Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Μηχανοκίνητη... συμπαράσταση στον 'Αρη Σειρηνίδη


Μηχανοκίνητη πορεία αλληλεγγύης στον 'Aρη Σειρηνίδη, που δικάζεται αύριο στις 9 το πρωί, στο Πρωτοδικείο Αθηνών, πραγματοποίησαν το απόγευμα αναρχικοί-αντιεξουσιαστές.

Ο 'Aρης Σειρηνίδης είχε κριθεί προφυλακιστέος μετά την απολογία του στον ανακριτή κατηγορούμενος για πυροβολισμό κατά κλούβας των ΜΑΤ, το καλοκαίρι του 2009, στην οδό Χαριλάου Τρικούπη 63, στα Εξάρχεια. Μετά τη σύλληψή του, η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε ότι ο γενετικός τύπος βιολογικού υλικού (DNA), που βρέθηκε στο πορτοφόλι του ταυτίζεται με το βιολογικό υλικό που ελήφθη από μία ιατρική μάσκα προσώπου, την οποία φορούσε ο δράστης της επίθεσης και πέταξε κατά τη διαφυγή του.

Ο ίδιος, πάντως, αρνείται κατηγορηματικά ότι έχει την παραμικρή σχέση με την κατηγορία που του αποδίδεται και κάνει λόγο για μεθόδευση και δίωξη σε βάρος του με «πολιτικό χαρακτήρα». Δικάζεται αύριο Τετάρτη, στις 9 το πρωί, μετά την αναβολή της δίκης του, εξαιτίας κωλύματος στο πρόσωπο δικαστού, η οποία έλαβε άδεια ενός μηνός. Λόγω της έλλειψης αναπληρωτή το δικαστηρίο ανέβαλε την υπόθεση προκειμένου να συσταθεί εκ νέου.


Η μηχανοκίνητη πορεία συμπαράστασης -στην οποία συμμετείχαν περίπου 100 μοτοσικλέτες- ξεκίνησε, λίγο μετά τις 6.30 το απόγευμα , από τα Προπύλαια και μέσω των οδών Πανεπιστημίου, πέρασε από την οδό Σταδίου στο Σύνταγμα· Από εκεί στη Φιλελλήνων, τη Βασ. Ολγας, στην οδό Καλλιρόης, στις λεωφόρους Μεσογείων και Αλεξάνδρας για να ολοκληρωθεί στο σημείο απ' όπου ξεκίνησε, περίπου μια ώρα αργότερα.

Κατά τη διάρκεια της μηχανοκίνητης διαδήλωσης φωνάχτηκαν συνθήματα συμπαράστασης και πετάχτηκαν φεϊγ βολάν, στα οποία αναγράφονταν:"Αμεση απελευθέρωση του αναρχικού 'Αρη Σειρηνίδη".

http://www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου