Κυριακή 8 Αυγούστου 2010

Υποδεχθειτε τους οπως τους αξιζει...Πού θα τους συναντήσετε τους πολιτικούς τον Αύγουστο

Η πολιτική μετακομίζει στις... παραλίες

Το σύνολο σχεδόν του Υπουργικού Συμβουλίου βρίσκεται σε κάποιο νησί, όπως και ο Κάρολος Παπούλιας και ο Αντ. Σαμαράς

Oι διακοπές των πολιτικών άρχισαν, χωρίς... ενοχές, και το πολιτικό προσωπικό ούτε λίγο ούτε πολύ έχει βάλει την ταμπέλα «Κλειστόν». Η εορτή του Δεκαπενταύγουστου προσφέρεται για ολιγοήμερη απόδραση από τις πολιτικές δραστηριότητες. Και πώς να διαταραχθούν τα μπάνια των υπουργών και των υφυπουργών, όταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου τούς προέτρεψε να κάνουν διακοπές, αφού έρχεται δύσκολο φθινόπωρο, λέγοντας: «Είναι απαραίτητες και όχι απλώς τις συνιστώ, αλλά τις απαιτώ απ΄ όλους σας χωρίς ενοχές. Νομίζω, έχουμε δουλέψει σκληρά και το δικαιούμαστε».
Η προτροπή του κ. Παπανδρέου δεν έμεινε χωρίς ανταπόκριση, αφού σχεδόν το σύνολο του Υπουργικού Συμβουλίου βρίσκεται σε κάποιο νησί και χαλαρώνει, με τις «ευλογίες» και την επιδοκιμασία ακόμη και «γαλάζιων» στελεχών που δεν παραλείπουν να σημειώσουν παρασκηνιακά: «Επιτέλους, είπε και κάποιος την αλήθεια. Τα τελευταία χρόνια ζούσαμε την υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο, με τη φράση του Καραμανλή για το “σεμνά και ταπεινά”».

Αν και οι εκκρεμότητες είναι πολλές, τα μπάνια των πολιτικών άρχισαν...

Οι διακοπές του Πρωθυπουργού
Ο Πρωθυπουργός και η σύζυγός του κυρία Αντα Παπανδρέου βρίσκονται ήδη στην Πάρο, όπου θα παραμείνουν για περίπου 10 ημέρες στο ξενοδοχείο Ποσειδών στη Χρυσή Ακτή. Είναι μια περιοχή που σταθερά επιλέγει ο κ. Παπανδρέου τα τελευταία χρόνια, ενώ οι παραλίες προσφέρονται για τα θαλάσσια σπορ (κανό) που τόσο αγαπάει, για ποδήλατο, αλλά και για περιπάτους. Ο Πρωθυπουργός θα παραστεί στη λιτανεία της εικόνας της Παναγίας τον Δεκαπενταύγουστο, όπου θα βρίσκεται και ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος. Στο νησί βρίσκεται και ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ι. Ραγκούσης με την οικογένειά του, που θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει και εκτενώς με τον κ. Παπανδρέου.

Στην Κεφαλλονιά βρίσκεται ήδη ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαράς με τη σύζυγό του Γεωργία , όπου και θα παραμείνουν λίγες ημέρες. Στα μέσα της εβδομάδας θα βρεθεί στα πάτρια εδάφη, στην Πύλο, απ΄ όπου θα κάνει και εξορμήσεις στη Φοινικούντα, ενώ δεν θα παραλείψει να επισκεφθεί και το Ναύπλιο, τόπο καταγωγής της συζύγου του. Τον Δεκαπενταύγουστο θα βρίσκεται στη Βόρεια Ελλάδα προκειμένου να παραστεί στις εκδηλώσεις για την εορτή της Παναγίας, αν και δεν έχει ακόμη αποφασιστεί πού θα πάει.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλιας θα βρίσκεται ως τις 20 Αυγούστου στη Λευκάδα, όπως κάθε χρόνο, και θα κάνει ένα μικρό διάλειμμα για τον Δεκαπενταύγουστο για να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις. Διακοπές πάντως, έστω και ολιγοήμερες, έχει προγραμματίσει και ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικος μετά τις 16 Αυγούστου στη Νάξο.

Τα υπουργικά μπάνια
Ο «τσάρος» υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου βρίσκεται από χθες το μεσημέρι στη Σέριφο, όπου τον υποδέχτηκε η οικογένειά του. Ο 
υφυπουργός του κ. Φ. Σαχινίδης θα επισκεφθεί για λίγες ημέρες την επόμενη εβδομάδα την Πάρο και μετά θα φιλοξενηθεί από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Γ. Πεταλωτή στη Μαρώνεια. Η υπουργός Οικονομίας κυρία Λούκα Κατσέλη βρίσκεται, όπως κάθε χρόνο, στην Κεφαλλονιά μαζί με τον σύζυγό της, πρώην υπουργό κ. Γερ. Αρσένη, και τα εγγόνια της.

Στην Κεφαλλονιά θα βρεθεί για λίγα εικοσιτετράωρα και η υπουργός Υγείας κυρία Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, για να δει τη μητέρα της που κάνει διακοπές στο νησί.

Στη Σκόπελο, νησί που αγαπά ιδιαίτερα και το προτιμά τα τελευταία χρόνια, βρίσκεται για ολιγοήμερη ξεκούραση ο υπουργός Εθνικής Αμυνας κ. Ευ. Βενιζέλος , ενώ ο υφυπουργός του κ. Π. Μπεγλίτης θα κινηθεί στην εκλογική του περιφέρεια, την Κόρινθο.

Στην εκλογική του περιφέρεια θα βρεθεί και ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Δ. Ρέππας, που θα ξεκουραστεί στο χωριό του, ενώ έχει και έναν παραπάνω λόγο να βρίσκεται στην περιοχή, καθώς στο Λεωνίδιο θα τιμήσουν τον πατέρα του που ήταν γιατρός και θα γίνουν αποκαλυπτήρια προτομής του.

Στη Χαλκιδική για λίγες ημέρες θα βρεθεί η υπουργός Παιδείας κυρία Αννα Διαμαντοπούλου , ενώ για λίγα εικοσιτετράωρα θα απουσιάσουν και οι κυρίες Κατερίνα Μπατζελή και Τίνα Μπιρμπίλη.

Στο Νησί των Ιπποτών, τη Ρόδο, βρίσκονται ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μιχ. Καρχιμάκης και ο υφυπουργός Τουρισμού κ. Γ. Νικητιάδης, ο οποίος θα επισκεφθεί και τα γειτονικά νησιά που ανήκουν στην εκλογική του περιφέρεια (Δωδεκάνησα).

Χαλαρώνει και η αντιπολίτευση
Για λίγες ημέρες πήραν άδεια και τα κορυφαία στελέχη της ΝΔ να ξεκουραστούν, καθώς υπάρχει εντολήαπό τον κ. Σαμαρά μετά τον Δεκαπενταύγουστο να επιστρέψουν όλοι στις θέσεις τους. Ο μόνος που δεν θα φύγει - παρά δύο με τρία εικοσιτετράωρα - είναι ο Γραμματέας Αυτοδιοίκησης κ. Β.Μιχαλολιά- κος, επειδή έχει να «κλείσει» το θέμα των υποψηφιοτήτων. Ο εκπρόσωπος του κόμματος κ. Π. Παναγιωτόπουλος κάνει ολιγοήμερες διακοπές στη Σαντορίνη και τις επόμενες ημέρες θα βρεθεί στην Κρήτη, όπου και θα συνδυάσει ξεκούραση και κομματικές συναντήσεις εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών. Ο Γραμματέας της ΚΟ κ. Κ. Τασούλας κάνει- όπως κάθε χρόνο- ολιγοήμερες διακοπές στο εξοχικό του στο Κανάλι Πρέβεζας. Ο Γραμματέας Προγράμματος κ. Ευρ. Στυλιανίδης θα παραμείνει όλο το διάστημα του Δεκαπενταύγουστου στην εκλογική του περιφέρεια, την Κομοτηνή. Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κ. Δ.Αβραμόπουλος θα ξεκουραστεί στο εξοχικό του στην Πάρο, ενώ ο έτερος αντιπρόεδρος κ. Στ. Δήμας θα χαλαρώσει στο εξοχικό που διατηρεί σε παραθαλάσσιο χωριό της Κορίνθου. Ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής θα παραμείνει και την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα, ενώ πιθανότατα θα επισκεφθεί μαζί με την οικογένειά του για 3-4 ημέρες την Τήνο.


 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου