Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Δολοφονία μετανάστη στα κρατητήρια Ελληνικού καταστολή της εξέγερσης από τα ΜΑΤ

Ένοχη η ρατσιστική πολιτική του Παπουτσή κατά των μεταναστών 

 

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΑΒΒΑΤΟ16/7, 4ΜΜ,ΘΕΑΤΡΑΚΙ , ΠΛ. ΒΑΡΝΑΛΗ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ

 

Σήμερα το μεσημέρι έχασε τη ζωή του στα νέα κρατητήρια του  Ελληνικού ο Πακιστανός μετανάστης  Μπάμπερ Χάν του Γουλάμ, 27 ετών. Πρόκειται για ένα έγκλημα της ρατσιστικής αδιαφορίας για την ανθρώπινη ζωή που επικρατεί μέσα στα κρατητήρια της ΕΛΑΣ όπως άλλωστε και έξω από αυτά.


Η διοίκηση της Αστυνομίας έτρεξε να συγκαλύψει την εγκληματική αδιαφορία που οδήγησε στο θάνατο επικαλούμενη …την αργοπορία του ΕΚΑΒ, την ώρα μάλιστα που υπήρχε μονάδα παροχής ιατρικής βοήθειας μέσα στο κρατητήριο!  Όμως ο κρατούμενος υπό διοικητική απέλαση μετανάστης είχε παραπονεθεί από το πρωί για πόνους που αντιμετωπίστηκαν με παυσίπονα ενώ αργότερα κατέρρευσε χωρίς επιστροφή και το αίτημα του για μεταφορά  σε νοσοκομείο δεν έγινε αποδεκτό παρά μόνο όταν έφτασε να κάνει εμετό.Στο ΕΚΑΒ το περιστατικό είχε δηλωθεί ως λιποθυμία.

Αμέσως μετά την αναγγελία του άδικου θανάτου του, οι συγκρατούμενοι του διαμαρτυρήθηκαν έντονα Η διοίκηση κάλεσε  τα ΜΑΤ για να καταστείλουν την εξέγερση εισβάλλοντας μέσα στα κρατητήριο και χρησιμοποιώντας τις ασπίδες και τα ρόπαλα τους.

Δεν προκαλεί κατάπληξη βέβαια ούτε η σπουδή να συγκαλυφθούν οι ευθύνες της ΕΛΑΣ για τον άδικο χαμό του Μπαμπέρ Χάν, ούτε ότι τα ΜΑΤ έδειξαν για άλλη μια φορά το βάρβαρο πρόσωπο τους απέναντι στους εξεγερμένους.

Η άμεση εκκένωση και μεταφορά των κρατούμενων σε άλλα τμήματα και κρατητήρια και η παραπομπή στον ανακριτή οκτώ κρατούμενων με την κατηγορία της στάσης και της απόπειρας απόδρασης είναι μια εκδικητική πράξη κατευθυνόμενη από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Είναι μήνυμα ότι είναι πρόθυμος ακόμη και καταδικάζοντας σε θάνατο τους μετανάστες κρατούμενους να συνεχίσει την πολιτική των απελάσεων και του ρατσισμού.

Άραγε, πόσο ακόμη θα κατρακυλήσει η κυβέρνηση στο ρατσιστικό κατήφορο για να αποπροσανατολίσει την οργή του κόσμου από τα μέτρα του Μνημόνιου και του Μεσοπρόθεσμου; Είναι καιρός να τους σταματήσουμε μια και καλή!

Σήμερα, στις 5μμ υπήρξε παρέμβαση στον διοικητή του Κρατητηρίου από αντιπροσωπία με τη συμμετοχή  του Δημάρχου Ελληνικού Χρήστου Κορτζίδη, των δημοτικών συμβούλων Ελληνικού Γ. Ιωαννίδη και Μ.Τρίκκα, του προέδρου της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος Τζαβέντ Ασλάμ, του Πέτρου Κωνσταντίνου, δημοτικού σύμβουλου Αθήνας και μελών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΣΕΚ

http://www.antiracismfascism.org/index.php

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου