Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Με παλιά υλικά οικοδομούν νέο πολιτικό μόρφωμα

Τελικά πέσαμε μέσα στις εκτιμήσεις μας όταν στις 9 Ιούλη είχαμε ανάρτηση με τίτλο «Καινούργιο πολιτικό μόρφωμα στα σκαριά;».

Γράφαμε τότε στην ανάρτησή μας:
"Δεν ξέρουμε τι παρασκηνιακοί σχεδιασμοί υπάρχουν και αν όντος η δημιουργία ενός καινούργιου πολιτικού «φρούτου» βρίσκεται στα σκαριά. Πάντως δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη η πρωτοβουλία που πήρε ο Ν. Κοτζιάς –πρώην στέλεχος του ΚΚΕ για να μεταπηδήσει σε σύμβουλο του ΓΑΠ που τώρα έχει διαφοροποιηθεί από την κυβερνητική πολιτική- που παρουσιάζεται σαν οργανωτής ενός πολιτικού μορφώματος που «πρέπει να ξεπεράσει τις αγκυλώσεις του παρελθόντος».


Ανάμεσα στις πολλές κοινοτυπίες ο Ν. Κοτζιάς σε κείμενο που προωθεί σημειώνει: «Χρειάζεται μια νέα συλλογικότητα που δεν αναζητά τους λογαριασμούς του παρελθόντος αλλά τις λύσεις του μέλλοντος που ενώνει το μεγάλο αντιμνημονικό μέτωπο με μια προοδευτική υπέρβαση της κρίσης».

Την ανάρτησή μας την κάνουμε γιατί δεν θεωρούμε τον Ν. Κοτζιά τόσο αφελή να έχει πάρει μια τέτοια πρωτοβουλία χωρίς να έχουν προηγηθεί παρασκηνιακές διαβουλεύσεις
. Θα δούμε …"

Ερχεται, λοιπόν σήμερα η εφημερίδα «Ποντίκι» και με ένα θέμα που ανάρτησε στην ιστοσελίδα του, το οποίο χαρακτηρίζει αποκλειστικό σημειώνει:

«Νέο κόμμα με Μίκη και πρώην βουλευτές ΠΑΣΟΚ

Ένα νέο κόμμα, με τη συμμετοχή του Μίκη Θεοδωράκη, βρίσκεται στα σκαριά και η δημιουργία του θα ανακοινωθεί τα επόμενα εικοσιτετράωρα. Σύμφωνα με πληροφορίες που έχει το ΠΟΝΤΙΚΙ αύριο πρόκειται να γίνει η συνάντηση των 8 που θα πρωτοστατήσουν στην δημιουργία του νέου κομματικού φορέα.
Ο πρώην πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ και πρώην συνεργάτης του Γ. Παπανδρέου Ν. Κοτζιάς, ο πανεπιστημιακός Ν. Μαριάς , ο εργατολόγος Α. Μητρόπουλος η πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σοφία Σακοράφα, ο πρώην σύμβουλος του Γ. Παπανδρέου σήμερα ανεξάρτητος βουλευτής Β. Παπαχρήστος , ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παν. Κουρουμπλής, ο Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σ. Παπασπύρος αλλα και ο συνταγματολόγος και στέλεχος του ΣΠΙΘΑ Γ. Κασσιμάτης θα συναντηθούν προκειμένου να προχωρήσουν στην σύνταξη μίας διακύρηξης μέσα στην οποία θα αναφέρεται ότι είναι αναγκαία η δημιουργία ενός νέου πολιτικού φορέα που στόχο θα έχει την απήχηση των προβλημάτων της κοινωνίας στην μετά μνημονιακή περίοδο.

Οι πληροφορίες λένε ότι τα στελέχη αυτά βρίσκονται σε ανοικτή επικοινωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς και με το ιστορικό στέλεχος της αριστερές Μανώλη Γλέζο αλλά και με τον Γιάννη Δημαρά ο οποίος όμως συνομιλεί και με τον Φώτη Κουβέλη.

Όπως γίνεται αντιληπτό μέσα από την δημιουργία αυτού του φορέα θα εκφραστεί το κομμάτι εκείνο των πολιτών που συμφωνούν με τις διαπιστώσεις που έχει εκφράσει κατά καιρούς ο γνωστός μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης (αφού ο Γ. Κασσιμάτης είναι στενός συνεργάτης του και στέλεχος του ΣΠΙΘΑ) αλλά και ένα κομμάτι των αγανακτισμένων του Συντάγματος».

Είναι φανερό ότι το πολιτικό σύστημα έχοντας πέσει στην πλήρη λαϊκή απαξίωση αναζητεί αναχώματα για να μην προχωρήσει η ριζοσπαστικοποίηση των μαζών σε κανάλια που δεν μπορεί να τα ελέγξει. Με παλιά υλικά, λοιπόν, προσπαθεί να φτιάξει ένα νέο πολιτικό οικοδόμημα φιλοδοξώντας ότι θα εγκλωβίζει εργατικές και λαϊκές μάζες που δείχνουν στοιχεία χειραφέτησης από το σημερινό πολιτικό προσωπικό. 

απο το ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου