Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

ΣΤΡΕΨΑΝ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ

Καταγγελία Φαντάρου: Καλησπέρα, σήμερα μας ειδοποίησαν ότι χρειάζονται 6 φαντάρους μαζί με έναν ή και περισσότερους υπαξιωματικούς για φρουρά στο στρατόπεδο Λιόση στα Άνω Λιόσια, λόγω ενδεχόμενης χωματερής. Κανείς συνάδελφος δε θέλει να βρεθεί αντιμέτωπος των απεργών!

Μια καταγγελία που έρχεται να επιβεβαιωθεί από την Η αποκάλυψη του TVXS.GR σύμφωνα με την οποία «κλειστά κοντέινερ μεταφέρουν απορρίμματα σε ένα εγκαταλειμμένο στρατόπεδο δίπλα στον ΧΥΤΑ της Φυλής. Τα κοντέινερ θα παραμείνουν στο στρατόπεδο, με τη φύλαξη... φαντάρων, μέχρι να επιλυθεί οριστικά το ζήτημα της αποκομιδής σκουπιδιών και να αποκλιμακωθεί η "πολεμική" ένταση των προηγούμενων ημερών. Υπενθυμίζεται, πως ο ΧΥΤΑ της Φυλής από σήμερα το πρωί έχει ανοίξει, όταν δυνάμεις των ΜΑΤ κατέλαβαν το χώρο παρουσία εισαγγελέα, την ίδια στιγμή που οι εργαζόμενοι εμμένουν στην απόφαση τους και συνεχίζουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις έως την Πέμπτη», συνιστά την στρατιωτική συνδρομή στην επιβολή του πιο στυγνού Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού.

Πρέπει να σημειώσουμε τα εξής:
Η συμμετοχή του στρατού στην Απεργοσπασία ενός σημαντικού εργατικού αγώνα είναι σύνηθες γεγονός για τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Από τον Ανδρέα Παπανδρέου μέχρι τον Γεώργιο Παπανδρέου ο στρατός χρησιμοποιήθηκε ως μηχανισμός για να σπάσει ξανά και ξανά την απεργία των εργαζομένων στους ΟΤΑ, ενάντια στους ναυτεργάτες και τους οδηγούς της ΕΑΣ, όταν τα ΡΕΟ ανέλαβαν ρόλο Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. 

Στην συγκεκριμένη όμως περίπτωση δεν έχουμε μόνο την εμπλοκή  του στρατού στην περισυλλογή των σκουπιδιών, αλλά στην ένοπλη υποστήριξη αυτής της διαδικασίας αφού ενδεχόμενη αντίδραση των απεργών στους ΟΤΑ θα βρεθεί αντιμέτωπη με τους φαντάρους που ξαφνικά διατάχθηκαν να φυλάξουν σε ένα εγκαταλειμμένο στρατόπεδο τα κοντέινερ των ιδιωτικών εταιρειών που πρωτοστατούν στην Απεργοσπασία. Μέχρι χθες η κυβέρνηση και τα τσιράκια της, Περιφερειάρχες και δήμαρχοι μετέτρεπαν ελεύθερους χώρους σε παράνομες χωματερές (την ίδια στιγμή που επικαλούνταν το αγαθό της δημόσιας υγείας) π.χ. στο Ελληνικό και οι διαδηλωτές είχαν να αντιμετωπίσουν τα ΜΑΤ. Σήμερα, έστρεψαν τους φαντάρους απέναντι στους εργατικούς και κοινωνικούς αγώνες. 

 

Η οργανωμένη αυτή επίθεση στο εργατικό κίνημα που αποσκοπεί την πλήρη κατάργηση των εργατικών δικαιωμάτων και την αντικατάσταση τους από ένα καθεστώς γαλέρας, με την χρήση ακόμη και του στρατού ως δύναμη καταστολής και απεργοσπασίας δεν αποτελεί ελληνική ιδιορρυθμία.
Είναι το λεγόμενο ευρωπαϊκό κεκτημένο, ο σύγχρονος αντεργατικός κοινοβουλευτικός ολοκληρωτισμός της Ε.Ε.
Να θυμίσουμε τα όσα συμβαίνουν στη γειτονική μας Ιταλία του Μπερλουσκόνι.
Επαναφέρουμε σχετικό άρθρο με τίτλο «Έβαλαν τον στρατό να φυλάει τα σκουπίδια!»
"Ο Ιταλικός στρατός άνοιξε μια χωματερή για να εισέλθουν δεκάδες απορριμματοφόρα από την περιοχή της Νάπολης, εφαρμόζοντας το πρώτο στάδιο του κυβερνητικού σχεδίου. Η χωματερή στο Σαβινιάνο Ιρπίνο, περίπου 100 χλμ. βορειοανατολικά της Νάπολης, είναι μια από τις δέκα που αποφασίστηκε να ανοίξουν στην περιοχή της Καμπανίας --παρά τις συχνές και πολύχρονες διαδηλώσεις κατοίκων της περιοχής-- βάσει του σχεδίου, το οποίο προβλέπει ανάπτυξη των ενόπλων δυνάμεων για την καταστολή ενδεχόμενων ταραχών.

Σύμφωνα με Ιταλικά ΜΜΕ, περίπου 2.500 στρατιώτες θα περιπολούν στη Νάπολη και άλλες πόλεις της χώρας που αντιμετωπίζουν προβλήματα με την διαχείριση των απορριμμάτων βάσει της κυβερνητικής πρότασης που θα υποβληθεί προς τυπική έγκριση στη Γερουσία την επόμενη εβδομάδα. Το "πακέτο ασφάλειας" που σχεδιάστηκε για την επίλυση του προβλήματος στη Νάπολη θα εφαρμοστεί και στις άλλες πόλεις όπου η αστυνομία αδυνατεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που προκαλεί η κρίση, σύμφωνα με τον υπουργό Αμύνης Ιγνάτιο Λα Ρούσα, ο οποίος μίλησε σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες.

Το μέτρο εντάσσεται σε μια προσπάθεια αποτροπής δυνητικών ταραχών και αποτελεί "επίδειξη της κρατικής παρουσίας", υποστήριξε ο Λα Ρούσα. Βάσει διατάγματος που υπεγράφη την 21η Μαΐου, οι νέες χωματερές στην περιοχή της Καμπανίας --όπου οι υπάρχουσες έχουν πλέον υπερβεί τις δυνατότητες υποδοχής σκουπιδιών-- θεωρούνται στρατιωτικές ζώνες και φρουρούνται ως τέτοιες. Βάσει αυτού του διατάγματος, η ισχύς του οποίου ενδέχεται να ανανεωθεί μετά από έξι μήνες, η τοπική αυτοδιοίκηση έχει την δυνατότητα να ζητά από το στρατό να εκτελεί "κατ' εξαίρεσιν συγκεκριμένες αποστολές αποτροπής εγκλήματος".

Η "κατάσταση εκτάκτου ανάγκης" όσον αφορά την διαχείριση των σκουπιδιών στη Νάπολη ανανεώνεται κάθε χρόνο από το 1994. Δύο έρευνες των αρχών σε βάρος δημάρχων και εταιριών διαχείρισης απορριμμάτων που αποτελούν βιτρίνες της Καμόρας, της τοπικής ενσάρκωσης της μαφίας, βρίσκονται σε εξέλιξη".
Αν στην Ιταλία ο πρωθυπουργός της Μαφίας χρησιμοποιεί την εκμετάλλευση των σκουπιδιών από την Καμόρα ως πρόσχημα για να θέσει κατάσταση έκτακτης ανάγκης και να πλημμυρίσει τη χώρα με στρατό, που μάλιστα μόλις πρόσφατα επέστρεψε από το Αφγανιστάν και είναι έμπειρος στις συγκρούσεις μέσα σε πόλεις, στην Ελλάδα έχουμε μια άλλη Μαφία.
Είναι η Μαφία του αστικού καθεστώτος εξουσίας, του ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, των περιφερειαρχών-δημάρχων-δικαστών-εργοδοτών, όλων αυτών που εργάζονται σκληρά για να ιδιωτικοποιήσουν τους τομείς καθαριότητας και να χαρίσουν την χρυσοφόρα διακομιδή και επεξεργασία των σκουπιδιών στον εθνικό εργολάβο. Έναν εργολάβο που απλώνει τα δίκτυα της διαπλοκής του παντού και επιθυμεί να καρπωθεί τις νέες πηγές κερδοφορίας υποσχόμενος ότι διαθέτει και τον ΧΥΤΑ Κερατέας.
Εμείς όμως υποσχόμαστε ότι παντού θα γίνει της Κερατέας.
Ήρθε η ώρα για να φύγουν.

ΟΛΟΙ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ

Καλούμε τους συναδέλφους φαντάρους που διατάχθηκαν να φυλάξουν το εγκαταλειμμένο στρατόπεδο και να αποτελέσουν γρανάζι της Απεργοσπασίας να βγουν Παραπονούμενοι και να Αρνηθούν.  

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου