Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Συλλαλητήρια Πέμπτη και Παρασκευή (3-4 Νοε)

Με αφορμή την εξαγγελία δημοψηφίσματος για τη νέα δανειακή σύμβαση, αλλά και την ψήφο εμπιστοσύνης που ζήτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, τα κόμματα της κοινοβουλευτικής Αριστεράς, ΚΚΕ και Σύριζα, καλούν σε μαζικές διαδηλώσεις το απόγευμα της Πέμπτης 3 Νοεμβρίου και Παρασκευής 4 Νοεμβρίου 2011.


ΣΥΡΙΖΑ

Στις 6 μ.μ. της Πέμπτης καλεί ο Σύριζα σε μαζική διαδήλωση στο Σύνταγμα. Ακολουθεί η ανακοίνωση:
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ!ΠΕΜΠΤΗ 3 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΙΣ 6μμ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ


Ο λαός ενωμένος θα νικήσει την τρομοκρατία, τον εκβιασμό και την επίθεση στα δικαιώματά του από την κυβέρνηση, την τρόικα, το αστικό πολιτικό κατεστημένο και τις δυνάμεις του κεφαλαίου. 

Η λαϊκή οργή για τις εφαρμοζόμενες βάρβαρες και κατεδαφιστικές πολιτικές και για τη νέα δανειακή σύμβαση με τους ακόμα πιο σκληρούς και ανθρωποκτόνους μνημονιακούς όρους και την ταπεινωτική επιτροπεία της χώρας μας που τη συνοδεύουν, δεν εκτονώνεται με δημοψηφίσματα, εκφοβισμούς και εκβιασμούς του λαού.
Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι νέοι και οι νέες, οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες και αγρότες με τους αγώνες και την ψήφο τους θα διώξουν την κυβέρνηση, την τρόικα και τις πολιτικές τους και θ’ ανοίξουν μία θετική διέξοδο για το λαό και τη χώρα μας.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΕΣ, ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ, ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ
 ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 3 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΣΤΙΣ 6 ΜΜ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ. ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

KKE

To ΚΚΕ καλεί σε συγκέντρωση έξω από τη Βουλή το απόγευμα της Παρασκευής (ημέρα συνεδρίασης για την ψήφο εμπιστοσύνης της κυβέρνησης). Σύμφωνα με δημοσίευμα/ανακοίνωση του Ριζοσπάστη:
Μεγάλη συγκέντρωση, με το σύνθημα «Τώρα πρέπει να παρέμβει ο λαός πιο αποφασιστικά», διοργανώνει το ΚΚΕ την Παρασκευή, 4 Νοέμβρη, στις 6 το απόγευμα στο Σύνταγμα, με ομιλήτρια την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ, με ανακοίνωσή της, καλεί όλο το λαό στη μεγάλη συγκέντρωση και τονίζει:
«Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους νέους της Αττικής σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα την Παρασκευή 4 Νοέμβρη, στις 6 το απόγευμα. Καλεί σε συμπόρευση, ώστε να παρέμβει ο ίδιος ο λαός πιο αποφασιστικά στις εξελίξεις. Να αποτύχουν τα εκβιαστικά τρομοκρατικά διλήμματα που θέτουν η κυβέρνηση και τα κόμματα της πλουτοκρατίας, η ΕΕ.

Τώρα πρέπει να ακουστεί δυνατά:
ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑΣ.
Ο ΛΑΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΑΓΡΙΕΣ ΘΥΣΙΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ, ΜΕ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΦΕΡΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ.

Ο λαός πρέπει να δυναμώσει τους ταξικούς λαϊκούς αγώνες, να αξιοποιήσει τις εκλογές, για να αποδυναμώσει ΠΑΣΟΚ – ΝΔ και τα άλλα κόμματα της πλουτοκρατίας και της ΕΕ. Να ισχυροποιήσει το ΚΚΕ. Ταυτόχρονα, να προχωρήσει πιο αποφασιστικά η λαϊκή οργάνωση στους τόπους δουλειάς και τις συνοικίες.
Αυτός είναι ο δρόμος, για να εμποδίσει τα χειρότερα που θα του φέρουν, καθώς η κρίση στην ΕΕ και την Ευρωζώνη βαθαίνει και οξύνονται οι ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις.
Ο λαός πρέπει τώρα να εμπιστευτεί το δίκιο και τη δύναμή του, για να αποκρούσει τα χειρότερα. Να ξεμπερδεύει με τις αυταπάτες, τα καλέσματα για συναίνεση και κοινωνική συνοχή, τα ιδεολογήματα, τα διλήμματα που καλλιεργούν τα αστικά κόμματα.
Λύση υπέρ του λαού υπάρχει μόνο με ΚΚΕ ισχυρό και οργανωμένο λαό.
Λαϊκή συμμαχία και αντεπίθεση για τη λαϊκή εξουσία, την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, την αποδέσμευση της χώρας απ’ την ΕΕ και μονομερή διαγραφή του χρέους».

parallhlografos.wordpress.com

1 σχόλιο:

  1. και μονο που θα ειναι οι χαφιεδες του κκε φτανει για να μην παει καποιος αγωνιζομενος ανθρωπος.αλλωστε εκεινη την μερα εχει μια πολυ καλη συζητηση στο πολυτεχνειο

    ΑπάντησηΔιαγραφή