Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

ΔΙΚΗ ΣΕΙΡΗΝΙΔΗ

Η υπεράσπιση άνοιξε τη δίκη λέγοντας ότι η δίκη έχει ήδη γίνει και ότι αυτό στην ουσία που γίνεται είναι μια επανάληψη των προηγουμένων, υπογραμμίστηκε μάλιστα και το γεγονός οτι τα πρακτικά της προηγούμενης διαδικασίας όχι μόνο βρισκονται στη διάθεση των ενόρκων και των δικαστών αλλά και είναι πολύ σημαντικό να είναι ενήμεροι αυτών.


Το επόμενο θέμα ηταν η παρουσία ή μη της οικογένεια του Άρη Σειρηνίδη καθώς η μητέρα του και η αδερφή του διαθέτουν και την ιδιότητα των μαρτύρων. Η δικη απαιτεί όλοι οι μάρτυρες να βρίσκονται έξω απο την αίθουσα αλλά όπως δήλωσε και η υπεράσπιση, είναι σημαντικό για την ψυχολογική υποστήριξη του κρατουμένου να βρίσκονται κοντά του. Επίσης δεν θα είχε στην ουσία κανένα νόημα να μη βρίσκονται στην αίθουσα καθώς και οι δύο είχαν ήδη ακούσει όλες τις καταθέσεις των μαρτύρων αφού κατα τη διάρκεια των προηγούμενων δίκων και οι δύο βρίσκονταν συνεχώς μέσα στην αίθουσα. Προτάθηκε λοιπόν να εξετασθούν και οι δύο πρώτες ούτως ώστε να μπορούν να παρευρίσκονται στην υπόλοιπη διαδικασία. Το αίτημα έγινε δεκτό απο την έδρα. Στη συνέχεια ο Άρης ρώτησε την πρόεδρο πως είναι δυνατόν στην προηγούμενη διαδικασία να μην υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα και τώρα να γινεται θέμα και η απάντηση ήταν στην ουσία ότι τώρα τηρούνται όλοι οι κανονισμοί.

Στη συνέχεια ο Άρης ζήτησε, αφού τηρούνται όλοι οι κανονισμοί, να φύγουν και οι μπάτσοι με τα πολυβόλα πάνω απτο κεφάλι του καθώς ασκούν ψυχολογική πίεση σε εκείνον και στο ακροατήριο. Το ακροατήριο το οποίο ήταν πολύ ετοιμόλογο σήμερα υποστήριξε κ αυτό έντονα το αίτημα του Άρη και μετά απο διάφορες διαβουλεύσεις της έδρας και της υπαράσπισης έφυγαν οι 3-4 τύποι με τα πολυβόλα απο τους 15 που ήταν συνολικά στην αίθουσα.

Και μετά απ' όλ' αυτά εξετάσθηκε η πρώτη μάρτυρας, η μητέρα του Σειρηνίδη. Άρχισε λοιπόν λέγοντας για την οικογένεια απο την οποία προέρχεται ο κατηγορούμενος και για την πολιτική τους δράση την οποία είχε και ο γιός τους και τα πιστεύω τους, για την αλλαγή της κοινωνίας απο ένα μαζικό κίνημα και όχι απο "καραγκιόζηδες που παίρνουν ένα όπλο και πυροβολάνε". Και ότι ο γιός της έχει συμμετάσχει σε πολλούς αγώνες και μάλιστα είχε πρωτοστατήσει στον αγώνα κατά των πρεζεμπόρων στην πλατεία με το πρόσωπό του. Οπότε είναι αδύνατο ο συγκεκριμένος άνθρωπος να έχει κάνει μια τέτοια πράξη. Μετά ερωτήθηκε απο την πρόεδρο για τα συμβάντα εκείνης της ημέρας. Κατέθεσε λοιπόν ότι εκείνο το βράδυ είχαν πάει με τον άντρα της στην πλατεία να φάνε και πέρασε απο το καφενείο όπου καθόταν ο γιός της να του πει να έρθει κι αυτός αλλά ότι αυτός αρνήθηκε και έκατσε με τους υπόλοιπους στο καφενείο. Στη συνέχεια αντιλήφθηκε μία γενικευμένη ένταση και είδε να περνάει και μία διμοιρία. Το περιστατικό με τον πυροβολισμό το πληροφορήθηκε απο τους άλλους θαμώνες του μαγαζιού όπου βρισκόταν. Ανέφερε επίσης ότι το ίδιο βράδυ νωρίτερα είχε γίνει μαι συνέλευση στον Πολυτεχνείο για τα γεγονότα που συνέβαιναν εκείνο τον καιρό στον Άγιο Παντελεήμονα. Μετά της έγιναν ερωτήσεις για το αν είχαν γίνει πορείες εκείνη την περίοδο και αν είχαν πέσει δακρυγόνα και που ακριβώς. Μετά την απάντησή της, ότι δακρυγόνα πέφτουν σχεδόν πάντα στα Εξάρχεια όταν γίνεται κάποια πορεία στο κέντρο, η υπεράσπιση της έκανε ερωτήσεις εαν ο κόσμος στις πορείες χρησιμοποιεί συχνά μάσκες και το πως αισθάνεσαι όταν σου ρίχνουν δακρυγόνα. Στη συνέχεια ρωτήθηκε απο τη συνήγορο υπεράσπισης αν έχει ξαναστοχοποιηθεί ο γιος της και η οικογένεια γενικότερα απο την αστυνομία και ανέφερε ως απάντηση διάφορα περιστατικά πολύωρων εξακριβώσεων κλπ. Η προεδρίνα που γενικά δεν άφηνε κανέναν να μιλήσει και συνέχεια τους διέκοπτε για να ξαναγυρίσουν στο θέμα, τη διέκοψε ρωτώντας την αν έχει κάτι άλλο να προσθέσει. Είπε λοιιπόν ότι είναι σίγουρη οτι ο γιος της είναι αθώος όχι μόνο επειδή τον είδε εκείνο το βράδυ αλλά καιι γιατί ξέρει το παιδί της, ξέρει την πολιτική του δράση και αυτή η πράξη για την οποία κατηγορείται δεν έχει καμία σχέση με αυτόν. Είπε επίσης ότι είναι περήφανη που ο γιος της είναι πολιτικοποιημένος και ενεργός και ότι όλοι οι γονείς θέλουν τα παιδιά τους να είναι πολιτικοποιημένα και όχι να πίνουν το φραπέ τους αμέριμνα στις παραλίες. Και ότι αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο διώκεται ο γιός της, για το "πολιτικό του DNA" αφού το κανονικό του DNA δεν ευσταθεί ως στοιχείο αφού ο άνθρωπος που συνδέει το Σειρηνίδη με το όλο σκηνικό, ο Πολωνός που υπέδειξε τη μάσκα, δεν παρουσιάστηκε ποτέ στο δικαστήριο και το σπίτι που υπέδειξε ότι ήταν του φίλου της αδερφής του έχει να κατοικηθεί απο τους μεγάλους σεισμούς όπως της είπαν οι γείτονες.

Αυτά ήταν πάνω κάτω όσα διαδραματίστηκαν στη δίκη, η συνέχεια την Παρασκευή, να είμαστε όλοι εκεί, αλληλεγγύη στο σύντροφο Άρη Σειρηνίδη.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η μηχανοκίνητη πορεία αλληλεγγύης στον Άρη Σειρηνίδη. Από την συγκέντρωση στα Προπύλαια πάνω από 100 δικάβαλες μηχανες πορεύτηκαν στο κέντρο της πόλης, κορνάροντας, φωνάζοντας συνθήματα και πετώντας τρυκάκια. Το δρομολόγιο που ακολουθήσαμε ήταν: Προπύλαια, Ομόνοια, Σωκράτους, Σταδίου, Σύνταγμα, Φιλλελήνων, Στήλες Ολυμπίου Διός, Βασ. Κωνσταντίνου, Βασ. Σοφίας, Αλεξάνδρας, Πατησιων, Ακαδημίας. Η πορεία έληξε ξανά στα Προπύλαια όπου ομάδες συντρόφων είχαν παραμείνει συνεχίζοντας τη μικροφωνική.
Δεν αντιμετωπίσαμε προβλημα αποτην καταστολή ενώ τρακαριστήκαμε με πορεία του ΚΚΕ που κατέβαινε την Πειραιώς.
Ο αγώνας για την απελευθέρωση του Άρη συνεχίζεται ως τη νίκη






indymedia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου