Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Στο βημα μιλαει η Γεωργια....κι ειναι ολα Γοητεια

Μαθηματα δημοκρατιας στις Ανοιχτες συνελευσεις της Πλατειας γινονται καθημερινα, σε αντιθεση με τον βιασμο της Δημοκρατιας λιγα μετρα παραπερα στο κτιριο της Βουλης.


Μερικες θεσεις ομιλητων στις 2-5 2011

Ο καθένας μπορεί να συμμετέχει στις ομάδες εργασίας, δεν είναι δυνατόν να μην σεβόμαστε τις αποφάσεις της συνέλευσης. Θα μας κόψουν τους μισθούς με το μνημόνιο 2. Πρέπει να κλείσουμε τη βουλή από το πρωί για να μην μπει κανείς μέσα και να ψηφίσει κάτι, όλοι να είμαστε εδώ για το μνημόνιο2.

Τρόποι δράσης για να μην περάσει το έκτρωμα. Να μην καθόμαστε να συζητάμε, κατάληψη των δρόμων γύρω απ’τη βουλή από τις 8 το πρωί. Δεν πρέπει να περάσει το νομοσχέδιο. Να μην πληρώσουμε φόρους και τίποτα.
Υπερψηφίστηκε να προστεθεί ως θέμα για τις επόμενες Λ.Σ..

Απέναντι στην Ευρώπη των πολέμων, των καταπιεσμένων, Εμείς έχουμε κοινά συμφέροντα οι εργαζόμενοι στην Ευρώπη, δεν έχει σημασία η γλώσσα. Το κίνημα των πλατειών ελπιδοφόρο αλλά για να κερδίσουμε πρέπει να συνδυάσουμε με απεργίες. Να καλούμε τα συνδικάτα με δράσεις. Οι γραφειοκράτες της εργασίας δεν θα κερδίσουν. Να φτιάξουμε επιτροπές αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς.

Θέλω να εκφράσω το θαυμασμό μου που βλέπω τόσο νέους ανθρώπου με αυτοπειθαρχία. Πρέπει να δούμε πώς θα δράσουμε οι ίδιοι. Να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας. Όλοι οι γονείς προσπαθούν να δώσουν την καλύτερη γνώση στα παιδιά τους. Πρέπει να αρχίσουν να συνεργάζονται οι γονείς μεταξύ τους για να παρέχουν παιδεία στα παιδιά.

Πριν ένα χρόνο εδώ έγινε η 5η Μάη που 500000 άνθρωποι έδωσαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα, που μετά όμως έμειναν στην απάθεια. Όλοι που βρισκόμαστε εδώ, δίνουμε ελπίδα. Πρέπει να ενωνόμαστε από τα λαϊκα αιτήματα. Καμία ιδιωτικοποίηση, όχι στο μεσοπρόθεσμο, όχι στο νόμο διαμαντοπούλου, όχι στις απολύσεις. Η κυβέρνηση αυτή έχει επενδύσει στον ιδεολογικό και φυσικό φόβο. Όμως μας έδωσαν ως δώρο την οργή η οποία είναι όπλο και θα μας οδηγήσει στη νίκη.

Αυτό που γίνεται εδώ μας δείχνει το πώς μπορούμε να οργανώσουμε τη ζωή μας από εδώ και πέρα. Φτιάχνουμε ένα νέο πολιτισμό που δεν χωράει σε αιτήματα αλλά φαίνεται από καθημερινές πράξεις. Άρα αυτό που χρειαζόμαστε τώρα είναι να φτιάξουμε δικές μας δομές και να οργανωθούμε με τον τρόπο που θέλουμε. Να καταλάβουμε εργοστάσια, σπίτια, να φτιάξουμε δικά μας δίκτυα ανταλλαγής λέμε όχι σ’αυτούς που θέλουν να μας ρίξουν στην απλή επιβίωση. Συνελεύσεις στις γειτονιές και στους χώρους δουλειάς.

Ακούσαμε πολλά ένα χρόνο, ’’ότι μαζί τα φάγαμε’’ κλπ, ο φόβος έχει αλλάξει στρατόπεδο. Πρέπει να τους κάνουμε να φύγουν. Δεν πρέπει να αντιλαμβανόμαστε το πάνω και το κάτω με όρους διαχωρισμού, εμείς εδώ κάτω πρέπει την Κυριακή να δώσουμε βροντερό παρόν, για να πέσει η κυβέρνηση, να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας.

Έχουμε ακούσει πολύ ωραία πράγματα αλλά χρειαζόμαστε πυλώνα: άρση βουλευτικής ασυλίας, αυτοί να ξεπληρώσουν τα χρέη αυτοί που είναι ειδικοί να βρουν πως μπορεί να γίνει αυτό. Ο λαός να κρατήσει την εξουσία κ να μπορεί να δικάσει.

Αναμένουμε εμείς εδώ και αυτοί δεν καταλαβαίνουν κ οργανώνονται. Χρειάζεται μια επίθεση. Να δώσουν πίσω τα κλεμμένα και να τους δικάσουμε εμείς εδώ έξω από τη βουλή. Να έρθει κ η επαρχεία.

Πιστεύω ότι για να αντιμετωπίσεις ένα πρόβλημα, πρέπει να το κατανοήσεις. Πρέπει να σταματήσουμε να λέμε ουτοπικά πράγματα. Να δούμε τι πραγματικά μας ενοχλεί και να το κάνουμε συγκεκριμένο. Να έρθουν άνθρωποι που γνωρίζουν, να μας ενημερώσουν και να βρούμε στόχους. Να σταματήσουν τα αόριστα λόγια. Όλα αυτά δεν έχουν νόημα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Χρειαζόμαστε εθελοντές και στήριξη.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ από πολίτη του Χολαργού.
Να μαζευτούν οι πολίτες του Χολαργού στη γραμματεία για να συνεννοηθούν για δράση.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Επίθεση των ματ στο στην Αργυρούπολη σε διαδήλωση για τον πεταλωτή.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ν.Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνα
4/6 ώρα 7 το απόγευμα καλούν στην πλατεία
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ομάδας εξορμήσεων
Χρειαζόμαστε όποιον μπορεί να βοηθήσει
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ομάδας τράπεζας χρόνου
Την Παρασκευή πρώτη συνέλευση με στόχο δημιουργία δικού μας δικτύου πληροφόρησης, κάλεσμα σε όλους
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ από το κίνημα ‘’δεν πληρώνω’’
7 το απόγευμα τη Δευτέρα άνοιγμα διοδίων
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Αύριο στο Βύρωνα 7.30 το απόγευμα συνέλευση στην πλατεία ταπητουργείου.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Λαϊκή συνέλευση στην Αργυρούπολη αύριο στην πλατεία βάρναλη 6 η ώρα το απόγευμα.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Αύριο στην πλ. Δημαρχείου στο μεσημέρι στις 7 συνέλευση στο περιστέρι.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ συνέλευσης στο Βερολίνο
Δημιουργήσαμε συνέλευση στο βερολίνο για αξιοπρέπεια στην ελλάδα. Όχι στο χρέος.

ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ

1. Τώρα μιλάμε εμείς! Κάλεσμα για πανευρωπαϊκό ξεσηκωμό στις 5 Ιουνίου
Από τις 25 Μαϊου, χιλιάδες πολίτες έχουμε κατακλύσει τις πλατείες όλης της χώρας διεκδικώντας να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας. Έχουμε διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες, αλλά μάς ενώνουν η αγανάκτηση για όσα συμβαίνουν καθώς και ο πόθος μας για δικαιοσύνη, ισότητα και αξιοπρέπεια. Είμαστε διαφορετικοί, αλλά είμαστε και θα μείνουμε όλοι μαζί ενωμένοι!
Ταυτόχρονα, ανάλογες κινήσεις γίνονται παντού στην Ευρώπη. Την Κυριακή 5 Ιουνίου συντονίζουμε πανευρωπαϊκά το βηματισμό μας και δίνουμε ραντεβού στις 6:00 στο Σύνταγμα , σε όλες τις πλατείες της χώρας, και παντού στην Ευρώπη . Πρέπει να ακουστεί παντού δυνατά η φωνή μας:
-γιατί δεν μπορεί να θυσιάζονται ολόκληροι λαοί για να μη ζημιωθούν οι δανειστές- το χρέος δεν είναι δικό μας και δεν θα το πληρώσουμε,
-γιατί αυτό το πολιτικό σύστημα που κάνει τους φτωχούς φτωχότερους και τους πλούσιους πλουσιότερους, δεν μπορεί πια να αποφασίζει για μας χωρίς εμάς και πρέπει να ανατραπεί,
-γιατί θέλουμε να ζούμε με αξιοπρέπεια από την εργασία μας, χωρίς τη διαρκή τρομοκρατία της ανεργίας.
-γιατί πρέπει να τιμωρηθούν όσοι λεηλάτησαν το δημόσιο πλούτο.
-γιατί η δημόσια και δωρεάν υγεία και παιδεία είναι αναφαίρετα δικαιώματα όλων,
-γιατί το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα δεν πρέπει να περάσει.
Η οργανωμένη παραπληροφόρηση δεν μας φοβίζει. Θα μείνουμε στις πλατείες μέχρι να φύγουν και να μην επιστρέψουν με άλλο προσωπείο όλοι όσοι δημιούργησαν το σημερινό αδιέξοδο: ΔΝΤ, Μνημόνια, τρόικα, κυβερνήσεις, τράπεζες και όσοι μάς εκμεταλλεύονται. Θα συνεχίσουμε να διαδηλώνουμε ενωτικά και συλλογικά μέχρι “Ταραχή να πέσει στον Άδη, και το σανίδωμα να υποχωρήσει από την πίεση τη μεγάλη του ήλιου”
Άμεση δημοκρατία τώρα!
Η λαϊκή συνέλευση της πλατείας Συντάγματος-2 Ιούνη 2011
ΥΠΕΡ
2. Οι επόμενες Λ.Σ. της πλατείας Συντάγματος μέχρι την Κυριακή 5 Ιουνίου να ασχοληθούν με το παρακάτω θέμα: Πώς θα οργανωθούν από τα ξημερώματα της 15ης Ιουνίου 2011 συγκεντρώσεις σε όλες τις πλατείες της πόλης με αφίσες που να εξηγούν τους όρους του μεσοπρόθεσμου μνημονίου. Στη συνέχεια, να πραγματοποιηθούν πορείες, που θα παρακινούν τους συμπολίτες μας να συμμετάσχουν, με κατάληξη την πλατεία Συντάγματος με σκοπό την κατάληψη της πλατείας και τον αποκλεισμό του κοινοβουλίου.
ΥΠΕΡ
3. Το Ράδιο Ένταση 100,1. Προτείνεται η αναστολή των εκπομπών του ραδιοφώνου, να έρθει στην πλατεία και να κάνει τις εκπομπές του από την πλατεία Συντάγματος.
ΥΠΕΡ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου