Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Ο βρασμένος βάτραχος και η σχέση του με την οικονομική κρίση…

Να τη διαβάσετε, να τη σκεφτείτε και να τη διαδώσετε.

Το βατραχάκι που δεν ήξερε ότι θα βραζόταν …

Φανταστείτε μια κατσαρόλα γεμάτη κρύο νερό, μέσα στο οποίο κολυμπά ανέμελα, ένα βατραχάκι.
Κάτω από την κατσαρόλα, ανάβεται μια μικρή φωτιά και το νερό, αρχίζει να ζεσταίνεται πολύ σιγά.


Το νερό, σιγά σιγά γίνεται χλιαρό και το βατραχάκι, βρίσκοντας το μάλλον ευχάριστο, συνεχίζει να κολυμπά χαρούμενο.
Η θερμοκρασία του νερού, συνεχίζει να ανεβαίνει.
Τώρα το νερό είναι πιο ζεστό, από ότι το βατραχάκι θα θεωρούσε ευχάριστο, αισθάνεται λίγο κουρασμένο, αλλά παρ’ όλα ταύτα δεν αισθάνεται κανέναν φόβο.

Τώρα το νερό είναι πραγματικά ζεστό και το βατραχάκι αρχίζει να αισθάνεται δυσάρεστα, αλλά είναι εξουθενωμένο. Για αυτόν τον λόγο, υπομένει και δεν αντιδρά.

Η θερμοκρασία συνεχίζει να ανεβαίνει, έως ότου, το βατραχάκι καταλήξει να βράσει και ως εκ τούτου, να πεθάνει.

Εάν έριχναν το ίδιο βατραχάκι κατ’ ευθείαν σε νερό θερμοκρασίας 50 βαθμών, με μια εκτίναξη των ποδιών του, θα είχε πηδήξει αμέσως έξω από την κατσαρόλα.
Αυτό, αποδεικνύει, ότι όταν μια αλλαγή γίνει με έναν τρόπο επαρκώς αργό, διαφεύγει της συνειδήσεως και στην πλειονότητα των περιπτώσεων, δεν προκαλεί καμία αντίδραση, καμιά αντίσταση, καμία επανάσταση.

Εάν παρατηρούσαμε αυτό που συμβαίνει στην κοινωνία μας εδώ και λίγες δεκαετίες, θα μπορούσαμε να διακρίνουμε ότι υφιστάμεθα μια αργή αλλά σταδιακή εξαφάνιση των πανανθρώπινων αξιών μας και των ιδανικών μας. Δεν το καταλαβαίνουμε όμως γιατί γίνεται αργά και σιγά για να το συνηθίζουμε.
Στην παρούσα οικονομική δυσπραγία και στο αδιέξοδο που μας έχουν φέρει οι πολιτικοί μας, αισθάνονται πλέον την επιτακτική ανάγκη να συνεχίσουν με πιο γρήγορο ρυθμό να εφαρμόζουν την τακτική αυτή της αργής προσαρμογής στην εξαθλίωση και στη μιζέρια…Ίσως όμως αυτή η βιασύνη που επιδεικνύουν…αυτή η πρεμούρα να ισοπεδώσουν μισθούς και συντάξεις αλλά και κοινωνικές κατακτήσεις δεκαετιών αποδειχθεί καθοριστική στο να εκτιναχθεί βίαια ο λαός έξω από την κατσαρόλα που σημαίνει απλά…  κοινωνική έκρηξη με απρόβλεπτες συνέπειες….όχι μόνο για το λαό αλλά και για τους επίδοξους μαγείρους του ….

Πλέον είμαστε μέσα στο νερό που σιγά σιγά ζεσταινόταν και τώρα που άρχισε να βράζει δυσκολευόμαστε να αντιδράσουμε. Είμαστε λοιπόν μισοβρασμένοι και κάτι παραπάνω. Το θέμα είναι αν θα καταφέρουμε να βγούμε από την κατσαρόλα ή όχι! 

Στο χέρι μας είναι ακόμα...

http://blogingr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου