Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Είμαστε σε πόλεμο

Δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία. Η κυβέρνηση έχει πάρει απόφαση να αντιμετωπίσει το διαρκές ογκούμενο κύμα εναντίωσης στα ελεεινά της μέτρα με στρατιωτική αναμέτρηση.
Ώρα με την ώρα μεταμορφώνεται σε μια κυβέρνηση εμφυλίου πολέμου. Τα στελέχη της, όσα δηλαδή παραμένουν πιστά μαντρόσκυλα αυτής της πολιτικής που καταδικάζει εκατομμύρια εργαζόμενους και συνταξιούχους στην πείνα, περιφέρονται στα κιτρινοκάναλα απειλώντας συνεπικουρούμενοι από τους τηλεγκεμπελίσκους ότι αν δεν εγκαταλείψουν οι εργαζόμενοι στους δήμους τον ηρωικό τους αγώνα, μεχρι τη Δευτέρα θα έχουν απολυθεί από τις δουλειές τους. 

Οι προτοσάλτιδες παίρνοντας τη σκυτάλη μιλάνε για συνδικαλιστές που παίρνουν τους εργαζόμενους στο λαιμό τους. Οι εισαγγελικές αρχές καλούν τα ΜΑΤ τα επέμβουν ενώ οι δικαστικές βγάζουν την μια απεργία μετά την άλλη παράνομη μέσα σε χρόνο ρεκόρ, ακόμα και πριν να ξεκινήσει όπως των τελωνιακών.

Μιλάνε όμως χωρίς τον ξενοδόχο. Ξεχνάνε ότι την Τετάρτη και την Πέμπτη έρχεται η 48ωρη γενική απεργία. Ξεχνάνε ότι τη Δευτέρα, την Τρίτη και την Τετάρτη ο ένας κλάδος πίσω από τον άλλο κηρύσσει απεργίες. Ξεχνάνε ότι τα υπουργεία είναι καταλυμένα. Ότι τα αμαξοστάσια των δήμων είναι επίσης καταλυμένα, όπως επίσης και αρκετά δημαρχεία. Ξεχνάνε ότι ενώ απειλούν με ιδιωτικά απεργοσπαστικά (αλήθεια ποιανού τρόφιμου κρατικοδίαιτου καπιταλιστή είναι αυτές οι εταιρείες;) ότι θα σπάσουν την απεργία και θα απολύσουν 30000 εργαζόμενους στην καθαριότητα μέχρι τη Δευτέρα, ότι έρχεται μια βδομάδα που δεν θα ξέρουν από που να φύγουν.


Είναι προφανές ότι είτε πρόκειται για ανθρώπους που έχουν χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα ή ότι έχουν αποφασίσει να επιβάλλουν μια ιδιότυπη δικτατορία στη χώρα συντρίβοντας κάθε λαϊκή αντίδραση.

Είναι προφανές για το μαζικό κίνημα ότι μπαίνουμε στην τελική ευθεία. Κάθε μάχη είναι οριακή. Σε οποιοδήποτε σημείο ηττηθεί η κυβέρνηση πέφτει την επόμενη ώρα.

Τα πιστά της στελέχη διατυμπανίζουν ότι οι απεργίες αυτές είναι πολιτικές. Επιτέλους φαίνεται να αντιλαμβάνονται περί τίνος πρόκειται. Λένε ότι οι απεργοί μετατρέπουν με τις μεθόδους τους την Ελλάδα σε τριτοκοσμική χώρα. Ότι χάνεται ο πολιτισμός. Ξεχνάνε όμως ότι αυτοί είναι που ήδη ρίχνουν τα 2/3 του πληθυσμού σε τριτοκοσμικές συνθήκες.
Αυτοί είναι που εδώ και μήνες έχουν τσαλαπατίσει κάθε έννοια πολιτισμού. Είναι αυτοί που έχουν επιβάλει μαφιόζικους – λατινοαμερικάνικους τρόπους επίλυσης των κοινωνικών διαφορών στέλνοντας τα ΜΑΤ να σπάνε κεφάλια εκατοντάδων διαδηλωτών και τους υπόλοιπους να τους πνίγουν στα χημικά, κάνοντας κάθε τόπο διαμαρτυρίας να μοιάζει με θάλαμο αερίων. Και τι νόμιζαν δηλαδή ότι θα είναι ανεκτοί επ’ άπειρον.

Οι αντοχές της κοινωνίας και η ανοχή έχει πλέον τελειώσει.

Η κυβέρνηση από σήμερα επιλέγει να αναμετρηθεί στρατιωτικά με τη λαϊκή δυσαρέσκεια. Αύριο το πρωί υπάρχει συγκέντρωση στο Σύνταγμα. Οι εκδηλώσεις αυτές θα συνεχίσουν όλη τη μέρα. Σε περίπτωση που επιχειρήσουν να χτυπήσουν το ΧΥΤΑ στη Φυλή το ραντεβού πρέπει να δοθεί εκεί.  Ήδη χιλιάδες εργαζόμενοι είναι εκεί για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της κυβέρνησης.  Σε κάθε περίπτωση ο ΧΥΤΑ πρέπει να μείνει στα χέρια της μαχόμενης εργατικής τάξης.
  • Όλοι στο πλευρό των εργαζομένων στους δήμους
  • Ο αγώνας αυτός είναι αγώνας όλης της εργατικής τάξης
  • Το πολυνομοσχέδιο δεν θα ψηφιστεί ποτέ. Κάτω το μνημόνιο και το μεσοπρόθεσμο.
  • Στις 19 και στις 20 όλοι στη Γενική πολιτική Απεργία για να φύγει τώρα η κυβέρνηση και όλο το σάπιο αστικού πελατειακό σύστημα που χαρίζει δισεκατομμύρια στα κάθε λογής καπιταλιστικά λαμόγια.
  • Για μια κυβέρνηση της αριστεράς και όλων των δυνάμεων που στέκονται πραγματικά στο πλευρό του εργαζόμενου λαού και όλων όσων απειλούνται να ζήσουν στην πείνα και την εξαθλίωση.
  • Για να τελειώνουμε με την καπιταλιστική σαπίλα. Για την προλεταριακή δημοκρατία και το σοσιαλισμό.  
  •     
  •                                                 http://avantgarde2009.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου