Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

ΝΤΡΟΠΗ! Απελαύνεται τελικα η τουρκάλα συνδικαλίστρια Gulaferit Unsal

Δικάστηκε σιδεροδέσμια από τον Αρειο Πάγο

Με τις χειροπέδες στα χέρια καθ΄ όλη τη διάρκεια της δίκης της και με την παρουσία βαριά οπλισμένων της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας δικάστηκε σήμερα στον Άρειο Πάγο η Τουρκάλα Γκιουλαφερίτ Ουνσαλ. Οι αρεοπαγίτες αποφάσισαν, με πλειοψηφία 4 -1, ότι πρέπει να εκδοθεί στη Γερμανία, υπό τον ορο να μην εκδοθεί στη συνέχεια στην Τουρκία ή σε τρίτη χώρα.
Κατά την σημερινή ακροαματική διαδικασία στο 5ο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου με πρόεδρο τον Μιχ. Θεοχαρίδη και εισαγγελέα έδρας τον Νικ. Παντελή, η Τουρκάλα έφερε αρχικά τις χειροπέδες πισώπλατα, αλλά κατόπιν διαμαρτυρίας δικηγόρου, τα χέρια πέρασαν εμπρός.
Οι δικηγόροι χαρακτήρισαν πρωτόγνωρο στα δικαστικά δρώμενα και ειδικά στην ιστορία του Αρείου Πάγου το γεγονός να έχει χειροπέδες μέσα στη δικαστική αίθουσα ο κατηγορούμενος, ενώ παράλληλα έλεγαν ότι ουδέποτε στον Ανώτατο Δικαστήριο υπήρξαν μέσα στην δικαστική αίθουσα αστυνομικοί με καλυμμένα πρόσωπα.
Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, θα ερευνήσει το ζήτημα με τις χειροπέδες, καθώς από τον νόμο απαγορεύεται ο κατηγορούμενος να έχει χειροπέδες μέσα στην δικαστική αίθουσα.
Τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται η Ουνσάλ είναι η διοργάνωση εκδηλώσεων και η συγκέντρωση χρημάτων προς το σκοπό ενίσχυσης της οργάνωσης DHKP-C, η οποία έχει χαρακτηριστεί ως τρομοκρατική από την Τουρκία και στην οποία έχει αρνηθεί ότι συμμετέχει.
Πριν λίγες μέρες ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών ζητούσε να μην εκδοθεί στη Γερμανία η Ουνσάλ .
Την έντονη διαφωνία του για την έκδοσή της έχει εκφράσει ο ΔΣΑ, αφού οι πράξεις για τις οποίες κατηγορείται δεν έχουν ποινική αξία και τα ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης με τα οποια ζητείται η παράδοση της είναι αόριστα ως προς τον τόπο και το χρόνο τέλεσης των αδικημάτων.
από την "Ε"

2 σχόλια:

  1. Τι άλλο άραγε θα μπορούσε να περιμένει κανείς;
    Μας μένει τίποτε άλλο από το να ντρεπόμαστε να κοιταχτούμε στα μάτια μεταξύ μας;
    Όχι τόσο "αυτοί" που δεν παρεκκλίνουν από την εντεταλμένη υπηρεσία τους την δουλειά τους κάνουν και γι΄αυτήν πληρώνονται.
    Αλλά εμείς οι ίδιοι, που δεν είμαστε σε θέση να δώσουμε την απάντηση που τους πρέπει, που ανεχόμαστε τις επιθέσεις τους σε βάρος της αξιοπρέπειας μας, σε βάρος της ίδιας μας της ζωής.
    Στ΄αλήθεια ντρέπομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2011/09/blog-post_9094.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή