Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ.....

Εχθες δεν ανεβηκε καμμια αναρτηση λογω του οτι το μπλογκ ειναι προσωπικο, ο διαχειριστης ενας και η θεση του "αναρχογατουλη" ηταν πιο χρησιμη να βρισκετε αναμεσα στις εκατονταδες χιλιαδες αυτου του υπεροχου κοσμου που πραγματικα εχθες δεν ηταν απλα συγκλονιστικος.
Ηταν ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟΣ!!!


Θα ηθελα λοιπον να γραψω με δυο λογια τι ειδα και εζησα χθες, επαναλαμβανοντας και τονιζοντας στη πιο αγωνιστικη και συγκινητικη διαδηλωση.

Το πρωτο συναισθημα της μερας πρεπει να πω οτι ηταν η απογοητευση.Οταν κατεβαινοντας απο τον Βυρωνα στο Παναθηναικο σταδιο γυρω στις 7 το πρωι με σκοπο τον αποκλεισμο δρομων προς τη βουλη διαπιστωσα οτι αυτο που φοβομουν και ηλπιζα να κανω λαθος ηταν δυστυχως γεγονος.
Υστερα απο ενα καλεσμα για τους κατοικους των νοτιοανατολικων συνοικιων στο σταδιο βρισκομασταν περιπου 30 ατομα! Και σιγουρα εκεινη την ωρα το επιθετο που μας ταιριαζε δεν ηταν Αγανακτισμενοι αλλα  μαλλον απορημενοι, απογοητευμενοι και αμηχανοι .

Π αρ ολα αυτα ειχε και τα "τυχερα" της αυτη η ησυχια.
 Γιατι ενω γινοντουσαν συζητησεις πως μπορουμε να αποκλεισουμε τους δρομους απο εκεινη τη πλευρα της βουλης που δεν ηταν ενας αλλα 4-5, ωσπου να αρχισει να μαζευεται κι αλλος κοσμος , κανα δυο που βρισκομασταν πιο κοντα στην εισοδο του Ζαπειου ειδαμε κατι να γινεται σε μια γωνια του παρκου με καποιους που κανανε μπαμ οτι ηταν ασφαλιτες και πολυ κοντα τους καποιους ματατζηδες που απο πολυ πρωι βρισκοταν ακριβως πισω απο τους δρομους που θα αποκλειονταν απο τον κοσμο
Οι τυποι με πυρετωδη ρυθμο μαζευαν καποια ξυλα (απ οσο μπορουσαμε να δουμε απο κει που βρισκομασταν) μεσα απο τους θαμνους και τα στοιβαζαν.Αμεσως μιλησαμε με 3 φωτορεπορτερ, δυο αγορια και μια κοπελα και αρχιζαν να τους τραβαν... αμφας, προφιλ και μονο φωτογραφιες για ταυτοτητα δεν τους τραβηξαν.
Μολις ασφαλιτες και Ματ τελειωσαν την "εργασια" τους τα φορτωσαν σε ενα καροτσι του σουπερ-μαρκετ και τα μετεφεραν στη κλουβα της αστυνομιας  που βρισκοταν λιγο πιο πανω επι της Ηρωδου Αττικου. Τωρα φαινονταν καθαρα οτι ηταν καποια μακρια καδρονια.

Καδρονια που μερικες ωρες αργοτερα βρισκοταν στα χερια των δηθεν κουκουλοφορων στο Συνταγμα με σκοπο τη γνωστη αλητεια της αστυνομιας παντα με σκοπο την εναρξη του πολεμου χημικων την διαλυση της διαδηλωσης και την τρομοκρατια του κοσμου.Πραγμα που χθες με μεγαλη τους εκπληξη δεν καταφεραν ουτε στο ελαχιστο οι δολοφονοι του καθεστωτος και του αλητη υπουργου του " Ξυλοδαρμου του πολιτη" Παπουτση.

Να τονισω οτι δεν υπηρχε εκεινη την ωρα καμμια συλληψη αλλοδαπου. Δηλαδη τι εγινε; Τον συλλαβανε αλλου και τους ειπε οτι ξερετε εχω κρυψει στο Ζαπειο καδρονια; Τον συλλαβανε το βραδυ επ αυτοφωρο αλλα τα καδρονια αποφασισαν να τα μαζεψουν το πρωι;
 Ρε δεν αφηνουν τις μαλακιες, τους ειδα με τα ματια μου.Στην αρχη στο σημειο βρισκοταν μονο ασφαλιτες που προφανως τα ειχαν μεταφερει η κρυψει απο πριν και μετα πλησιασαν κοντα τους και μερικοι ματατζηδες και αρχισε η μεταφορα.

Λιγο αργοτερα και ενω αρχισε να μαζευεται καποιος κοσμος βρεθηκαμε στη Ριζαρη οπου υστερα απο καποιες μικροαψιμαχιες με τους μπατσους και λιγο κλεφτοπολεμο καταφεραν να μας αποκλεισουν επι της Β.Κων/νου ενω ταυτοχρονα καποιοι που βρεθηκαν πισω απο τη γραμμη των μπατσων τσουβαλιαζονταν κυριολεκτικα μεσα στα περιπολικα.

Πρεπει εκει να εγιναν 7-8 προσαγωγες, αναμεσα τους και ενας παππους και πολλες κοπελες
Να συμπληρωσω οτι ο βρισκομασταν εκει 60-70 ατομα .Και τελικα απο εκει αχισαν αμεσως μετα να περνανε ολα τα λαμογια με τις βουλευτικες Μερσεντες υπο το αγρυπνο βλεμμα μιας στρατιας μηχανων δελτα που ηταν παρατεταγμενες στις δυο πλευρες της λεωφορου με σκοπο μια ακομη δολοφονικη επιθεση σαν κι αυτες που συνηθιζουν να κανουν σε πριπτωση που οι διαδηλωτες σπαγανε τη γραμμη των μπατσων.

Υστερα απο ολα αυτα ηταν πλεον ξεκαθαρες οι προθεσεις του καθεστωτος για τη σημερινη διαδηλωση
.Βεβαια να πω οτι καποια στιγμη που ηρθε κοσμος για ενισχυση απο την πλατεια μαζι με μια ομαδα δικηγορων ηταν αργα γιατι οι συντροφοι ειχαν ηδη προσαχθει και οι βουλευτες περναγαν με ανεση προς τη βουλη.

Λιγη ωρα μετα κατηφορισαμε καποιοι προς τη πλατεια.
Και φθανοντας στην Αμαλιας πραγματικα η εκπληξη ηταν μεγαλη οταν ειδαμε τη πορεια του ΠΑΜΕ να εχει γεμισει ολη την Αμαλιας και οπως διαπιστωσαμε μετα απο μια βολτα που καναμε  οι τελευταιοι διαδηλωτες του ΠΑΜΕ βρισκονταν μπροστα απο το υπ. οικονομικων επι της πλατειας, ειχαν γεμισει ολη την Οθωνος,ολη τη Φιλελληνων και στριβοντας ολη την Αμαλιας μεχρι την αρχη της επανω πλευρα της πλατειας.Πραγματικα τεραστια σε κοσμο πορεια.

Παρα τις προσωπικες αντιθεσεις που εχω σε μεγαλο εως τεραστιο βαθμο με τις ηγεσιες του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ , ειλικρινα ενοιωσα μεγαλη ικανοποιηση για τη κινηση αυτη του ΠΑΜΕ.
Μια κινηση που δεν ημουν ο μονος που δεν περιμενα αλλα μιλωντας με καποιους φιλους-συνδικαλιστες του ΠΑΜΕ που μιλησα μου ειπαν οτι και  ο πιο πολυς κοσμος που συμμετειχε στη πορεια πιστευαν οτι θα ακολουθουσαν τη συνηθισμενη πορια προς τις Στηλες κλπ.
Και ξαφνιαστηκαν ευχαριστα οταν φθανοντας στη Φιλλεληνων δοθηκε η εντολη στριβουμε Αμαλιας και μενουμε. Και σιγουρα ηταν μια ενεργεια που την ειχε πραγματικα αναγκη ο κοσμος του ΠΑΜΕ.
Ο ΑΠΛΟΣ ΚΟΣΜΟΣ για να μη παρεξηγουμαστε!

Ομως επειδη οι παλιες συνηθειες δυσκολα αλλαζουν, οι χαρες δεν κρατησαν πολυ οπως δεν κρατησε και η παραμονη τους στο Συνταγμα. Και η πορεια του παμε εγκατελειψε το Συνταγμα αφηνοντας πολυ κοσμο να αναρωτιετε τι ηρθαν να κανουν. Επιδειξη δυναμης;
Eνταξει ρε παλληκαρια σας ειδαμε ,σας μετρησαμε .σας καμαρωσαμε. Ευχαριστουμε για τη βιζιτα και ευχομαστε εις το επανιδειν!

Καθως περναει η ωρα και εφθανε στο Συνταγμα και η αλλη μεγαλη πορεια απο το Πεδιο του Αρεως και ταυτοχρονα ολο και περισσοτερος κοσμος εφθανε στο Συνταγμα η ολη εικονα ηταν πραγματικα ΜΑΓΙΚΗ.

Αλλα επειδη οτιδηποτε ειναι μαγικο και καλο για το λαο ειναι απειλη για τους αλητες του Μνημονιου φροντισαν για ακομη μια φορα να αξιοποιησουνε τους μπαχαλακηδες, τους ασφαλιτες τους και οτι αλλο βρωμερο διαθετουν για σπασουν αυτη τη μαγικη εικονα του κοσμου σε κοματια  και να διαλυσουν για μια ακομη φορα μια συγκεντρωση-απειλη για τα τομαρια τους και ολο το πολιτικο κατεστημενο.
Δειχνοντας ταυτοχρονα οτι δεν εχουν καταλαβει τιποτα. Ειναι τοσο ηλιθιοι που δεν μπορουν να καταλαβουν οτι τα πραγματα αλλαζουν και μονο αυτοι παραμενουν ιδιοι.Αξιολυπητα ανθρωπακια και πολιτικα κοθωνια.

Ματαια λοιπον προσπαθουσαν επι ωρες με βροχη χημικων να διαλυσουν αυτο τον υπεροχο κοσμο.
Το μονο που κατορθωναν ηταν να τον απομακρυνουν για να παρει καποιες ανασες και να γυρισει πισω εκει που βρισκεται εδω και τρεις βδομαδες
.Στη πλατεια.
Στη δικια του πλατεια!

Το πεισμα αυτου του κοσμου,και η αποφασιστικοτητα του ηταν πραγματικα συγκινητικη.
Δεν εφυγε οπως γινοταν  λιγο καιρο πριν μολις αρχιζε ο βομβαρδισμος τους με χημικα.
Σημερα η υποχωρηση ηταν οχι λογο φοβου.Ηταν για λιγες ανασες καθαρου αερα και παλι πισω πιο αποφασισμενος .

Ηταν εντυπωσικο να βλεπεις στα ματια του κοσμου την περιφρονηση και την αδιαφορια οταν τα γουρουνια του Παπουτση με γραυγες η μαλλον γρυλισματα προσπαθουσαν να τον τρομοκρατησουν.
Ο κοσμος τους ειχε ΓΡΑΜΕΝΟΥΣ ΣΤ ΑΡΧΙΔΙΑ ΤΟΥ.



Γιατι απλα ο λογος που βρισκονταν μεσα στα δακρυγονα χωρις ιχνος φοβου ειναι πια ιερος και δεν μπορουν μερικα γρυλισματα να τον πειραξουν.
Γιατι ολοι αυτοι που δωσαν την εντολη "ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ" (δεν ξερω αλλα καπως ετσι πρεπει να δινετε η εντολη για να μπορουν να την καταλαβουν οι "στοκοι" με τις στολες) καθως και οι επιδοξοι δολοφονοι που τις εκτελουν βλεπουν μπροστα τους ενα πληθος διαδηλωτων και δεν μπορουν να δουν οτι ο καθενας απο αυτους κραταει απο το χερι και προσπαθει να προστατευσει το παιδι του, ασχετα αν το παιδι δεν βρισκετε εκει.

Ο παραδιπλα με το ενα χερι υψωνει τη γροθια και με το αλλο αγκαλιαζει το παππου του και τη γιαγια του προσπαθωντας να τους προστατευσει ασχετα αν δεν βρισκονται εκει.

Ολοι μαζι και ο καθενας χωριστα αγωνιζονται και για καποιον αλλο και κανενας μονο για τον εαυτο του.

 Οφειλω επισης να πω οτι καποια στιγμη που αρχιζω να τα φτυνω πιο πολυ απο την αυπνια και τη ζεστη με ξυπνησε κυριολεκτικα το μπογκ των Μεταναστων που ειχε στησει ενα τρελο γλεντι στην Οθωνος με τυμπανα χορο τραγουδια της πατριδας τους και με καποια διαλλειματα με συνθηματα με τη συνοδεια των τυμπανων "Νομος ειναι το δικιο του εργατη" και καποια αλλα στη γλωσσα τους .Ηταν εντυπωσιακοι, αληθινοι κατι που το καταλαβαινες απλα κοιτωντας τα συνεχεια χαμογελαστα τους προσωπα.

Και επειδη εχω γινει σιγουρα κουραστικος θελω να αναφερω δυο πραγματα.

Για τα "παιδια του λαου" οπως τους αποκαλουσαν τα ΜΜΕ μετα την δολοφονια του Ρεντη.
Και για βδομαδες προσπαθουσαν να μας πεισουν οτι ειναι τα παιδια μας.Οτι μας προστατευουν απο τους κακους και αλλες τετοιες μαλακιες.

Αυτους τους αθλιους αλητες που χθες (και δεν ειναι η πρωτη φορα) προσπαθουσαν να τρομοκρατησουν το κοσμο σαν υστατη προσπαθεια μετα την αποτυχια των χημικων και των ματατζηδων.
Με σειρηνες κραδενωντας γκλοπ επι μια τουλαχιστον ωρα ανεβοκατεβαιναν την Αμαλιας και προσπαθουσαν να πετυχουν οι καμικαζι της μαλακιας οποιον τους πεταγε μπουκαλια.

Δεν διστασαν να μπουν μεσα στο ζαπειο και να επιτεθουν κατεβαινοντας απο τις μηχανες σε ανθρωπους που καθονταν στα παγκακια και στο γρασιδι γαι λιγη ξεκουραση και λιγο καθαρο αερα.

Αυτα ειναι τα τσογλανια που αγιοποιουσαν για πολυ καιρο οι αληταραδες των ΜΜΕ,και οι καθε ειδους Μελισσανιδηδες με προσφορες για αλεξισφαιρα γιλεκα.
Κοτες μπροστα σε κακοποιους και μαγκες σε ειρηνικους διαδηλωτες!

Και καποια στιγμη απολυτη ηρεμια.
Ξαφνικα σταματησαν οι επιθεσεις των ΜΑΤ, των μπαχαλακηδων και των θρασυδειλων με τις μηχανες.Δεν ξερω αν τους τελειωσαν οι βουλευτες δηλαδη μπορεσε να φυγει και ο τελευταιος απο τη βουλη η μαθευτηκε οτι παραιτηθηκε ο Τσολακογλου.

Ο κοσμος που δεν εφυγε ποτε πλησιαζει προς τη πλατεια (οσοι ειχαν απομακρυνθει για λιγο) πλαισιωμενοι απο πολυ κοσμο που κατεβαινει τωρα στη πλατεια.

Στη πλατεια ειναι εντυπωσιακο πως μαζευτηκαν ολα τα σκουπιδια και μικροι και μεγαλοι ξεπλενουν ολοκληρο το Συνταγμα απο τα κατακαθια των χημικων με μπουκαλια στα χερια φτιαχνοντας μια μεγαλη αλυσιδα και περνωντας απο χερι σε χερι το μπουκαλακια με το νερο.
Χερι με χερι ετσι ακριβως οπως αντιμετωπισαν σημερα τη θηριωδεια του καθεστωτος με μεγαλη επιτυχια.

Η πλατεια ειναι πλεον καθαρη κυριολεκτικα και μεταφορικα.
Τα παιδια της φροντισαν γι αυτο οπως εκεινη φροντιζει τοσο καιρο εκτος απο τη φιλοξενια της να τους δειχνει το δρομο.

Η ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΡΧΙΖΕΙ ....ΚΑΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΙΚΑ 





2 σχόλια:

  1. Εξαιρετικό! Έτσι ακριβώς έγινε. Και όλοι όσοι ζήσαμε όπως εσύ αυτές τις στιγμές ξέρουμε ότι ήταν πρωτόγνωρες και όντως συγκινητικές. Εγώ δε θα ξεχάσω ποτέ τη γιαγιά που μόλις είδε να μαζεύονται τα ΜΑΤ κοντά της τους φώναξε: "για τα παιδιά σας είμαι εδώ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Aναρχογατι καλησπερα.
    ''Λεω'', ωπα να μια καλη κουβεντα ο ''γατης'' και αμεσως μετα..........................μια απο τα ιδια.
    Ειναι δυνατον να εκανε το ΠΑΜΕ επιδειξη δυναμης, σε ποιον, στον κοσμο, που διαδηλωνει διπλα του???

    ΑπάντησηΔιαγραφή