Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Συνταγματολόγοι ή συνταγματάρχες;

από τον Δημήτρη Βερβεσό, Κυριακή, 16 Οκτώβριος 2011 στις 9:12 π.μ.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΙ ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΙΝΟ

Μετά από 21 συναπτά χρονιά δικηγορίας ΧΤΕΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 15/10/11 έζησα μια απίστευτη εμπειρια:
Μου τηλεφώνησε στις 6 μμ, κι ενώ βρισκόμουν με το γιο μου έκτος οικίας, ο εντολέας μου Πρόεδρος της ΠΟΕ/ΟΤΑ κ, Θέμης Μπαλασόπουλος λέγοντας μου ότι σε μίση ώρα δικαζόταν στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθήνας αγωγή του Δήμου Αθηναίων κατά της νομιμότητας της προκηρυχθείσας απεργίας τους. Έκπληκτος του είπα ότι προφανώς μου κάνει κάποια «έξυπνη» πλάκα. Σύντομα διαπίστωσα ότι κάποιος άλλος κάνει κακόγουστη πλάκα με τις δημοκρατικές αντοχές μας. Κατάφερα να φτάσω στην πρ. Σχολή Ευελπιδων, αφού πήγα το παιδί μου σπίτι, με αμιγώς ΜΗ δικηγορική περιβολή. Εκεί έζησα την πρώτη έκπληξη; Η εξωτερική πόρτα των Δικαστηρίων κλειστή με λουκέτο, με αποκλεισμένα έξω μέλη των διοικήσεων των ΑΔΕΔΥ-ΠΟΕ/ΟΤΑ(!) Εγώ για να μπορέσω να εισέλθω έπρεπε οι αστυνομικοί της πύλης να επικοινωνήσουν πριν με κάποιο -άγνωστο σε μένα πρόσωπο- τηλεφωνικά)

Στην αίθουσα του Δικαστηρίου (Κτίριο 5)οταν έφτασα ασθμαίνων ,ζήτησα από την Πρόεδρο του Δικαστηρίου, την αναβολή – διακοπή της Συνεδρίασης όχι για τη Δευτέρα άλλα για σήμερα Κυριακή, ενόψει του ότι α) Δεν είχα λάβει άδεια απο το ΔΣΑ για να παραστώ στη δίκη, ούτε είχα καν προλάβει να επικοινωνήσω με τον Πρόεδρο του ΔΣΑ, ώστε να λάβω έστω προφορική άδεια. ΜΑΛΙΣΤΑ Ο ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΝΟΜΙΚΟΣ ΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΛΑΒΕΙ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΚΑΣΕΙ ΤΗΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΑΓΩΓΗ!! β) Δεν είχα καν ΑΝΑΓΝΩΣΕΙ το κείμενο της αγωγής, την οποία έπρεπε να αντικρούσω, να προτείνω ενστάσεις (αίτινες επί ποινή απαράδεκτου πρέπει να προταθούν επ’ ακροατηρίω κατά την πρώτη συζήτηση) αλλά ούτε είχα προλάβει να συνομιλήσω με τους εντολείς μου για να μα ενημερώσουν για τις απόψεις τους, να με εφοδιάσουν με οποία έγγραφα είχαν στην κατοχή τους κλπ (Χρόνος για σύνταξη προτάσεων φάνταζε αστείο στο κλίμα που επικρατούσε!)

Η Πρόεδρος ζήτησε από τον νομικό παραστάτη του Δήμου να πει αν συναινεί η’ όχι ο ενάγων και (άκουσον-άκουσον) αυτός δήλωσε ότι είχε ΣΑΦΗ εντολή από τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Καμίνη Γ. (ΕΙΝΑΙ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΠΡΩΗΝ «ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ» ΑΛΛΑ ΚΑΙ (ΕΙΣΕΤΙ) συνάδελφος – δικηγόρος (κι όμως ναι συνάδελφος) να εκδικάσει την υπόθεση. Η Πρόεδρος μετά ταύτα απέρριψε το αίτημα μου, λέγοντας άμα ότι το ζήτημα με τα σκουπίδια είναι μείζον κι έπρεπα να δικαστεί πάραυτα η αγωγή!

Μετά από εντολή των πελατών μου άσκησα το νόμιμο δικαίωμα τους και υπέβαλλα αίτηση εξαίρεσης της Δικαστού της Έδρας, καθόσον στο πρόσωπο της -ενόψει όλων των προεκτεθέντων- υπήρχαν υπόνοιες μεροληψίας. Τότε αυτή -ως κατά νόμω όφειλε -δήλωσε αποχή και όρισε δικάσιμο για την εκδίκαση της εξαίρεσης τη Δευτέρα 17/10 και ώρα 8.45.Της ζήτησα ενόψει της -όπως και η ιδία άρτι είχε δηλώσει ότι το ζήτημα ήταν μείζον-να δικαστεί αυθημερόν και ότι εμείς θα αναμέναμε την έλευση της τριμελούς συνθέσεως για να γίνει η δίκη(!) Όμως δεν είναι ιδία τα πράγματα σ’ αυτή την περίπτωση -όταν δηλ. πρέπει να «ταλαιπωρηθούν» 3 δικαστές Σαββατόβραδο! Τότε το ζήτημα των σκουπιδιών γίνεται έλασσον!!!!

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά έμαθα ότι στο κεντρικό δελτίο Ειδήσεων του MEGA, ο «συνάδελφος» Δήμαρχος Αθηναίων και «δάσκαλος» μου του συνταγματικού Δίκαιου στο Ανώτερο Σεμινάριο Συν/κου Δίκαιου στη Νομική Αθήνας του καθηγητή Γ. Κασιματη, είπε ότι η αναβολή εκδίκασης της αγωγής του Δήμου οφειλόταν σε ΓΝΩΣΤΑ ΤΕΡΤΙΠΙΑ εργατολογων(!!!!) Δηλ. η άσκηση του δικαιώματος του Δήμου για αγωγή κήρυξης ως παράνομου απεργίας Σάββατο 4μμ είναι ΕΝΤΑΞΕΙ, ενώ η άσκηση του δικαιώματος των εντολέων ενός δικηγόρου -κατόπιν ρητής εντολής τους- και δη υπό τις προπεριγραφείσες συνθήκες είναι ΤΕΡΤΙΠΙ!

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ Κε ΔΜΑΡΧΕ-ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ-ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΛΟΓΕ- (τ.) ΣΥΝΗΓΟΡΕ ΤΟΥ,.. (αρκεί να μην είναι σκουπιδιάρης) ΠΟΛΙΤΗ. Ευχαριστούμε για τα άπλα μαθήματα συν/κου δικαίου, ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δικαίας δίκης και δικηγορικής δεοντολογίας που μαζεμένα μας δώσατε χτες βράδυ. ΚΑΙ ΕΙΣ ΑΝΩΤΕΡΑ.

http://parallhlografos.wordpress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου