Πέμπτη, 26 Αυγούστου 2010

Η ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ 19χρονου ΡΟΜ ΔΥΝΑΜΙΤΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔIΣΤΙΚΟ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Αλήθεια, θυμάται κανείς τις υποσχέσεις του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Ευ.Βενιζέλου;
  • Ότι θα βάλει τέλος στου «Παραλόγου η Θητεία» και θα σέβεται τα δικαιώματα των φαντάρων, μας είπε.
  • Οι μονάδες θα ενισχύονταν με κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχιάτρους, η υπηρεσία ψυχολογικής υποστήριξης θα ενδυνάμωνε ώστε να αντιμετωπίζονται τα προβλήματα των φαντάρων.
  • «Θητεία με κέντρο το φαντάρο» και σεβασμό των δικαιωμάτων του, υποσχέθηκε.
  • Στο Στρατό είναι όλοι «ίσοι». Μάλιστα φαντάροι για κοινωνικούς λόγους ή ιατρικούς θα κάνουν θητεία κοντά στον τόπο κατοικίας τους.
  • Η Υποχρεωτική θητεία δεν θα είναι χαμένος χρόνος, αλλά χρόνος εκπαίδευσης, με ΚΕΚ στα Κέντρα Εκπαίδευσης και με σύνδεση των μονάδων με τον ΟΑΕΔ! (Τώρα βεβαίως πως μια κυβέρνηση που εκτοξεύει  την Ανεργία των νέων στο 35% θα μας βρει δουλεία είναι άλλο θέμα).  
  •  
Όλα αυτά είδαν το φως της δημοσιότητας, διαδόθηκαν από τον άριστο μηχανισμό δημοσίων σχέσεων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. 'Έγιναν αντικείμενο της ωμής προπαγάνδας.
Όμως έμειναν απλά ΘΑ!
Φθηνές Υποσχέσεις, που ξεχάστηκαν μαζί με το υπόλοιπο προεκλογικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ.
Αυτό αποκαλύπτουν τα συνεχή ατυχήματα, οι διαδοχικές απώλειες στρατιωτών και μονίμων.
Συγκλονιστική κορύφωση της κατάρρευσης ως χάρτινου πύργου του επικίνδυνου υπουργικού έργου, ο Απαγχονισμός του 19χρονου Ρομ, στο Κιλκίς.
Αλήθεια θα απαντήσει ποτέ το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το ΓΕΣ γιατί ενώ
·         ο 19χρονος Ρομ, του οποίου η σωματική  ικανότητα ήταν χαρακτηρισμένη ως Ι4
·         και ενώ  ήταν μέλος διαζευγμένης πολύτεκνης οικογένειας, πατέρας ενός εξώγαμου παιδιού και υπηρετούσε εξάμηνη μειωμένη θητεία,
·         επομένως, βάσει των κανονισμών  θα έπρεπε να υπηρετεί κοντά  στον τόπο των συμφερόντων του που είναι τα Ν. Λιόσια Αττικής, αυτός βρίσκονταν σε Αερομεταφερόμενη μονάδα του Κιλκίς;
Η ΕΔΕ δε θα ασχοληθεί με γεγονός ότι κανένας αξιωματικός ή όργανο υπηρεσίας  δεν απάλλαξε τον 19χρονο από την υπηρεσία του και δεν μερίμνησε για την ψυχολογική του υποστήριξη.
Η πραγματικότητα του Στρατού είτε από άποψη νοοτροπίας, είτε από άποψη δυνατοτήτων του Υγειονομικού είναι μακριά από τις ανάγκες στρατιωτών-μονίμων, και φυσικά δεν έχει καμιά σχέση με τις ψεύτικες υπουργικές υποσχέσεις.
Ο Στρατός συνεχίζει στο δίπολο:
·         «βαράμε προσοχή» στα παιδιά των πλουσίων, στους Λάτσηδες -Γιαννακόπουλους, στα τέκνα του Τριανταφυλλόπουλου και των πολιτικών των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, «προσέχουμε» την καριέρα του Χατζηνικολάου-Ευαγγελάτου,
·         Αλλά είμαστε αδίστακτοι στους κοινωνικά αδύναμους, στα παιδιά των φτωχών εργατικών και αγροτικών οικογενειών. 
Αυτό είναι εξάλλου το Α και το Ω του πολεμικού μηχανισμού επιβολής των συμφερόντων του αστικού κατεστημένου εντός και εκτός συνόρων.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 diktiospartakos.blogspot.com
  •  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου