Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Στο... φως νέες φωτογραφίες Ισραηλινών στρατιωτών με κρατουμένους

Νέες φωτογραφίες Ισραηλινών στρατιωτών που φωτογραφίζονται δίπλα σε Παλαιστίνιους κρατουμένους με δεμένα μάτια και χέρια έκαναν την εμφάνισή τους στα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.



Όπως και στην περίπτωση της Ισραηλινής στρατιωτίνας Εντέν Αμπαργκίλ, οι φωτογραφίες είχαν αναρτηθεί στο Facebook.
Την ύπαρξή τους αποκάλυψε η μη κυβερνητική οργάνωση "Breaking the Silence" και όπως δήλωσε ο εκπρόσωπός της, Γιεχούντα Σάουλ, "έχει γίνει πλέον κανόνας για τους οπλίτες να βγάζουν τέτοιου είδους φωτογραφίες, που αντικατοπτρίζουν τις καταστάσεις που βιώνουν οι ίδιοι και οι Παλαιστίνιοι".
Στις φωτογραφίες απεικονίζονται στρατιώτες να περιστοιχίζουν έναν γονατισμένο κρατούμενο, ή άλλον στρατιώτη ξαπλωμένο δίπλα σε έναν Παλαιστίνιο που κάθεται με τα χέρια δεμένα πισθάγκωνα, ή ακόμη έναν να στέκεται δίπλα σε έναν τραυματισμένο Παλαιστίνιο που μεταφέρεται με νοσοκομειακό.
"Το πιο εκπληκτικό είναι, πως στο Ισραήλ οι φωτογραφίες τούτες έχουν προξενήσει σοκ, ενώ υπάρχουν άλλα πολύ χειρότερα πράγματα που γίνονται" κατά τη διάρκεια των συλλήψεων και των ανακρίσεων, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της ΜΚΟ, που αντιτίθεται στην ισραηλινή κατοχή και συγκεντρώνει εδώ και αρκετά χρόνια μαρτυρίες στρατιωτών που υπηρέτησαν στα Κατεχόμενα.

πηγη:e-net.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου