Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Να παραλύσει όλο το Δημόσιο! Να ξεσηκωθεί όλος ο εργαζόμενος λαός!

Να μην περάσει το πολυνομοσχέδιο-«Μεσοπρόθεσμο 2» που χτυπάει όλους τους εργαζόμενους! ΑΜΕΣΑ συνελεύσεις, απεργίες, καταλήψεις!

Να μην περάσει το πολυνομοσχέδιο-«Μεσοπρόθεσμο 2»
που χτυπάει όλους τους εργαζόμενους!

Να παραλύσει όλο το Δημόσιο!  Να ξεσηκωθεί όλος ο εργαζόμενος λαός!

ΑΜΕΣΑ συνελεύσεις, απεργίες, καταλήψεις!

 Το πολυνομοσχέδιο «απολύσεις - εφεδρεία - μισθολόγιο φτώχειας - περικοπή συντάξεων - κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων» μαζί με τη νέα φοροεπιδρομή διαλύει κάθε ψήγμα υποφερτών συνθηκών για τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα! Πριν ακόμα ξεβραχνιάσουν τα παπαγαλάκια των Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης από τις κραυγές τους ενάντια στους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα, ήρθε και η ουσιαστική κατάργηση της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που αφορά τον ιδιωτικό τομέα!

Ουσιαστικά, το πολυνομοσχέδιο αποτελεί ένα «Μεσοπρόθεσμο 2» με τεράστιες επιπτώσεις για ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους και όχι μόνο για τους δημόσιους υπαλλήλους, σε συμβάσεις, εισόδημα, δουλειά, συντάξεις. Τη σοβαρότητα του πράγματος πάνε να την περάσουν «στο ντούκου» τα ΜΜΕ και οι εργατοπατέρες.

Αποδεικνύεται καθαρά πως η ιμπεριαλιστική-καπιταλιστική επίθεση δεν έχει ούτε όρια ούτε περιορισμένα θύματα. Κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ, με τη στήριξη ΝΔ και ΛΑΟΣ δεν έχουν κανένα σκοπό να σταματήσουν. Δεν υπάρχει όριο στα «όνειρά» τους για τους «μισθούς» μας. Ούτε τα 600 ούτε τα 300 ευρώ τούς είναι ικανοποιητικά, ούτε οι 30.000 ούτε οι 150.000 απολύσεις τούς είναι αρκετές. Στόχος τους είναι η πλήρης συντριβή των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, η πλήρης υποδούλωσή τους και η ταυτόχρονη κατάργηση κάθε ψήγματος δημόσιας κοινωνικής παροχής (παιδεία, υγεία κ.λπ.)
Αποδεικνύεται όμως καθαρά και κάτι ακόμα: οι εργατοπατέρες των συνδικαλιστικών ηγεσιών κυριολεκτικά «τα έχουν φτύσει». Ούτε θέλουν ούτε μπορούν…

Και εμείς οι εργαζόμενοι δεν μπορούμε να πάμε άλλο έτσι. Δεν μπορούμε να περιμένουμε πότε οι ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ θα αποφασίσουν τις κατακερματισμένες, ασύνδετες απεργίες τους για να δικαιολογήσουν την ύπαρξή τους.
Πρέπει να δοθεί μάχη. Για να ανατραπεί το πολυνομοσχέδιο, η φοροεπιδρομή και η αντιδραστική, αντεργατική πολιτική. Να προχωρήσουμε άμεσα σε:
- ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ σε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία του Δημοσίου και των ΔΕΚΟ, τις αμέσως επόμενες μέρες. Σε εργασιακούς χώρους που τα ΔΣ αρνούνται να συγκαλέσουν συνελεύσεις, να προσπαθήσουμε να τις συγκαλέσουμε οι ίδιοι οι εργαζόμενοι. Η μεγαλύτερη, αντίστοιχα, προσπάθεια πρέπει να γίνει και σε χώρους του ιδιωτικού τομέα που υπάρχουν σωματεία ή επιτροπές αγώνα.

- Αποφάσεις για ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ κινητοποιήσεις:
1)  Που θα προωθούν τη λογική της διάρκειας (Θα μπορούσε να είναι 48ωρες επαναλαμβανόμενες με συνελεύσεις κάθε δεύτερη μέρα ή ό,τι προκύψει στη ζωντανή διαδικασία των συνελεύσεων).
2)  Που θα οργανωθούν από απεργιακές επιτροπές (που θα έχουν ορίσει οι συνελεύσεις) και όχι από τα ΔΣ.
3)  Στο βαθμό που αρκετά πρωτοβάθμια σωματεία εκδηλώσουν μέσα από τις συνελεύσεις τους πρόθεση να κινηθούν σε τέτοια κατεύθυνση, είναι απαραίτητος ο συντονισμός των σωματείων αυτών για να μπει στη φάση υλοποίησης η απεργιακή κινητοποίηση. Ο συντονισμός αυτός πρέπει να γίνει ανεξάρτητα από τα δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια όργανα. Πρέπει ακόμα να είναι πραγματικός κι όχι να αποτελεί το εφαλτήριο για ποικίλα «καπέλα» στόχων και πλαισίων.

- Από Δευτέρα 10 Οκτώβρη, ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ Υπουργείων, Διοικήσεων και Ταμείων Νοσοκομείων και Διευθύνσεων Εκπαίδευσης όπου θα πραγματοποιούνται συνελεύσεις των εργαζομένων. Καταλήψεις που δε θα αποτελούν το τηλεοπτικό άλλοθι των συνδικαλιστικών ηγεσιών για να καλύψουν την απραξία τους, αλλά θα αποτελούν ζωντανά κέντρα συζήτησης και αγώνα.

ΔΕ ΘΑ ΠΑΡΑΔΟΘΟΥΜΕ! Υπερασπιζόμαστε τις ζωές μας!
Να ανατραπεί το πολυνομοσχέδιο!

ΟΧΙ σε απολύσεις, εφεδρεία, μισθολόγιο, φοροεπιδρομή, κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων!
Ο αγώνας στα χέρια των εργαζομένων!
9/10/2011

Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών

Ταξική Πορεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου