Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

130 χρονια φυλακη και ξυλο για τρεις εκρηξεις χωρις θυματα...Συνειρμοί

 "Απέραντος είναι ο κόσμος. Μα μόνο δυο ειδών είναι οι άνθρωποι του.
Κείνοι που ζητούν απ την ζωή το μερτικό το δικό τους, και κείνοι που ζητούν το δικό τους και το δικό σου.
Κι άμα δεν τους το δώσεις σε βαφτίζουν "ληστή" και στο παίρνουν. Κι αν αντισταθείς σε σκοτώνουν. ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΜΑΖΙ ΤΟ ΛΕΝΕ "ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ"."

Μενέλαος Λουντέμης.



_____________

Την ποινή που επέβαλλαν ορισμένοι απ’ την εξουσιαστική κάστα των δικαστών σε 7 νέα παιδιά που τους χρέωσαν την συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων» την σχολιάσαμε εχτές.
Τους μοίρασαν 130 χρόνια φυλακή -μέ βάση τον αποκαλούμενο «τρομονόμο 2» που εφαρμόζεται για πρώτη φορά- επειδή τους θεώρησαν υπεύθυνους για τρεις εκρήξεις μικρής ισχύος χωρίς φυσικά να υπάρξουν θύματα.


Το ότι «Τα ΜΑΤ ξυλοφόρτωσαν κόσμο μέσα στην αίθουσα» του δικαστηρίου, όπως γράφει σήμερα πρωτοσέλιδα η «Ελευθεροτυπία» -χτυπούσαν με τα κλομπς όποιον τολμούσε να διαμαρτυρηθεί για την απαράδεκτη δικαστική απόφαση- δεν είναι κάτι  που μας κάνει εντύπωση για να το σχολιάσουμε. Εντάξει, δεν είναι κάτι συνηθισμένο να ρίχνουν ξύλο οι μπάτσοι και μέσα στις δικαστικές αίθουσες, αλλά στην πασοκική χούντα τίποτα πια δεν μας εντυπωσιάζει,

Δεν μπορεί όμως ασυνείδητα να μην κάνουμε συνειρμούς συγκρίνοντας αυτή την δικαστική απόφαση που επεβλήθηκε στα παιδιά που οι δικαστές τα θεώρησαν μέλη της "ΣτΦ", με  την ποινική μεταχείριση που είχαν οι υπεύθυνοι της «Ρικομέξ», του ναυαγίου του «Σαμίνα» κλπ., για να μην μιλήσουμε για Μαντέλη, Τσουκάτο, Χριστοφοράκο και άλλους «ευυπόληπτους» πολίτες.

απο το ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου