέλλοντος, πολεμάμε την εκμετάλλευση και τον φιλοτομαρισμό
. Οργανώνουμε την αλληλεγγύη  προς τους διπλανούς μας και ετοιμάζουμε τα χτυπήματά μας ενάντια στους δυνάστες και τους υποτακτικούς τους.


ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΩΝ
ΣΤΟΥ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΑΔΥΝΑΤΗ


 indymedia


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου