Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

Σχετικά με τις 70.000 λύτρα

Όπως είχαμε δηλώσεις ευθύς εξ αρχής η επιβολή εγγύησης 70.000 ευρώ στον αναρχικό σύντροφο Μανώλη Λιόλιο δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει αποδεκτή ούτε «κατά φαντασίαν».
 
Είχαμε κάνει γνωστό πως θα υποβληθεί αίτηση παράτασης της προθεσμίας καταβολής της εγγύησης, πράξη που συνοδεύεται συνήθως με αίτημα μείωσης του ποσού.


Η αίτηση υποβλήθηκε σήμερα 8 Ιουλίου, ως μία κίνηση που δεν εκλιπαρεί την επιείκεια των μισθωμένων υπαλλήλων του κράτους, αλλά με σκοπό να αναλογισθούν τις ευθύνες και ό,τι συνεπάγεται η απόφασή τους να ζητούν λύτρα για έναν αναρχικό αγωνιστή, που έτυχε να αιχμαλωτίσουν στη διάρκεια διαδηλώσεων και συγκρούσεων.


Ακολουθεί το εν κατακλείδι της αίτησης, μετά από τα τυπικά νομικοτεχνικά σημεία.
…..                  ……    …….   ……….           ………………..
«… Επειδή από την ηλικία των 19 ετών συμμετέχω ανιδιοτελώς στους κοινωνικούς αγώνες και όχι βέβαια με πρόθεση βιο­πορισμού, αλλά ως στάση ζωής, –από την πρώτη στιγμή της σύλληψής μου δήλωσα ευθαρσώς ότι είμαι αναρχικός– θεωρώντας την συμμετοχή μου ως την ελάχιστη ένδειξη αυτοσεβασμού και αξιοπρέπειας και ευθύνης για έναν αυριανό ανεξούσιο κόσμο ισότητας, δικαιοσύνης και αλλη­λεγγύης.


»Επειδή τα περιουσιακά μου στοιχεία είναι ανύπαρκτα, όπως άλ­λωστε φαίνεται και από το εκκαθαριστικό της εφορίας, όπου βέβαια δεν καταγράφονται να βρίσκονται στην κατοχή μου ούτε ακίνητα, ούτε αυτοκίνητο, ούτε καν ένα μοτοποδήλατο.


»Επειδή είναι πρωτοφανές να επιβάλλεται σε έναν αναρχικό διαδη­λωτή που χτυπήθηκε ανηλεώς (με αποτέλεσμα να αποκτήσει εκτός των άλλων μια τρύπα δυόμισι εκατοστών στο πίσω μέρος του κεφα­λιού από δολοφονικό κτύπημα με γκλομπ), όπως εκατοντάδες άλλοι διαδηλωτές, τέτοιο ποσό, αντίστοιχο με ποσά που επιβάλλονται σε κατηγορούμενους για οικονομικά εγκλήματα, στημένους αγώνες ή για το «σκάνδαλο» του Βατοπεδίου (!!!).


ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΟΓΟΥΣ
Ζ Η Τ Ω


»Να γίνει δεκτή η παρούσα αίτηση.


»Να αντικατασταθεί ο συγκεκριμένος περιοριστικός όρος της εγγυοδο­σίας του πρωτοφανούς, για διαδηλωτή, ποσού των 70.000 ευρώ με εκείνον της εγγυοδοσίας των 1.500 ευρώ, που ανταποκρίνεται στις υπάρχουσες οικονομικές δυνατότητες μου».
……          ….       …..      …………….   ………….. …………
Δε λησμονούμε ούτε λεπτό πως έχουμε να κάνουμε με τους εχθρούς της ελευθερίας και τους υποτακτικούς τους.
Όπως δε μας διαφεύγει, επίσης, πως η εγγύηση είναι μέσο εξαναγκασμού, απειλής, τρομοκράτησης, εκβιασμού, αλλά και εξουθένωσης, όποιου σκλάβου πέσει για τον ένα ή τον άλλο λόγο ή με κάποια αφορμή στα χέρια των μηχανισμών της εξουσίας, καθώς και ένα ακόμη μέσο που αποσκοπεί  στο να καταστείλλει ανθρώπους που αγωνίζονται.
Αλλά και το ότι είναι ένας τρόπος να ευνοούνται και να συνεχίζουν το «έργο» τους τα τσιράκια και τα κάθε είδους εγκληματικά στοιχεία (μπάτσοι, δικαστές, εκβιαστές, δολοφόνοι, βιαστές, σωματέμποροι, πρεζέμποροι, βουλευτές και υπουργοί καθώς και κάθε είδους «βατοπεδινοί») που βρίσκονται στην υπηρεσία του κρατισμού.

Δημοσιεύτηκε από Συσπείρωση Αναρχικών

1 σχόλιο:

  1. ΝΑ ΑΝΟΙΧΤΕΙ ΑΜΕΣΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΑ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ.Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ ,ΝΑ ΒΓΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΥΣΚΟΛΗ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ.ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΙΣ ΑΝΤΟΧΕΣ ΜΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΥΛΗ.ΔΕ ΘΑΛΕΙΨΟΥΝ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΜΑΣ 300 ΕΥΡΩ .ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΣΑΝ ΔΗΘΕΝ ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΒΡΙΖΟΥΜΕ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΑΣΟΥΡΙ ΣΑΝ ΜΠΑΓΙΑΤΙΚΕΣ ΓΕΡΟΝΤΟΚΟΡΕΣ.ΚΑΙ ΜΗ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ Ο ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΥΦΛΩΣΕ ΤΟΝ ΚΥΚΛΩΠΑ.VENCEREMOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή