Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

Ισραηλινη θυριωδία: 1200 παιδια στην φυλακη μεσα σε ενα χρόνο.

Το συμβούλιο των Ηνωμενων Εθνων εναντια στα βασανιστηρια εξεφρασε την εντονη δυσαρεσκια του για τον τρόπο που η Ισραηλινη κυβερνηση αντιμετωπίζει τους ανηλικους Παλαιστηνιους, παραβιαζοντας συστηματικα τον χαρτη των δικαιωματων του παιδιου, που το ίδιο εχει υπογραψει

Οι ισραηλινή αστυνομία έχει επικριθεί για την μεταχείριση που του επιφυλάσσει σε εκατοντάδες παιδιά της Παλαιστίνης, μερικά  μόλις επτά ετών, που φυλακίζονται και υποβάλλονται σε ανάκριση με την υποψία ότι ρίχνουν πέτρες στην Ανατολική Ιερουσαλήμ.


Σύμφωνα με τις στατιστικές της αστυνομίας που συλλέγονται από την ACRI (Ισραηλινη Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου ) πέρυσι Κινήθηκε ποινική δίωξη και ανάκριση στην Ιερουσαλήμ, εναντίων πάνω από 1.200 Παλαιστινίων ανηλίκων που κατηγορούνται για ρίψη πετρών. Αυτός ο αριθμός είναι σχεδόν διπλάσιος από τον αριθμό των παιδιών που συνελληφθησαν κατά το ίδιο έτος στο παλαιστινιακό έδαφος της ευρύτερης Δυτικής Γαζας.

Οι περισσότερες συλλήψεις έλαβαν χώρα στην περιοχή Silwan, κοντά στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ όπου 350 Εβραίοι έποικοι έχουν εγκατασταθεί παράνομα,ανάμεσα σε 50.000 Παλαιστίνιους κατοίκους.

Στο τέλος του περασμένου μήνα, σε μια πραξη που αντανακλά την αυξανόμενη οργή κατά των συλληψεων στο Silwan , αναφέρθηκε ότι ένα πλήθος εμπόδισε την αστυνομία από τη σύλληψη του Rishek Αδάμ, επτά ετών, κατηγορούμενου για ρίψη πετρών

Η ένταση μεταξύ των εποίκων και των κατοίκων έχει αρχίσει να αυξάνεται σταθερά από τοτε που ο δήμος της Ιερουσαλήμ ανακοίνωσε το Φεβρουάριο ένα σχέδιο για να κατεδαφίσει δεκάδες σπίτια Παλαιστινίων στην Bustan,  για την επέκταση ενος αρχαιολογικου θεματικου πάρκου που διοικείται από τη βιβλική Elad, μία οργάνωση των εποίκων.
Προς το παρόν, το σχέδιο έχει ανασταλεί ως αποτέλεσμα της πίεσης των ΗΠΑ στο ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ο Fakhri Αμπού Diab, ένας τοπικός ηγέτης της εκει κοινότητας, προειδοποίησε ότι οι συνεχιζόμενες συγκρούσεις μεταξύ των νέων της Silwan και των εποίκων, που ορισμένοι αποκαλούν; Ιντιφάντα της πετρας;, θα μπορούσε να προκαλέσει μια γενική εξέγερση  τωνΠαλαιστινίων.

 Σε μια πρόσφατη έκθεση η ACRI καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η καταστολή των ανηλίκων που ρίχνουν πέτρες σε αστυνομικούς αγνοεί τα νόμιμα δικαιώματα των ανηλίκων παιδιών και αφήνει πολλά και βαθιά ψυχολογικά τραύματα.

Μαρτυρίες που συλλέγονται από ακτιβιστες αποκαλύπτουν ένα κοινό μοντέλο αντιμετωπησης για τα παιδιά που συλλαμβανονται σε επιχειρήσεις που εκτελούνται αργά το βράδυ, που είναι δεμένα με χειροπέδες και ανακρίθηκαν για ώρες χωρίς την παρουσία , είτε των γονέων τους είτε των δικηγόρων. Σε πολλές περιπτώσεις  αναφέρθηκε ότι τα παιδιά αποτελουν  στόχο  απειλών και σωματικής βίας.

παρολα αυτα ο  "κυριος" Παπανδρεου συνεχίζει να συμπρατει με τους Ισραηλινους βρυκόλακες και εξαντλει τον ανθρωπισμό του και το αίσθημα δικαίου στην "παραβίαση" των νομικών διαδικασιών  στον απόπλου του στόλου αλλυλεγγύης προς τους Παλαιστηνιους.

http://athens.indymedia.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου