Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

Στρατηγέ Νετανιάχου, ιδού ο στόλος σας!!!

του Στ. Κούλογλου

 Η άρχουσα τάξη αυτής της χώρας δεν είχε ποτέ ανεπτυγμένη εθνική συνείδηση. Από τον 19ο αιώνα με το αγγλόφιλο, το γαλλόφιλο και το ρωσόφιλο κόμμα, μέχρι τη γερμανική κατοχή, όταν η μεγάλη πλειονότητα των πολιτικών της εκπροσώπων την κοπάνησε στην Αίγυπτο. Όταν η εξουσία της κλυδωνίζεται, η ξενοδουλεία χτυπάει κόκκινο. Στη διάρκεια του εμφύλιου πολέμου, ακόμη και ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος, από τους πιο φωτισμένους αστούς πολιτικούς, δεν δίστασε να καλωσορίσει τον Αμερικανό στρατιωτικό Βαν Φλιτ με μια φράση που έμεινε ιστορική: «Στρατηγέ μου, ιδού ο στρατός σας».

 

Τις τελευταίες μέρες, σύσσωμη η διεθνής προοδευτική κοινή γνώμη παρακολουθεί την ελληνική κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό «Ψεκασμού του Πολίτη» να συναγωνίζονται τον Κανελλόπουλο, με αφορμή τις προσπάθειες του «Στόλου της Ελευθερίας» ν αποπλεύσει από την Ελλάδα για τη Γάζα.
Παραβιάζοντας όλους τους διεθνείς κανόνες, η κυβέρνηση του Ισραήλ έχει μετατρέψει τη Λωρίδα της Γάζας στη μεγαλύτερη φυλακή του πλανήτη και γι’ αυτό οι διεθνείς προσπάθειες συμβολικού σπασίματος του αποκλεισμού είναι απολύτως δικαιολογημένες.

Η περσινή απόπειρα κατέληξε, όπως είναι γνωστό, σ’ ένα λουτρό αίματος, όταν οι Ισραηλινοί κομάντος επιτέθηκαν στα πλοιάρια στα διεθνή ύδατα, σε μια πειρατική επιχείρηση που δεν έχει προηγούμενο στη διεθνή ιστορία.

Δεκάδες Έλληνες πολίτες συνελήφθησαν παρανόμως και μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ, ενώ ορισμένοι απ’ αυτούς, προφανώς «φακελωμένοι», ξυλοκοπήθηκαν αγρίως, παρότι δεν πρόβαλλαν την παραμικρή αντίσταση. Τα ατομικά τους είδη κατασχέθηκαν επίσης παράνομα και δεν τους έχουν επιστραφεί (για την ακρίβεια, συνελήφθησαν αργότερα Ισραηλινοί στρατιώτες που πουλούσαν τα κατασχεθέντα κομπιούτερ και διάφορα άλλα ηλεκτρονικά στη μαύρη αγορά), ενώ τα ελληνικής σημαίας πλοιάρια σκουριάζουν σε κάποιο ισραηλινό λιμάνι. Μολονότι όλα τα υπόλοιπα έχουν επιστραφεί στην Τουρκία και στις άλλες χώρες απ’ όπου προέρχονταν.

Θα περίμενε κανείς ότι αυτή η συμπεριφορά απέναντι σε Έλληνες πολίτες και σε ελληνικές ιδιοκτησίες θα είχε προκαλέσει, το λιγότερο, μια ψυχρότητα στις σχέσεις της ελληνικής κυβέρνησης με την ισραηλινή. Στη πραγματικότητα, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο: είχαμε από κοινές στρατιωτικές ασκήσεις Ελλάδος - Ισραήλ στο Αιγαίο μέχρι τις πρόσφατες αποφάσεις του κ. Παπουτσή, που απαγόρευσε τον απόπλου όχι μόνο ελληνικών αλλά ακόμη και ενός αμερικανικού πλοίου, συλλαμβάνοντας, μάλιστα, τον πλοίαρχό του.

Ας σημειωθεί εδώ ότι πριν ο υπουργός αναλάβει να το παίξει αμερικανικότερος της αμερικανικής κυβέρνησης, δύο από τα υπό αναχώρηση πλοία είχαν πέσει θύματα σαμποτάζ, έργο προφανώς ξένων μυστικών υπηρεσιών.
Το γεγονός ότι ξένοι πράκτορες δρουν ανενόχλητοι στη χώρα ούτε την κυβέρνηση φαίνεται να ενόχλησε ούτε προκάλεσε κάποια έρευνα από τις αρμόδιες διωκτικές Αρχές.

Θα πρέπει να προστεθεί, επίσης, ότι στα πλοία των οποίων ο απόπλους έχει απαγορευθεί, επιβαίνουν από ευρωβουλευτές μέχρι νομπελίστες, που βλέπουν οργισμένοι την Ελλάδα να συμπεριφέρεται σαν χωροφύλακας του Τελ Αβίβ και της Ουάσινγκτον. Λες και δεν έφθανε η καθημερινή δυσφήμιση της χώρας από τα διεθνή δημοσιεύματα και ρεπορτάζ.

Όπως συνέβη και με τη ριζική ανατροπή των προεκλογικών του υποσχέσεων στον τομέα της οικονομίας, το ΠΑΣΟΚ ανατρέπει την εξωτερική πολιτική που ακολουθούσε επί δεκαετίες το ελληνικό κράτος απέναντι στο Ισραήλ και τον αραβικό κόσμο, αλλά δεν μπαίνει στον κόπο να δώσει την παραμικρή εξήγηση γι’ αυτό.

Οι πληροφορίες που διοχετεύονται λένε ότι ο Γ. Παπανδρέου συνάντησε τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μ. Νετανιάχου σε κάποιο εστιατόριο στη Μόσχα και... αλληλοσυμπαθήθηκαν.

Δεν είναι σαφές τι χαρίσματα βρήκε ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στον ακροδεξιό, φιλοπόλεμο ομόλογό του, ούτε είναι άλλωστε αυτό που ενδιαφέρει. Το θέμα είναι αν η χώρα κερδίζει κάτι από τη στροφή αυτή, ακόμη και αν παραβλεφθεί προσωρινά το ηθικό μέρος της υπόθεσης, δηλαδή η ξεδιάντροπη ταύτιση με την πολιτική γενοκτονίας που ακολουθεί η κυβέρνηση Νετανιάχου στο Παλαιστινιακό.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λόγου χάριν, που είχε καταγγείλει την περσινή επίθεση, ετοιμάζεται τώρα να συμφιλιωθεί με το Ισραήλ, θέτοντας όμως, σύμφωνα με τουρκικές εφημερίδες, 3 όρους: την απολογία του Ισραήλ για την πειρατεία, την παροχή αποζημιώσεων απ’ το Ισραήλ στις οικογένειες των θυμάτων και τον τερματισμό του εμπάργκο στη Γάζα.

Προηγουμένως, αναδείχθηκε ήρωας του αραβικού κόσμου, συγκρουόμενος με το Ισραήλ ακριβώς στο θέμα της Γάζας. Όπως έχει αποδείξει και η πορεία των πραγμάτων με τα διάφορα μνημόνια που επιβλήθηκαν στη χώρα, τίποτα θετικό δεν προκύπτει όταν παριστάνεις συνεχώς τον υπάκουο καρπαζοεισπράκτορα.

Αλλά ο κ. Παπουτσής, που έδωσε την προηγούμενη εβδομάδα τα ρέστα του και στην καταστολή, έχει πάρει τόση φόρα, που δεν θα δίσταζε να παραδώσει τα πλοιάρια στην ισραηλινή κυβέρνηση, σε μια μοντέρνα έκδοση της περιβόητης κανελλοπούλειας ατάκας: «Στρατηγέ Νετανιάχου, ιδού ο στόλος σας».


το κειμενο απο TVXS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου