Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

ΣΥΡΙΖΑ καλεί ΚΚΕ

Την ίδια ώρα που ο πρωθυπουργός προσπαθεί να ελέγξει τις αντιδράσεις που φέρνουν το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα 2011-2015 στο εσωτερικό του κόμματός του και της κυβέρνησής του, η αντιπολίτευση επαναπροσδιορίζει τη στάση της. Σε σημερινές του δηλώσεις ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, χαρακτήρισε την κυβέρνηση ως «κυβέρνηση σύμβασης έργου» και έκανε νέο άνοιγμα για συνεργασία με το ΚΚΕ. O ΛΑΟΣ από την πλευρά του αποφάσισε να αποσύρει τη στήριξη στο Μνημόνιο και ζητάει πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Ταυτόχρονα, καλεί τη ΝΔ σε συνεργασία ζητώντας της να ακολουθήσει το πορτογαλικό παράδειγμα, όπου η κεντροδεξιά κέρδισε τις εκλογές με μνημονιακή πλατφόρμα.
Τη θέση ότι η κυβέρνηση «είναι πλέον μια κυβέρνηση με σύμβαση έργου και, μόλις ψηφίσει το μεσοπρόθεσμο, μετά τελειώνει», διατύπωσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΕΤ3. Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας άσκησε κριτική στο ΚΚΕ για τη στάση του στο κίνημα των «Αγανακτισμένων». Ωστόσο, έκανε νέο άνοιγμα για συνεργασία στο ΚΚΕ με στόχο η Αριστερά να γίνει φορέας αλλαγής.


Συγκεκριμένα ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε για τη στάση του απέναντι στο κίνημα των αγανακτισμένων το ΚΚΕ, τονίζοντας ότι είναι αμήχανο «γιατί ο,τι δεν ελέγχει και ο,τι δεν καταλαβαίνει, το αφορίζει». Κατόπιν, κάλεσε την ηγεσία του κόμματος να καθίσουν σε ένα τραπέζι να κουβεντιάσουν και να επιδιώξουν να γίνει η αριστερά φορέας αλλαγής. «Να αναλάβει τις μεγάλες ιστορικές της ευθύνες, να αφήσει τον σεχταρισμό, να κάτσουμε όλες οι αριστερές δυνάμεις σε ένα τραπέζι, να κουβεντιάσουμε, να βρούμε σε ποια μπορούμε να συμφωνήσουμε, να δούμε και τον κόσμο που φεύγει μαζικά από το ΠΑΣΟΚ και να αφουγκραστούμε τον κόσμο που βγαίνει στο δρόμο και να επιδιώξουμε η αριστερά να γίνει φορέας αλλαγής» τόνισε χαρακτηριστικά.
«Αν δεν αλλάξει η κυρία Παπαρήγα και η ηγεσία του ΚΚΕ αντίληψη για το πώς θα μπορέσει να υπάρξει μια μεγάλη ανατροπή -κι αυτή η μεγάλη ανατροπή δεν γίνεται αφήνοντας το λαό, το λαϊκό κίνημα, τους απλούς πολίτες έξω, λειτουργώντας ως ιερατείο, ως μια φωτισμένη πρωτοπορία που ξέρει την αλήθεια, ενώ ο κόσμος δεν την ξέρει, εάν λοιπόν το ΚΚΕ δεν αλλάξει τακτική και δεν αρχίσει να κολυμπάει κι αυτό μέσα στο λαϊκό κίνημα και αν δεν αρχίσει να ανοίγει και δικλείδες και δυνατότητες συνεργασίας και με άλλες όμορες δυνάμεις, τότε νομίζω ότι θα απομονωθεί από τις εξελίξεις» πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε ότι όταν ο κόσμος βγαίνει μαζικά στους δρόμους και οι πλατείες της χώρας ξεχειλίζουν από αγανάκτηση, καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να κρατηθεί, ακόμη και αν έχει την εύνοια της πλουτοκρατίας ή των ΜΜΕ. Απαντώντας στις κυβερνητικές επικρίσεις για συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ σε αντισυγκεντρώσεις και περί «Γκοτζαμάνηδων», ο κ. Τσίπρας είπε ότι αυτά είναι ένδειξη πανικού της κυβέρνησης, που προσπαθεί να αλλάξει το κλίμα, μετατρέποντας τη συζήτηση σε εκδηλώσεις δήθεν βίας και δήθεν προπηλακισμού.

tvxs

1 σχόλιο:

  1. Νομίζω το ΚΚΕ με την ανακοίνωση του για τους αγανακτισμένους έδωσε μια απάντηση χρήσιμη στον σύντροφο και φίλο μου Αλέξη Τσίπρα.Περιθώρια συνεργασίας κομματικής δεν υπάρχουν, αλλά ο πάγος στην βάση των κομμάτων μπορεί να σπάσει.Λίγο νερό στο κρασί, χωρίς υποχώρηση κανενός από αρχές.Το καλό κοινό το επιβάλλει.Παραθέτω την αρχή της ανακοίνωσης της Κεντρικής Επιτροπής, ολόκληρη θα την αναρτήσω στο kke4ever σε λίγα λεπτά:

    Είναι ενθαρρυντικό στοιχείο να βρίσκεται λαός και νεολαία στο δρόμο διαδηλώνοντας τη συσσωρευμένη οργή του.
    Μπορεί να διαμορφώσει ένα κλίμα πιο ουσιαστικής αγωνιστικής ανάτασης, αν μετεξελιχθεί σε πιο αποφασιστική συμμετοχή στο οργανωμένο ταξικό λαϊκό κίνημα που παλεύει για να αποκρούσει και να ανατρέψει τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική και όχι να αλλάξουν τα πρόσωπα στην κυβέρνηση, ή να γίνουν μικροδιορθώσεις στα μνημόνια των μονοπωλίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή