Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Ενα ευχαριστω σε καποιους αλληλεγγυους εργαζομενους και καταστηματαρχες της ΠΛ.ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

Μερικες μαρτυριες διαδηλωτων 

από δακρυγόνο 11:53πμ, Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011
περίθαλψη και καταφύγιο από τα δακρυγόνα

ενώ βρισκόμασταν στην Αμαλίας για να αναπνεύσουμε από τα δακρυγόνα που έπεφταν βροχή στο Σύνταγμα, έκαναν το πρώτο ντου οι μπάτσοι από τον εθνικό κήπο με άπειρα και πάλι δακρυγόνα.

Προς τιμήν του, το ξενοδοχείο Αμαλία, άφησε τον κόσμο να μπει μέσα για να προφυλαχτεί (ενώ τα γουρούνια έριξαν δρακρυγόνο στην είσοδο). Οι εργαζόμενοι ήταν φιλικοί, μας καθοδηγούσαν να βρούμε τις τουαλέτες, άνοιξαν συνεδρειακή αίθουσα με καρέκλες και κλιματισμό για να καθήσουμε, έφεραν τρόλεϊ με άπειρα ποτήρια και παγωμένα νερα, κομμένα λεμόνια για τα μάτια (βοηθάει αυτό;) και μας έδωσαν όλο το χρόνο που χρειαζόμασταν για να συνέλθουμε και να ξαναβγούμε έξω.

Αυτή την στάση κράτησαν μέχρι αργά, 8 το βράδυ χρησιμοποιήσαμε τελευταία φορά την τουαλέτα τους, παρά τη σπασμένη πόρτα της εισόδου, προφανώς από το δεύτερο ντου των μπάτσων στην Αμαλίας.

Ιδιαίτερο ευχαριστώ στην καθαρίστρια, που δεκαπλασιάστηκε η δουλειά της εξαιτίας μας.



από αντί 12:07μμ, Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011
Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στους εργαζόμενους του Τερκενλή πάνω στην πλατεία Συντάγματος που άνοιγαν την πόρτα του μαγαζιού στους διαδηλωτές, τους άφηναν να πλυθούν στις τουαλέτες και τους πρόσφεραν νερά. Μάλιστα σε άνθρωπο που δεν ήταν καθόλου καλά από τα σκατοχημικά των μπάτσων, του έδωσαν κι ένα ποτήρι γάλα για να συνέλθει.

από περιπτερο 1:42μμ, Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011
απεναντι απο τα λουλουδαδικα εαν πηγαινες να παρεις νερο μεσα στο πανικο και εφευγες δεν σε κυνηγουσε, μαλιστα μετα απο το τριτο ντου των μπατσων κατεβασε πιο κατω 3 κιβωτια νερα και τα αφησε για το μοιρασμα.

από μκ 2:36μμ, Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011
και το ξενοδοχείο Αrethusa και τους εργαζόμενους εκεί που μας βοήθησαν μετά από ντου στη Μητροπόλεως.

από Πότμος 5:19μμ, Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011
Και ο περιπτεράς μπροστά στο Titania Έχει μοιράσει τζάμπα νερά άπειρες φορές σε κυνηγητά κόσμου από χοιρινά.

από @@ 1:29μμ, Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011
Νομίζω οτι σε όποιον είναι αλλυλέγγυος αξίζει ένα ευχαριστώ και μία αναφορά. Θα προσθέσω τους εργαζόμενους του ΜΕΤΡΟ που για συμπαράσταση και διευκόλυνση της κατάστασης δεν έκαναν ούτε καν σταση εργασίας,κράτησαν τον σταθμό ανοικτό και έστεισαν ακομα και ιατρείο μέσα στο σταθμό ενώ ομάδα εργαζομένων με κόκκινα γιλέκα έκαναν τους νοσοκόμους και βοηθούσαν όποιον είχε ανάγκη.Τέλος ενα ευχαριστώ στο προσωπικο του καφε σαντουιτσαδικου (δεν θυμάμαι ονομα) που βρίσκεται στη γωνία Αμαλίας και Οθώνως και ειδικά στη κοπέλα που γέμιζε επι ώρα εκατοντάδες ποτήρια νερό και μας τα έδινε με διαρκές χαμόγελό!

ενα ευχαριστω λοιπον.
Τους το οφειλουμε!

απο το indymedia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου