Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Η αλητεια τους δεν σταματαει ουτε μπροστα σε παιδικες ζωες! Κλεινουν την καρδιοχειρουργικη κλινικη του νοσοκομειου παιδων "Αγια Σοφια"

«Στόχος είναι η αναβάθμιση του Ειδικού Κέντρου Αντιμετώπισης Συγγενών Καρδιοπαθειών σε παιδιά στο νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» και όχι το κλείσιμο του», τονίζει ο διοικητής του νοσοκομείου, Μανόλης Παπασάββας, με αφορμή τις αντιδράσεις γιατρών και γονέων, των οποίων τα παιδιά βρίσκονται στη λίστα αναμονής για καρδιοχειρουργική επέμβαση.

Ηπραγματικοτητα βεβαια ειναι αλλη.

ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ, ΤΟ ΛΟΥΚΕΤΟ, Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΠΑΙΔΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ.

Οι υπευθυνοι, η μαλλον οι ανευθυνοι δηλωνουν οτι : σε συνεννόηση με το υπουργείο Υγείας, η διοίκηση του νοσοκομείου αποφάσισε την προσωρινή αντιμετώπιση όλων των καρδιοχειρουργικών περιστατικών, τακτικών και επειγόντων, νεογνών και παιδιών του Γ.Ν.Π. «Αγία Σοφία» στο «Ωνάσειο» Καρδιοχειρουργικό Κέντρο στα πλαίσια της από 15-07-2010 υφιστάμενης λειτουργικής διασύνδεσης και της διεπιστημονικής συνεργασίας των γιατρών των νοσοκομείων

Με τους γιατρους του νοσοκομειου και τους γονεις των μικρων ασθενων ομως να δηλωνουν οτι μεχρι στιγμης δεν εχει γινει καμμια απο τις προγραμματισμενες επεμβασεις,

Σημειωτεον οτι η εν λογω παιδιατρικη ειναι η μοναδικη στη χωρα.

5 σχόλια:

  1. Αναρχογατουλη, μαλλον δεν ''παρακολουθεις'' την επικαιροτητα, για δες ημερομηνια,


    Πέμπτη 31 Μάρτη 2011
    Σελίδα 16
    ΥΓΕΙΑ
    ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
    Διαβάστε σήμερα...

    Επιμένει για το Παιδοκαρδιοχειρουργικό
    Το μοναδικό δημόσιο Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο που λειτουργεί στο Νοσοκομείο Παίδων κλείνει ουσιαστικά, αφού συγχωνεύεται με την Εντατική Μονάδα και πρακτικά οδηγείται σε διάλυση, ανοίγοντας το δρόμο για την εκμετάλλευση των μικρών ασθενών από τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα που δρουν στο χώρο.
    Το θέμα έφερε προχτές στη Βουλή, με Επίκαιρη Ερώτηση, ο βουλευτής του ΚΚΕ Χ. Χαραλάμπους, ζητώντας όχι μόνο να μην κλείσει το Κέντρο, αλλά να στελεχωθεί επαρκώς, προκειμένου να συνεχίσει τη λειτουργία του. Υπενθύμισε, δε, ότι το ΚΚΕ με Ερωτήσεις στη Βουλή παλιότερα αλλά και με δημοσιεύματα στον «Ριζοσπάστη» είχε αναδείξει το πρόβλημα και προειδοποιούσε για τις αρνητικές εξελίξεις.
    Απαντώντας ο υφυπουργός Υγείας Μ. Τιμοσίδης, ισχυρίστηκε ότι το Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο δεν κλείνει, απλώς θα έχει στη διάθεσή του τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου. Κατά τον υφυπουργό, απλώς το Κέντρο δε θα υφίσταται ως οργανικό τμήμα, αλλά θα έχει πλήρη στελέχωση, αφού θα βοηθιέται από γιατρούς διάφορων ειδικοτήτων και μάλιστα το Νοσοκομείο Παίδων θα ενισχυθεί άμεσα με προσλήψεις γιατρών.
    Στην παρέμβασή του, ο Χ. Χαραλάμπους κάλεσε τον υφυπουργό να πει στο Σώμα εάν γίνονται πλέον επεμβάσεις στο Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο και υπενθύμισε τα πολυάριθμα υπομνήματα των φορέων για την έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο Κέντρο, τα οποία οι αρμόδιοι πέταξαν στα σκουπίδια. Ολες αυτές οι εξελίξεις, κατέληξε, είναι αποτέλεσμα συνειδητής πολιτικής επιλογής, αφού η κυβέρνηση δουλεύει υπέρ των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων, τα οποία θα είναι τα μόνα που θα ευνοηθούν με το κλείσιμο του Παιδοκαρδιοχειρουργικού Κέντρου.
    ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σταματα ρε επιτελους να εκτειθεσε.
    Χθες ρε ενημερωμενε! οι γιατροι,οι γονεις και το προσωπικο ηταν στο δρομο και σε καμερες δηλωναν οτι το τμημα του νοσοκομειου εχει κλεισει.

    Και επιτελους σταματα να ασχολεισε με την παρτη μου.Και τραβα να διαβαζεις κανενα αλλο μπλοκ που θα σε κανει να αισθανεσαι κομμουνιστης γιατι μονο κομμουνιστης δεν εισαι.

    Εδω οπως βλεπεις τα σχολια ειναι ανοιχτα σε οτι κι αν λενε.
    Και οχι σαν το δικο σου που τα σχολια που δεν σου αρεσουν αφαιρουνται το ενα μετα το αλλο.

    π.χ
    dimitris είπε...
    Αυτή η ανάρτηση αφαιρέθηκε από το συγγραφέα.

    23 Οκτωβρίου 2011 4:48 μ.μ.

    dimitris είπε...
    Αυτή η ανάρτηση αφαιρέθηκε από το συγγραφέα.
    23 Οκτωβρίου 2011 4:50 μ.μ.

    dimitris είπε...
    Αυτή η ανάρτηση αφαιρέθηκε από το συγγραφέα.
    23 Οκτωβρίου 2011 4:50 μ.μ.

    kariatida62 είπε...

    Τι κάνεις καλέ εδώ μέσα? Μόνος σου μιλάς???
    Γραφεις σβήνεις, σε δουλειά να βρίσκεσαι? Λαλήσαμε όλοι μου φαίνεται...!
    Βρε δεν αφήνεις το Ραιχσταγκ και τον Διμιτροφ, το Ποποφ και τον Λούμπε λέω εγώ και να δούμε τι θα κάνουμε με τα δικά μας τα τομάρια?
    23 Οκτωβρίου 2011 10:36 μ.μ.

    Τα παραπανω ειναι αντιγραφη απο τα σχολια αναρτησης σου.Καιοπως φαινεται ακομα και φιλοι σου παθανε πλακα με τη παρτη σου.

    Εδω ρε "Δημοκρατη" ολες αυτες τις μερες που τα σχολια ηταν πολλα, αφαιρεθηκε απο εμενα 1 μονο σχολιο.

    Οσο για την επιμονη σου να μπαινεις μεσα σε μια σελιδα που δεν τη γουσταρεις και την θεωρεις αναρχοφασιστικη μονο και μονο για να βρεις κατι και να την κατηγορησεις καλη ωρα οπως σημερα,ακομα και αν γραφει για ενα τοσο σοβαρο θεμα πρεπει να το κοιταξεις. Γιατροι δοξα το θεο υπαρχουν πολλοι μεσα στο ΚΚΕ.

    Γιατι δεν ειναι φυσιολογικο να επιτιθεσαι μονο και μονο για να μας πεις τι εγραψε ο ριζοσπαστης και τι εκανε ο βουλευτης του ΚΚΕ για το θεμα,ενω ξερεις οτι και τον ριζοσπαστη οπως και τον βουλευτη τους εχω γραμμενους εκει που δεν πιανει μελανι.

    αντε γεια και περαστικα.....

    Και σταματα να βλεπεις παντου εχθρους του κκε.
    Τον εχθρο θα τον εβλεπες την Πεμπτη αν δεν ειχες γυρισμενη τη πλατη σου προς αυτον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αναρχογατουλης kαλημερα, τωρα να σου ''πω'', οτι σε καταλαβα, μπα, ποιος σου ειπε οτι δεν γουσταρω την σελιδα σου, ποσα σχολια σου εχω αφησει, θετικα, ξερεις οταν ''εκτειθεσε'' στο διαδικτυο, θ'ακους και τον αντιλογο, βεβαια εχεις χασει την ψυχραιμια σου και ανακατωνεις ασχετα σχολια--δικα μου σχολια ηταν, καναμε τσεκ στον γκουγκλη----που τα εχω εξηγησει στην Καριατιδα, με μπινελικια, δηλαδη ετσι........................καθοδηγηται τους νεολαιους σας?
    Με μπαχαλο?
    Εισαι και καποιων................μαηων.

    Τωρα το ποσο ειναι και τι ο καθ'ενας μας, ΑΥΤΟ ΜΕΤΡΙΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΕΡΓΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ.

    Παντως στον αντιλογο, κλωτσατε σαν..............μουλαρια, συντροφε του αλλου χωρου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλιο μουλαρι που κλωτσαει οτι το ενοχλει, παρα καθαροαιμο αλογο σε στημενες κουρσες.

    Το καλο για τη σκεψη μου δεν ειναι οτι ειμαι καποιων Μαηων, αλλα ειμαι και καποιων Νοεμβριων και ετσι δεν εχω αναγκη να διαμορφωσω γνωμη απο ενα διημερο του 2011. Αυτη σωστη η λαθος εχει διαμορφωθει στο περασμα κυριως αυτων των Νοεμβριων.

    Οσο για τα μπαχαλα (σου αρεσει αυτη η λεξη) καλα θα κανεις να τα ψαξεις αλλου.

    Και για να μην το βαραινουμε αλλο το θεμα........ δηλαδη τι θελεις να κανουμε; Να τις βγαλουμε εξω να τις μετρησουμε;
    ΤΙΣ ΑΝΕΡΓΙΕΣ ΜΑΣ εννοω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλη η κατακλειδα σου, στο εχω πει εχεις χιουμορ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή