Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Αύρες σκυλιά και χαφιεδοκάμερες

                                          AΥΡΕΣ ΣΚΥΛΙΑ ΚΑΙ ΧΑΦΙΕΔΟΚΑΜΕΡΕΣ                                                                     (για την οργή που θα ξεσπάσει)


Έριξαν τόνους χημικά και δακρυγόνα, έσπασαν κεφάλια, πόδια και χέρια διαδηλωτών, άφησαν ανάπηρο εργαζόμενο στον τύπο κι ακόμα δεν αισθάνονται σιγουριά και ασφάλεια για την υλοποίηση των βάρβαρων και εφιαλτικών σχεδίων που ετοιμάζουν.

Η μαχητική στάση των ανυπότακτων και εξεγερμένων το προηγούμενο διάστημα στους δρόμους και τις πλατείες όλης της χώρας, έγινε ο φόβος και ο τρόμος στους εξουσιαστές των μνημονίων και της φτώχιας. Παρά την πρωτοφανή καταστολή και τρομοκράτηση που εξαπέλυσαν οι εξεγερμένοι αρνήθηκαν να υποταχθούν και να υποκύψουν στο μεσαίωνα και τη βαρβαρότητα που ετοίμασαν και υλοποιούν  Έμειναν στους δρόμους στέλνοντας μηνύματα μαχητικότητας και αποφασιστικότητας  για τις μέρες οργής που θα ακολουθήσουν.


Τα δεδομένα αυτά έχουν σπείρει τον εφιάλτη στους επιτελείς της κρατικής τρομοκρατίας και τον πολιτικό τους προϊστάμενο  και ετοιμάζονται να θωρακιστούν ακόμη περισσότερο  για την αντιμετώπιση ενός θερμού φθινόπωρου που σίγουρα αναμένουν.
Σε αλλεπάλληλες  συσκέψεις  των επικεφαλείς των αστυνομικών δυνάμεων εδώ και αρκετές  μέρες αναζητήθηκαν μέτρα συνδυασμού παλιών  και «αποτελεσματικών» μεθόδων  με αναζήτηση  νέων προς εφαρμογή από τη διεθνή εμπειρία. Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι οι σχετικές εκθέσεις έχουν ολοκληρωθεί . Έτσι ο χαλύβδινος φράκτης που κρίθηκε αποτελεσματικός  από την εφαρμογή του το προηγούμενο διάστημα στα λουλουδάδικα  κρίθηκε  με επιτυχία και ετοιμάζεται να χρησιμοποιηθεί κατά περίσταση σε περισσότερα σημεία. Αναγκαία  χαρακτηρίστηκε η χρησιμοποίηση περιβόητης «αύρας» για την εκτόξευση νερού  υπό πίεση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι εξετάζεται  εκ νέου η χρησιμοποίηση σκύλων στις διαδηλώσεις  παρά την κατακραυγή που υπήρξε σε προηγούμενες  απόπειρες ακόμη και από ζωοφιλικές οργανώσεις. Η εκτεταμένη χρήση αντιασφυξιογόνων μασκών υψηλών προδιαγραφών από τους διαδηλωτές, αλλά και η γενική κατακραυγή για το μεγάλο κόστος των χημικών, στρέφουν τις αναζητήσεις τους στον εκσυγχρονισμό  της καταστολής με χρησιμοποίηση πλαστικών  σφαιρών, χειροβομβίδων από καουτσούκ, καθώς και τα πολυσυζητημένα χρωμοσφαιρίδια  για  τους εντοπισμούς στις συλλήψεις.

Ακόμη κι όλα αυτά τους είναι λίγα και ανεπαρκή και επισπεύδουν υπογραφές προεδρικών διαταγμάτων, προκειμένου να εφαρμοστεί ο νόμος για τις χαφιεδοκάμερες που ψηφίστηκε πριν έξι μήνες. Έτσι στην επιτροπή « θεσμών και διαφάνειας» της βουλής η «ανεξάρτητη»- δια στόματος Ι.Τέντε  εισαγγελέα του Αρείου  πάγου- δικαιοσύνη έδωσε  τη δική της συνδρομή λέγοντας:
«Απαιτείται  μεθοδικός και προσεκτικός σχεδιασμός της καταδίωξης και της σύλληψης των δραστών, διότι οι προχειρότητες  οδηγούν σε ματαίωση των συλλήψεων  με αποτέλεσμα, όταν αυτές γίνονται  να οδηγούνται ελλήψει  στοιχείων στην αθώωση στα δικαστήρια»

Αν αυτοί από τη μεριά τους σχεδιάζουν  όλα αυτά στα δικά τους επιτελεία , εμείς  στις πλατείες και στις συλλογικότητες που ανήκουμε, καταστρώνουμε τα νέα μας σχέδια και ανταλλάσουμε γνώμες απόψεις  και στρατηγικές για να αποκτήσουμε το συγκριτικό πλεονέκτημα  που θα πρόκυψη  από την πλειοψηφική μας δυναμική και τη θέληση  μας να τα αλλάξουμε όλα.  
 
                                                                              β.ariaditis

http://tsak-giorgis.blogspot.com/2011/07/blog-post_9268.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου