Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Μπαταριες στον αερα...για την τιμη των οπλων, απο τους ανταρτες της ΠΟΡΔΗΣ

Στ αρματανι Στ αρματανι Εμπρος στον αγωνα......

Βάσω Παπανδρέου 
 Εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του κ. Παπακωνσταντίνου λέγοντας χαρακτηριστικά: «όταν ήρθα στο γραφείο σου τον Νοέμβριο του 2009 για να σου πω ότι πρέπει να πάρεις μέτρα εσύ με αντιμετώπισες σαν... UFO.
Η διαδικασία της ακριβής δανειοδότησης μιας πτωχευμένης χώρας δεν οδηγεί πουθενά. Αφήστε τα κόλπα με τα open gov που συγκαλύπτουν τις επιλογές των κολλητών σας. Δεν υπήρχε σχέδιο, ούτε πέρυσι, ούτε φέτος. Αυτό που κάνετε με το μεσοπρόθεσμο και το νέο δανεισμό έχει κοντά ποδάρια. Το υπερβολικό δημόσιο χρέος δεν αντιμετωπίζεται με νέα δάνεια. Τελικά θα γίνει αναδιάρθρωση αλλά όταν συμφέρει τις ευρωπαϊκές Τράπεζες. Δεν υπάρχει χώρα στον κόσμο που να αντέχει να πληρώνει 15% του ΑΕΠ σε χρεωλύσια».
«Τι έχετε κάνει με τους κερδοσκόπους;» αναρωτήθηκε η κυρία Παπανδρέου. «Είχατε πει ότι θα κάνετε μήνυση. Πού βρίσκεται η διαδικασία;» πρόσθεσε και επισήμανε: «Είχατε θέσει εκβιαστικά διλήμματα και όπως είχε πεί ο Μιραμπό όταν εκβιάζεται η Βουλή, δολοφονείται η δημοκρατία».
«Πρέπει να πείτε την αλήθεια στο λαό, ότι το βιοτικό επίπεδο θα μειωθεί κατά 30% και άρα τα μέτρα θα πρέπει να είναι δίκαια» κατέληξε η πρώην υπουργός.
Εξίσου σκληρή ήταν η κριτική του κ. Κ. Γείτονα ο οποίος επισήμανε ότι η κυβέρνηση έχει χάσει το επικοινωνιακό παιχνίδι και ότι το δημοψήφισμα είναι προθάλαμος εκλογών.

 Π. Κουκουλόπουλος
 Με την πολιτική μας τον τελευταίο ενάμιση χρόνο καταφέραμε να αδειάσουμε τις τράπεζες και να γεμίσουμε τις πλατείες. Η πολιτική δεν ασκείται εν κενώ, αν η πάντησή μας στις διαμαρτυρίες είναι το σποτάκι της Κυριακής τότε χάσαμε κάθε επαφή με τη πραγματικότητα.Αφού ανεβάσαμε το σήριαλ "έλλειμμα-χρέος" δεν αναβάζουμε τώρα το σήριαλ "ανάπτυξη";.


Δ. Κρεμαστινός 
 «Όταν μιλάμε για συναίνεση εννοούμε έμπρακτη συναίνεση, δηλαδή να γίνει ανασχηματισμός με πρόσωπα της εμπιστοσύνης του κόσμου ειδικά στο οικονομικό επιτελείο. Κρινόμαστε από το αποτέλεσμα και το αποτέλεσμα το βλέπουμε στις πλατείες».

 Δ. Καρύδης 
 «Δεν μπορούμε να πείσουμε τους ψηφοφόρους μας. Έχει συγκεντρωθεί μισό εκατομμύριο κόσμος στο Σύνταγμα και μείς ψηφίζουμε αμέριμνοι».

 Έλενα Παναρίτη
«Πώς μπορείτε να διασφαλίσετε ότι δεν θα λάβετε άλλα μέτρα; Δεν μπορείς να στύβεις κάθε μήνα»

   Π. Κουρουμπλής  
 «Δεν βγαίνει το πρόγραμμα ,η ομάδα που ανέλαβε να διαχειριστεί την κρίση έχει τόσο έλλειμμα, που δεν μπορεί να την εμπιστευθεί ο κόσμος.

 Μ. Κατρίνης
Ζητείται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα να αναλάβει τις ευθύνες της. «Εσείς κ. Παπακωνσταντίνου να ζητήσετε από τους υπουργούς και την κυβέρνηση να αναλάβουν τις ευθύνες τους και ειδικά για τους υπουργούς που έχουν αστοχήσει»

 Τόνια Αντωνίου 
ο κ. Παπακωνσταντίνου ήταν ειλικρινής και εξήγησε γιατί το «Μνημόνιο 2» θα αποτύχει, όπως το «Μνημόνιο 1». «Το πρόβλημά μας, η χρεοκοπία, έπρεπε να είναι το όπλο μας».

Οδ. Κωνσταντινόπουλος
 «Δεν μπορούμε να βάζουμε νέα μέτρα την ώρα που στο υπουργείο Ανάπτυξης υπάρχουν τρεις Οργανισμοί που κοστίζουν 10 εκατ. ευρώ το χρόνο».

Σοφία Γιαννακά 
 «Δεν μπορούν οι 156 βουλευτές του ΠαΣοΚ να σηκώσουν το βάρος της χώρας και του ΠαΣοΚ. Δεν έχουμε την πολιτική νομιμοποίηση να πάθουμε ό,τι έπαθε ο Σόκρατες στην Πορτογαλία».

Απόστολος Κακλαμάνης:
«Να θυμάστε ότι κάποτε αυτοί που κορόιδεψαν τον λαό πήγαν στο Γουδή. Εάν ξεπουλήσετε βιομηχανίες της Θράκης και κτήματα της Θράκης να το σκεφτείτε καλά.»

Θανάσης Παπαγεωργίου
 Το μίγμα ύφεσης-μεγάλου χρέους και αποκρατικοποιήσεων, όπως τις παρουσιάζει σήμερα η Wall Street Journal, τότε η χώρα θα μαραζώσει,δεν γίνεται να πουλήσουμε την ΔΕΗ και τον ΟΤΕ.

Δημήτρης Λιντζέρης
 Ο πρωθυπουργός, αν θέλει να σώσει την χώρα, πρέπει να ομολογήσει ότι η κρίση υπερβαίνει τη μία παράταξη Ο Παπακωνσταντίνου  με περισσή αλαζονεία «ήλθε εδώ να ανακοινώσει νέα μέτρα, χωρίς αυτοκριτική».

Νάντια Γιαννακοπούλου 
δεν μπορεί εξαιτίας αποτυχημένων πολιτικών να παίρνουμε συνεχώς μέτρα που τα πληρώνουν τα ίδια κοινωνικά στρώματα.

 Δημήτρης Καρύδης  
 Οι μισοί ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ είναι σε κατάθλιψη και οι άλλοι μισοί στις πλατείες,δεν μπορούμε να πείσουμε τους ψηφοφόρους μας,φανταστείτε μισό εκατομμύριο στην πλατεία και εμείς να ψηφίζουμε αμέριμνοι.

Βασίλης Τόγιας
 Το Μεσοπρόθεσμο πρέπει να πάρει διαζύγιο από τις λογικές περικοπών του πρώτου Μνημονίου, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι δεν πρέπει να επωμιστούν κανένα βάρος και καμία περικοπή.

 Δημήτρης Βαρβαρίγος
 Το Μεσοπρόθεσμο πρέπει να ψηφιστεί με 180 ψήφους και, αν αυτό δεν γίνει κατορθωτό, η χώρα να πάει σε εκλογές.

 Σούλα Μερεντίτη 
Δεν πετύχαμε και οι ευθύνες δεν είναι μόνο του Παπακωνσταντίνου,δεν περιορίσαμε πριν απ' όλα το σπάταλο κράτος. Οι πλατείες δεν απαντώνται με σποτ

Πέμυ Ζούνη
 Ζητάτε να στηρίξουμε, όχι μόνο να ψηφίσουμε και να πάμε να κρυφτούμε, αλλά να επιχειρηματολογήσουμε, η αξιοπιστία μας έχει χαθεί.

Χρύσα Αράπογλου
 Για «αφόρητο λαϊκισμό του έμμεσου εκβιασμού» έκανε λόγο η Χρύσα Αράπογλου, προσθέτοντας ότι εγγυήσεις πρέπει να δοθούν και προς τον λαό. Ζήτησε χρονοδιάγραμμα εξόδου από την κρίση, άσκησε κριτική για το έλλειμμα τεκμηρίωσης [της κυβερνητικής πολιτικής] και έκανε λόγο για «παρωχημένες αντιλήψεις περί ανύπαρκτων εχθρών και κουτοπόνηρες κατηγορίες για «βαθύ ΠΑΣΟΚ»» διερωτώμενη ποιος εμπόδισε την αξιοποίηση των ΕΛΤΑ π.χ. αλλά και ποιος κρατά στα συρτάρια του υπουργείου 1000 επενδυτικές προτάσεις.
Αναφερόμενη στις αποκρατικοποιήσεις, η κ. Αράπογλου έφερε ως παράδειγμα την ΕΥΑΘ της οποίας τα έσοδα της πενταετίας θα είναι ίσα με την τιμή πώλησή της «αύριο το πρωί» και πρότεινε να τιτλοποιηθούν τα κέρδη της επόμενης δεκαετίας. Η πολιτική της «άλλης μέρας» θα υπάρξει είτε με εμάς, είτε χωρίς εμάς, είπε η κ. Αράπογλου, τονίζοντας ότι η Βουλή πρέπει «να ανοίξει τα παντζούρια της» και εκτιμώντας ότι «εκεί έξω γεννιέται με οδύνες το καινούργιο».

Γιάννης Αμοιρίδης  
 «Τι άλλαξε μετά τους πανηγυρισμούς της 25ης Μαρτίου» και πως εξηγείται ο πανικός για την 5η δόση που μετά είπαμε ότι εξασφαλίστηκε. Η απάντηση στους αγανακτισμένους θα δοθεί από τολμηρούς πολιτικούς. Από τις ιδεοληψίες ενός υπουργού καθυστερήσαμε έξι μήνες.Πρέπει να επιλέξουμε με ποιους είμαστε και με ποιους δεν είμαστε.Για να φθάσουμε στο Μεσοπρόθεσμο πρέπει να περάσουμε από την «πλατεία»».

Διαβαστε καλα αυτες τις δηλωσεις και συγκρατηστε τις στο μυαλο σας γιατι ....

ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΨΗΦΙΣΗΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ...
 ΘΑ ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΑΦΟΥΝ 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου