Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ 902: Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ 902-ΚΚΕ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΑΚΑΘΕΚΤΗ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΔΙΚΕΙΤΑΙ

Η εργοδοσία 902-ΚΚΕ, με πρωτοφανή αναισθησία, συνεχίζει χωρίς διακοπή στο δρόμο που έχει χαράξει από τις 10 του Δεκέμβρη του 2010, δηλαδή στο δρόμο των άδικων και εκδικητικών απολύσεων.

Την Παρασκευή 30 του Σεπτέμβρη, προχώρησε στην απόλυση άλλων δύο συναδέλφων, που …εντελώς συμπτωματικά, όπως και όλοι οι 23 μέχρι σήμερα απολυμένοι, είναι ΜΗ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ του ΚΚΕ, που εργάζονταν στο 902 με μισθωτή σχέση σαν εργατοϋπάλληλοι.

Ο ένας συνάδελφος απολύθηκε γιατί είχε την αξιοπρέπεια και το κουράγιο να πάρει μέρος στην κινητοποίηση έξω από τον Περισσό, δίπλα στους απολυμένους συναδέλφους του στις 4 του Σεπτέμβρη. Η εργοδοσία 902-ΚΚΕ, όπως και το περιμέναμε, δεν υπήρχε περίπτωση να του το συγχωρέσει. Κατά τα άλλα, πριν από ένα μήνα, η εργοδοσία χαρακτήριζε «συκοφαντία» τον χαρακτηρισμό των απολύσεων ως εκδικητικών.


Ο άλλος συνάδελφος έχει παιδί προσχολικής ηλικίας, είχε δουλέψει και προσφέρει στο σταθμό 18 χρόνια. Φυσικά η εργοδοσία και τα τσιράκια της που γράφανε πριν λίγες μέρες πύρινα δήθεν «ταξικά» άρθρα κατά των απολυμένων, για όλα αυτά θα κάνουν πάλι πως δεν άκουσαν ή δεν ξέρουν.

Άλλωστε το νέο παραμύθι που κυκλοφόρησαν στη βάση του ΚΚΕ, που τους πιέζει και αντιδράει στα αίσχη που συμβαίνουν στον 902, είναι ότι «μέχρι το Δεκέμβρη ο σταθμός θα κλείσει, οπότε καλό τους κάνουμε που τους απολύουμε, για να μπούνε στο ταμείο ανεργίας». Είναι πράγματι αστείο, γιατί μέχρι πριν λίγο καιρό έλεγαν άλλο παραμύθι: ότι όλοι οι απολυμένοι αποχωρούν οικειοθελώς και παραχωρούν την αποζημίωσή τους υπέρ του ΚΚΕ!! Πρόκειται για πραγματικό αίσχος, καθώς με αυτό τον τρόπο εκβιάζουν όσους έχουν απομείνει να μην κουνηθούν, μπας και προλάβουν να ζήσουν μερικούς μήνες παραπάνω με μεροκάματο. Κλασσικές μέθοδοι, απ’ αυτές που χρησιμοποιούνε οι εργοδότες, όταν οι δουλειές δεν πάνε καλά για κάποιους λόγους και θέλουνε να φορτώσουνε την κρίση της επιχείρησης στην πλάτη των εργαζομένων, διώχνοντας μερικούς και εκφοβίζοντας όσους παραμείνουν.

Αφού λοιπόν ο σταθμός «κλείνει», γιατί δεν είχαν προειδοποιήσει από καιρό πριν με ειλικρίνεια τους εργαζόμενους, γιατί χρησιμοποίησαν κάθε μέσο διάσπασης και κοροϊδίας απέναντί τους, κάθε μέσο συκοφαντίας του αγώνα των απολυμένων, γιατί αρνήθηκαν κάθε διάλογο με συνδικαλιστές και εκπροσώπους των εργαζόμενων;; Γιατί τέλος, όπως έχει μαλλιάσει η γλώσσα μας να λέμε, κάνανε αυτόν τον τόσο βάρβαρο και άτιμο διαχωρισμό των εργαζομένων, σε κομματικούς και μη κομματικούς;;

Εμείς δεν ξέρουμε αν ο σταθμός θα κλείσει ή όχι. Κανείς δε μας άνοιξε τα κιτάπια να μας εξηγήσει τα οικονομικά δεδομένα, γιατί μάλλον η εργοδοσία δε θεωρούσε τους ίδιους τους εργαζόμενους -που ίδρωναν καθημερινά για να βγάζει πρόγραμμα ο σταθμός- άξιους να έχουνε γνώμη ή προτάσεις για το μέλλον του. Δεν είναι παράδοξο. Τα περισσότερα αφεντικά έτσι συμπεριφέρονται. Απλά συνήθως δε χρησιμοποιούν τόσο εξοργιστικά και ωμά τη διαστρέβλωση της αλήθειας.

Εμείς καλούμε κάθε τίμιο άνθρωπο να συμπαρασταθεί στην πάλη μας ενάντια στην αδικία που συνεχίζεται σε βάρος μας. Οι απολυμένοι φτάσαμε τους 23, σε μια εποχή που μεροκάματο βρίσκεις πάρα πολύ δύσκολα και με άθλιους όρους. Και οι κύριοι της εργοδοσίας 902-ΚΚΕ συνεχίζουν να εκδικούνται και να απολύουν με τον πιο σκληρό τρόπο.

Επίσης, καλούμε τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ μέσα στην ΕΤΙΤΑ να σταματήσουν να βάζουν τρικλοποδιές σε κάθε προσπάθεια που γίνεται για να παρθεί απόφαση ενάντια στις αντεργατικές πρακτικές της εργοδοσίας του 902. Το ζήτημα πάντως δεν είναι τόσο η στάση των κυρίων αυτών του ΠΑΜΕ, που ταυτίζονται με την εργοδοσία, αλλά να πάρουν οι ίδιοι οι τεχνικοί της τηλεόρασης πρωτοβουλία, να ζωντανέψουν το συνδικάτο τους και τις δημοκρατικές διαδικασίες μέσα σε αυτό.

ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ 902

1 σχόλιο:

  1. ρε ουστ κοπροσκηλα που εισθαι και εργαζομενοι τοσο καιρο φιδια ταιζαμαι ξεκαθαρα και σταθερα το κκε παει μπροστα ρουφιανοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή