Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΜΗΝΥΣΗΣ ΓΙΑ ΧΗΜΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Μήνυση κατατέθηκε εχθές Δευτέρα 18.7.2011 στην Εισαγγελία Αθηνών συλλογικά από 126 πολίτες και 150 μάρτυρες σε σχέση με τα γεγονότα που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων και των μεγάλων, μαζικών διαδηλώσεων τις 15,28,29/6/2011 στο Σύνταγμα και τους γύρω δρόμους και περιοχές, για την χρήση απρόκλητης, δολοφονικής βίας και τη ρίψη χημικών, εκρηκτικών και λοιπών όπλων (πέτρες, ξύλα, μάρμαρα κ.α.) που συστηματικά, οργανωμένα και αδιάκοπα και χρησιμποίησε η ΕΛ.ΑΣ. κατά τις πιο πάνω ημερομηνίες, κορυφώνοντας σε ένταση και έκταση το πογκρόμ που πραγματοποιήθηκε την 29/6/2011.

Η πιο πάνω μήνυση στρέφεται κατά του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή, του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου, των Εισαγγελικών Λειτουργών που τελούσαν σε Υπηρεσία στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ, του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Ελ. Οικονόμου, του Προϊσταμένου και των μελών του Τμήματος Επιχειρήσεων της Διεύθυνσης Γενικής Αστυνόμευσης, του Προϊσταμένου και των μελών της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης, των αστυνομικών των διμοιριών των ΥΑΤ, ΥΜΕΤ, ΔΙ.ΑΣ. και ΔΕΛΤΑ που τελούσαν σε Υπηρεσία κατά τις ημερομηνίες 15,28,29/6/2011 καθ’ όλη τη διάρκεια των γενικών απεργιών και μαζικών διαδηλώσεων στην Πλατεία Συντάγματος, των πέριξ αυτής πέραν αλλά και μακράν της Πλατείας δρόμων και περιοχών και κατά παντός υπευθύνου που έδωσε εντολή για τις πράξεις που περιγράφονται στη μήνυση ή που με οποιονδήποτε τρόπο συνέδραμε τους ανωτέρω δράστες.

Οι 126 πολίτες – μηνυτές, άνθρωποι κάθε ηλικίας - θύματα της αστυνομικής και κρατικής αυθαιρεσίας και καταστολής, προσήλθαν το πρωί της χθεσινής μέρας στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων και σε μια μεγαλειώδη συνάντηση που έγινε σε άδεια αίθουσα δικαστηρίου, υπό τύπον αυτοοργάνωσης, συζήτησαν για την διαδικασία της υποβολής της μήνυσής τους, ενημερώθηκαν σχετικά από τους δικηγόρους - μέλη της ομάδας νομικής υποστήριξης Συντάγματος, οι οποίοι είναι και μηνυτές και συνέταξαν τη μήνυση και στη συνέχεια προσήλθαν στην Γραμματεία της Εισαγγελίας του κτηρίου 16 για την κατάθεση της.
Μέχρι και σήμερα τέτοιες μηνύσεις από θύματα αστυνομικής και κρατικής καταστολής απορρπτονται, κατόπιν μεροληπτικής διερεύνησης, με το πρόσχημα ότι οι δράστες δεν μπορούν να εντοπιστούν, παρόλο που είναι κρατικοί λειτουργοί. Με την κίνησή μας αυτοί ελπίζουμε αυτή τη φορά, μετά την παγκόσμια κατακραυγή για την κρατική καταστολή των 15,28,29/6/2011, οι εισαγγελικοί και δικαστικοί λειτουργοί να διερευνήσουν τις καταγγελίες μας με αμεροληψία, ώστε οι υπεύθυνοι και υπαίτιοι των καταγγελλομμένων πράξεων επιτέλους να τιμωρηθούν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου