Κυριακή 15 Αυγούστου 2010

Υπηρεσία δίωξης... Παλαιοκώστα

Ειδική μυστική ομάδα συστήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ.

Στα ίχνη του περιβόητου «Φαντομά» βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ., η οποία σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Real News έχει δημιουργήσει ειδικό τμήμα για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του. Αυτό δεν έχει γίνει ποτέ άλλοτε και για κανέναν κακοποιό του κοινού ποινικού δικαίου, αναφέρει η εφημερίδα.

Στο ίδιο δημοσίευμα διευκρινίζεται ότι η υπόθεση Παλαιοκώστα έχει γίνει άμεση προτεραιότητα για το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., παράλληλα με το μέτωπο της τρομοκρατίας. Για το λόγο αυτό δημιουργήθηκε μια μικρή και μυστική ομάδα στην ασφάλεια Αττικής, που θα έχει την ευθύνη για την αξιολόγηση και τη διαχείριση των πληροφοριών που θα φτάνουν μέσω του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. απ' όλη τη χώρα για τις κινήσεις του Παλαιοκώστα. Η ομάδα στελεχώθηκε από αστυνομικούς της δίωξη ναρκωτικών, του τμήματος ληστειών και του τμήματος εκβιασμών και σε λίγους μήνες θα πραγματοποιηθεί και νέα συνάντηση για την επαναξιολόγηση των σχεδίων.

Πεποίθηση των αστυνομικών αρχών είναι ότι ο Παλαιοκώστας βρίσκεται σε κάποιο αστικό κέντρο και όχι σε απομονωμένη περιοχή. Στην Αττική ή τη Θεσσαλονίκη υποστηρίζουν οι αξιωματικοί στη Real News, εκεί που μπορεί να χαθεί εύκολα. Γνωρίζει πολύ καλά πλέον και τις δύο περιοχές και κυρίως τη Θεσσαλονίκη, όπου έμεινε για μεγάλο χρονικό διάστημα, μετά την πρώτη απόδραση με το ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού, προετοιμάζοντας και εκτελώντας την απαγωγή του βιομήχανου Γιώργου Μυλωνά. Στη συμπρωτεύουσα, άλλωστε, πιστεύουν οι αρχές ότι έχει πολύ καλύτερο δίκτυο συνεργατών που μπορούν να τον βοηθήσουν. Υπάρχει όμως και ένας άλλος βασικός λόγος οπυ προκρίνει τη Θεσσαλονίκη ως τόπο επιλογής του. το τεράστιο ποσό των 5 εκατ. ευρώ. το μερίδιό του, δηλαδή, από την απαγωγή Μυλωνά, που σε αντίθεση με τα χρήματα των υπόλοιπων μελών της σπείρας δε βρέθηκε ποτέ και οι αξιωματικοί εκτιμούν ότι τα έκρυψε κάπου στην περιοχή. Με τα χρήματα αυτά μπορεί να κινηθεί άνετα και να πληρώσει όσους τον βοήθησαν να μείνει στην αφάνεια.

Πηγή: realnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου