Τρίτη, 5 Ιουλίου 2011

AΦΗΣΤΕ ΜΑΣ ΝΑ ΣΑΛΠΑΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ !!! Απολογείται σήμερα ο πλοίαρχος του «Θάρρος της Ελπίδας»

Απολογείται σήμερα ο 68χρονος Αμερικανός πλοίαρχος του «Θάρρος της Ελπίδας», σκάφους που ανήκει στον στολίσκο που στόχο έχει να σπάσει τον αποκλεισμό της Γάζας και να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια.

O πλοίαρχος συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου και οδηγήθηκε με την αυτόφωρη διαδικασία στον εισαγγελέα Πειραιά.

Ο εισαγγελέας του άσκησε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, βάσει των άρθρων 234 του Κοινού Ναυτικού Δικαίου και 306 του Ποινικού Κώδικα.

Ο κατηγορούμενος ζήτησε και πήρε 48ωρη προθεσμία έως την Τρίτη για να απολογηθεί.


Εν τω μεταξύ, χθες ένα ακόμη πλοίο, το Καναδέζικο Ταχρίρ αγνόησε την απαγόρευση απόπλου και επιχείρησε να φύγει από το λιμάνι του Αγίου Νικολάου στην Κρήτη, ωστόσο το λιμενικό το σταμάτησε.

Πάντως οι ακτιβιστές δηλώνουν ότι δεν θα το βάλουν κάτω και δίνουν ραντεβού μεσοπέλαγα, προκειμένου να φθάσουν στη Γάζα έως την Πέμπτη.

Τον γύρο του κόσμου, μέσω του διαδικτύου κάνει το βίντεο που ακολουθεί, και στο οποίο φαίνεται καθαρά η παρέμβαση των κομάντος του λιμενικού, ώστε να επιστρέψει το «Austerity of Hope» στο λιμάνι του Περάματος.

Οι κομάντος παραμένουν καθ΄όλη τη διάρκεια του βίντεο με τα όπλα στραμμένα προς το πλοίο (και τους ακτιβιστές επάνω σ΄αυτό), οι οποίοι προσπαθούν να τους πείσουν ότι έχουν ειρηνικές διαθέσεις και θέλουν απλώς να συνεχίσουν το ταξίδι προς τη Γαζα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου