Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Αμπελόκηποι Αθήνας: κάτοικοι διώχνουν ιδιωτικά απορριματοφόρα



Σήμερα το πρωί έξω από τη στάση μετρό Πανόρμου που είχε καλεστεί συγκέντρωση κατοίκων, εργαζομένων και γονέων ενάντια στην εξαθλίωση που μας έχει επιβληθεί, εντοπίστηκε φορτηγό και μπουλντοζάκι ιδιωτικού συνεργίου περισυλλογής απορριμάτων.


Αμέσως κινητοποιήθηκαν οι συγκεντρωμένοι, σταμάτησαν την αποκομιδή, απομάκρυναν το μπουλντοζάκι και έδιωξαν το φορτηγό. Δε χρειάστηκε να ασκηθεί βία, έγινε σαφές στους εργάτες των ιδιωτικών συνεργείων ότι η αποστροφή του κόσμου για την απεργοσπασία ξεπερνά αυτή που νοιώθουν για τα σκουπίδια και έφυγαν. Αλλωστε και οι εργάτες των ιδιωτικών συνεργείων στην ίδια εξαθλίωση ζούν και δεν έχουν τα ίδια συμφέροντα με τ'αφεντικά τους επειδή τους πληρώνουν ένα μεροκάματο (αν τους το πληρώνουν κι αυτό).

Σε μια περιοχή που υπολειτουργούν τα νοσοκομεία στα πρόθυρα της διάλυσης, που οι εργαζόμενοι στο γηροκομείο έχουν μείνει 12 μήνες απλήρωτοι και οι ηλικιωμένοι κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο, που γονιός αυτοκτόνησε από την απελπισία, είναι εντελώς υποκριτικό να θέλεις να περάσεις την απεργοσπασία σαν "ενδιαφέρον για την υγεία μας".

Οι "ειχειρηματίες" της Πανόρμου ας μην ανησυχούν για τα σκουπίδια, άλλος είναι ο λόγος που έχουν χάσει την πελατεία τους. Οταν δεν έχεις να φάς δε θα πας για καφέ στα στάρμπακς.

Ας μάθει ο Καμίνης ότι το μόνο καμίνι που καίει είναι αυτό της λαικής οργής των εξαγριωμένων ανθρώπων και δεν είναι μόνο στη γειτονιά μας.

Οι απειλές σε βάρος των αλληλέγγυων στους απεργούς των ΟΤΑ έχουν πέσει στο κενό. Οπου εμφανίζεται απεργοσπαστικός μηχανισμός θα τον διώχνουμε. Ούτε στους Αμπελοκήπους ούτε πουθενά!!

απο indymedia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου